Quantcast
oscar niemeyer furniture 1 1

Τιμώντας τον μοντερνιστή αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer

Ο Βραζιλιάνος Oscar Niemeyer ήταν ιδιαίτερα γνωστός όχι μόνο στη Βραζιλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1907, αποφοίτησε το 1934 από το Escola Nacional de Belas Artes στο Ρίο ντε Τζανέιρο και εργάστηκε στο γραφείο του Lucio Costa (Βραζιλιάνος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής) το 1935. Το ξεκίνημά του στον κόσμο των επίπλων ξεκίνησε το 1936, όταν χάρη στις καλές του δεξιότητες συμμετείχε στην ομάδα Βραζιλιάνων αρχιτεκτόνων του Le Corbusier, με project το νέο τότε κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και Υγείας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ορόσημο σήμερα του Βραζιλιάνικου σχεδιασμού.

Αποτέλεσμα ήταν ο Βραζιλιάνος αρχιτέκτονας να καταφέρει να αφήσει το στίγμα του όχι μόνο στον σχεδιασμό επιβλητικών κτιρίων αλλά και επίπλων. Δεν σχεδίασε πολλά κομμάτια, αλλά σε όσα δημιούργησε, το στυλ και ο χαρακτήρας του είναι παραπάνω από εμφανή δίνοντας στα έπιπλά του τις ίδιες δραματικές καμπύλες και όμορφες ασυμμετρίες όπως στα κτίρια.

Ως φόρο τιμής στην κληρονομιά του, φιλοξενείται στα headquarters του καταστήματος επίπλων The Invisible Collection στο Λονδίνο, μια έκθεση με τα εμβληματικά κομμάτια του αρχιτέκτονα. Μεταξύ άλλων εκτίθενται οι ξαπλώστρες Memorial και Alta, ο πάγκος Marquesa, η πολυθρόνα και το τραπεζάκι Modulo.

oscar niemeyer furniture 3 1oscar niemeyer furniture 2 1

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έπιπλα έχουν επανακασκευαστεί από το βραζιλιάνικο brand ΕΤΕL και είναι διαθέσιμα προς πώληση από την The Invisible Collection.

Source | Uncrate

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR