Quantcast
KAPL0665 1 1400x1050 1

Noūs Santorini: Μια σύγχρονη εκδοχή της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής

Ο μοναδικός σχεδιασμός και η μαγευτική θέα στο Αιγαίο, κάνουν το Noūs Santorini να μοιάζει με τον ιδανικό προορισμό. 

Το θέρετρο 5 αστέρων Noūs Santorini (το μεγαλύτερο της Σαντορίνης), το πρώτο resort του ομίλου Donkey Hotels, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ιωάννου των YES! Hotels, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τον αριστοτεχνικό του σχεδιασμό. Το NOŪS ακολουθεί το τρίπτυχο Young, Enthusiastic, Seductive που ορίζει τη φιλοσοφία φιλοξενίας της YES!. Αυθεντικό design, τέχνη, εμμονή με τη λεπτομέρεια και υψηλού επιπέδου προσωποποιημένες υπηρεσίες για κάθε επισκέπτη.

NOŪS Pool Bungalow Exterior

“Όπως όλα τα ξενοδοχεία των YES! Hotels, έτσι και το NOŪS θα είναι μέλος των DESIGN HOTELS, καθώς άλλωστε αποτέλεσε τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο που σύστησε το brand DESIGN HOTELS στην ελληνική φιλοξενία”.

Σε όλους τους χώρους του NOŪS το interior design επανερμηνεύει με σύγχρονους όρους τα βασικά “συστατικά” της Σαντορίνης. Όλα τα στοιχεία που καθιστούν το νησί αυτό μοναδικό στον κόσμο είναι παρόντα στο ξενοδοχείο. Ο ηφαιστειακός χαρακτήρας του νησιού αντανακλάται στις λεπτομέρειες από μαύρο “καμένο” ξύλο, τα ιδιαίτερα, πλεκτά, χαμηλά αμπέλια στα σκίαστρα, οι διάσημες παραλίες του νησιού, η Κόκκινη, η Μαύρη και η Λευκή στη χρωματική παλέτα των γήινων αποχρώσεων που ντύνουν όλους τους χώρους του resort. Παράλληλα, μια σειρά από σύγχρονα design icons με τις υπογραφές ορισμένων από τους σημαντικότερους designers της εποχής μας βρίσκονται στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους.

NOŪS Signature Bar Indoor Area

Οι Divercity Architects και οι MPlusM Architects συνεργάστηκαν και κατάφεραν να υιοθετήσουν μια μινιμαλιστική προσέγγιση στο ξενοδοχείο 121 δωματίων -τα περισσότερα εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες- αφήνοντας τις καθαρές γραμμές του χώρου να μιλήσουν από μόνες τους. Χειροποίητα ξύλινα σκαμπό τοποθετούνται πάνω σε δάπεδα από πλακάκια στο γοητευτικό χρώμα του πηλού (τερακότα), επιλεγμένα ώστε να συνδυάζονται με τις τοιχογραφίες Ελλήνων καλλιτεχνών- δημιουργίες με έμπνευση την καταστροφική αλλά και αναγεννητική φύση των ηφαιστείων -ενώ τα παντζούρια ρυθμίζουν την ποσότητα του ηλιακού φωτός που θα εισέλθει.

NOŪS Lobby

Οι ιδιωτικές πισίνες πλαισιώνονται από τους χαρακτηριστικούς νησιώτικους ασβεστωμένους τοίχους και από αντικείμενα ντόπιων τεχνιτών σε γήινες αποχρώσεις.

NOŪS Spa Outdoor Area NOŪS Main Outdoor Pool Lobby

Οι γευστικές παραδόσεις της Σαντορίνης και τα ιδιαίτερα υλικά του νησιού διαμορφώνουν την γαστρονομική ταυτότητα του NOŪS. Η ποιότητα των πρώτων υλών από τη μία και η απλότητα της μαγειρικής από την άλλη, είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζονται τα μενού των εστιατορίων. Γεύσεις που είναι καταγεγραμμένες στο συλλογικό μας DNA, δοσμένες αυτή τη φορά μέσα από μια σύγχρονη, δημιουργική ματιά. Οι επισκέπτες που αγαπούν τη γαστρονομία μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εστιατόρια και το health-focused Vitamin Bar του Noūs Santorini.

Nous Santorini 04 1 Nous Santorini 05 768x1024 1 Nous Santorini 01 1 Nous Santorini 03 1 Nous Santorini 08 1024x768 1 Nous Santorini 10 1 Nous Santorini 02 1 Nous Santorini 07 1 Nous Santorini 09 1

“Ένα περιβάλλον που συνδυάζει άνεση με αυθεντικότητα, πρωτότυπο στυλ με ανεπιτήδευτη φιλοσοφία, πάθος για λεπτομέρεια και προσοχή στις ανάγκες κάθε επισκέπτη.” (πηγή: Noūs Santorini)

Στο NOŪS το καθετί έχει αφετηρία τη Σαντορίνη. Η αρχιτεκτονική, το interior design, η γαστρονομία, όλα έχουν ρίζες στην ιστορία και τις παραδόσεις του μοναδικού αυτού τόπου. Όλα ξεκινούν από τη Σαντορίνη και δίνουν μορφή σε μια νέα, απόλυτα σύγχρονη αντίληψη για τη φιλοξενία, όπου η αυθεντικότητα και η μοναδικότητα έχουν τον πρώτο λόγο.

 

Φωτογραφίες | Μαριάννα Μπίστη, Γιώργος Καπλανίδης

Source | YES Hotels

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR