Quantcast
kaiti garbi didee opi

OPI x Καίτη Γαρμπή: Μια γιορτή συμπερίληψης και αποδοχής με σύμμαχο την ομορφιά και τη δύναμη των χρωμάτων 

Η Καίτη Γαρμπή φορά τα κορυφαία χρώματα της OPI και μιλά για τη σημασία του χρώματος στη ζωή της, τη στήριξη στην LGBTQIA+ κοινότητα, αλλά και το πώς είναι τα τραγούδια σου να γίνονται ύμνος μιας ολόκληρης γενιάς που έρχεται με φόρα να διεκδικήσει το αυτονόητο, ισότητα και αποδοχή. 

Μια από τις πιο ξεχωριστές φωνές της χώρας, η δική μας Madonna (αλλά καλύτερη) και προσφάτως η βασίλισσα του Twitter. Η Καίτη Γαρμπή, με περισσότερα από 30 χρόνια καριέρας στο τραγούδι, είναι κάτι περισσότερο από όλα τα παραπάνω. Ανθρώπινη, απόλυτα προσεγγίσιμη, δυναμική, η Καίτη που αγαπούσες και θα αγαπάς για πάντα έχει γίνει σύμβολο συμπερίληψης και αποδοχής, μια μητρική φιγούρα με μια τεράστια, ανοιχτή αγκαλιά που στηρίζει με συνέπεια τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα για όλα. Για αυτό και αυτόν τον Μήνα Υπερηφάνιας συναντά την OPI σε μια γιορτή της υπεράσπισης και της επιτάχυνσης της αποδοχής και της ισότητας της LGBTQIA+ κοινότητας με σύμμαχο την ομορφιά.

kaiti garbi opi didee7

Ο Ιούνιος, καθιερώθηκε ως μήνας Υπερηφάνειας το 1970 και η κοινότητα απέκτησε το δικό της μοναδικό σύμβολο το 1978. Ο καλλιτέχνης Gilbert Baker φιλοτέχνησε τη σημαία του ουράνιου τόξου, γνωστή και ως LGBT σημαία ή σημαία της ελευθερίας, με τα 6 χρώματα: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ. Η OPI, παγκόσμιος ηγέτης στην επαγγελματική περιποίηση άκρων εδώ και 40 χρόνια, έχει κι αυτή τη δική της “σημαία”. Μέσα από την ένταση των καινοτόμων και ποιοτικών χρωμάτων της που εξελίσσονται διαρκώς, έτσι ώστε να διασφαλίζουν ότι θα είναι διαρκώς τίποτα λιγότερο από κορυφαία, η OPI μας εμπνέει διαχρονικά να εκφραζόμαστε, να αγκαλιάζουμε κάθε κομμάτι της προσωπικότητάς και της μοναδικότητάς μας, καλώντας μας τολμήσουμε, να παίξουμε, να εκφραστούμε και να κάνουμε τη δήλωσή μας.

kaiti garbi opi didee2

Πώς νιώθετε για αυτή σας τη σύμπραξη με την OPI που έχει στόχο την υπεράσπιση και την επιτάχυνση της αποδοχής και της ισότητας της LGBTQIA+ κοινότητας με σύμμαχο την ομορφιά;

Καταρχάς, ένα μεγάλο μπράβο στη σπουδαία ομάδα της OPI γι αυτή την κίνηση! Τα όμορφα περιποιημένα νύχια είναι μερος της αυτοεκτίμησης μας και τα βερνίκια της OPI μ’ αυτά τα συγκλονιστικά χρώματα μας φτιάχνουν τη διάθεση και φτάνουν την αυτοπεποίθηση μας πολύ ψηλά. Νιώθω μεγάλη χαρά που συμπράττω σε ένα τέτοιο σοβαρό σκοπό που θα υπερασπιστεί και θα επιταχύνει την αποδοχή, την ορατότητα, την ενδυναμωση και την ισότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας!

Το χρώμα και η έκφραση μέσα από αυτό είναι τόσο σημαντικά για την queer κοινότητα, αν σκεφτούμε και τα κοινωνικά στερεότυπα που θέλουν τους ανθρώπους κάτω από συγκεκριμένες παλέτες ανάλογα με το φύλο τους – για παράδειγμα αγόρι = μπλε, κορίτσι = ροζ -. Εσάς τι ρόλο παίζει το χρώμα στη ζωή σας;

Παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων μας πιστεύω! Εμένα με επηρεάζει στη διάθεση μου και στον ψυχισμό μου. Τα έντονα χρώματα στα ρούχα και στα νύχια μου, μου φτιάχνουν τη διάθεση, με κάνουν πιο χαρούμενη! Και βέβαια το κάθε χρώμα έχει τη σημασία του, η οποία έχει χρηστική αξία όσον αφορά στο χώρο του σπιτιού και της εργασίας. 

kaiti garbi opi didee5

Το κοινό σας θεωρεί τη βασίλισσα του Twitter και όχι άδικα. Πώς ξεκίνησε η αγάπη
σας για το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο;

Ξεκίνησε από δύο κολλητούς φίλους που με παρότρυναν να ασχοληθώ για να δείξω στον κόσμο αυτή την πλευρά μου που βλέπουν εκείνοι στην παρέα και γενικά όταν είμαι χαλαρή. Το Twitter είναι έξυπνο πολύ, ελεύθερο, με άποψη, χιούμορ και στην καρδιά της είδησης. Εμένα με εκφράζει απόλυτα.

Μιλάτε ανοιχτά για πολύ σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τον δημόσιο διάλογο μέσα από το Twitter σας. Πιστεύετε ότι όσο περισσότερο μιλάμε για τα δικαιώματα της LGBTQIA+ κοινότητας, τα δικαιώματα των γυναικών, τον φεμινισμό θα καταφέρουμε την πραγματική αλλαγή στην κοινωνία, την αποδοχή και την ισότητα;

Το μόνο σίγουρο! Η τακτική της επανάληψης ενός θέματος περνάει υποσυνείδητα στον ακροατή και αφυπνίζει τη συνείδηση του. Τα έχουμε ξαναπεί, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας και έχουμε υποχρέωση όλοι να στηρίζουμε τη διαφορετικότητα και την ισότητα γιατί αυτό είναι το δίκιο και το ηθικά καλό.

Λαμβάνετε μηνύματα από άτομα της LGBTQIA+ κοινότητας για την έμπρακτη στήριξή σας υπέρ των δικαιωμάτων τους; Μπορείτε να μοιραστείτε κάποιο που σας έχει συγκινήσει;

Όλα με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω να μάχομαι από τη δική μου θέση όσο μπορώ κι όσο γίνεται. Και μακάρι να τους δίνω κι εγώ δύναμη να παλεύουν για το δίκιο τους, για ο,τι δικαιωματικά τους ανήκει!

Υπήρξατε πάντα τόσο κοινωνικά ευαισθητοποιημένη;

Ναι αλλά δεν έτυχε μέχρι τώρα να το εκφράσω δημοσια. Το Twitter μου έδωσε αυτό το βήμα και ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό! 

kaiti garbi opi didee8

Τι ευθύνη πιστεύετε ότι έχουν οι γονείς στο να φτιάξουμε μία κοινωνία που το διαφορετικό δεν θα αντιμετωπίζεται ρατσιστικά;

Μεγάλη ευθύνη! Ο ρατσισμός ξεκινάει από την οικογένεια. Αν οι γονείς πιστεύουν πως οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι, αλλά χωριζονται σε ανώτερους και κατώτερους βάσει του χρώματος τους, της θρησκείας τους, της εθνικότητας τους, του φύλου τους, του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, τότε αυτή την πεποίθηση περνάνε και στο παιδί. Η συζήτηση, ενα βιβλίο για άλλους πολιτισμούς κι άλλες παραδόσεις, μια ταινία, αυτά μπορούν να βοηθήσουν το παιδί να εξοικειωθεί με τα θέματα της ισότητας των φύλων και με τη διαφορετικότητα, η οποία ουσιαστικά είναι το ίδιο με μας και την αντιμετωπίζουμε με αγάπη και σεβασμό.

Παρότι χρησιμοποιούμε αρκετά τον όρο “διαφορετικότητα” για να περιγράψουμε τις διάφορες κοινότητες που τώρα χρειάζονται τη στήριξή μας για να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους μέχρι να γίνουν κτήμα τους, υπάρχει η άποψη πως ακόμα και αυτή η λέξη διαχωρίζει τα άτομα και απομακρύνει από το βασικό στόχο – την ισότητα. Εσείς τι πιστεύετε;

Υπάρχει η διαφορετικότητα, γιατί να μας ενοχλεί ο όρος από τη στιγμή που το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο: Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Αυτή είναι η στήριξη μας. Να πιστέψουν πως πιστεύουμε σε αυτους και είμαστε μαζί τους στον αγώνα που κάνουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και στον αγώνα που θα κάνουν για να τα προστατέψουν! 

kaiti garbi opi didee1

Όταν ερμηνεύατε κομμάτια όπως “Το Κάτι” ή το “Επιτέλους” είχατε φανταστεί ότι θα άντεχαν τόσο στο χρόνο και ότι θα γίνονταν σημαία οποιουδήποτε τάσσεται κατά της πατριαρχίας;

Όχι, ούτε πιστεύω πως γράφτηκαν με αυτό το σκεπτικό. Σήμερα, τα τραγούδια αυτά τα ερμηνεύω με πάθος γιατί αισθάνομαι τα δυνατά μηνύματα που περνάνε και νιώθω πως συμβάλλω σε κάτι καλό, σε μια αλλαγή που γίνεται μέσα στην κοινωνία.

Πώς νιώθετε που πολλά κομμάτια σας είναι πλέον “ύμνοι” της ελληνικής LGBTQIA+ κοινότητας;

Νιώθω επαναστάτης με αιτία! (γέλια)

@opi_greece
#ΟPIPowerOfHue
#ΟPIObsessed

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR