Quantcast

Το Τελ Αβίβ είναι επίσημα η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για το 2021 βάση της Economist

adam jang molhe1qqrwi unsplash 1350x900 1

Το Τελ Αβίβ είναι πλέον η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζεις καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός έχει εκτινάξει το κόστος ζωής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβρη 2021.

Η ισραηλινή παραθαλάσσια πόλη κατέκτησε την πρώτη θέση για πρώτη φορά στην κατάταξη που καταρτίστηκε από την Economist Intelligence Unit (EIU).

Ο Παγκόσμιος αυτός Δείκτης για το κόστος ζωής καταρτίζεται συγκρίνοντας τις τιμές σε δολάρια ΗΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες σε 173 πόλεις. Το Τελ Αβίβ ανέβηκε στην κατάταξη λόγω της ισχύος του εθνικού του νομίσματος, του σέκελ, έναντι του δολαρίου, καθώς και των αυξήσεων στις τιμές των μεταφορών και των αγαθών.

Το Παρίσι και η Σιγκαπούρη βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. Η Νέα Υόρκη είναι στην έκτη και η Γενεύη στην έβδομη.

Το top 10 ολοκλήρωσε η Κοπεγχάγη στην όγδοη, το Λος Άντζελες στην ένατη και η Οσάκα της Ιαπωνίας στην 10η.

Πέρυσι, στην ίδια έρευνα, στην πρώτη θέση βρέθηκαν το Παρίσι, η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ ως οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζήσει κάποιος.

Τα φετινά δεδομένα συλλέχθηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021, περίοδο που οι τιμές για τα εμπορεύματα αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 3,5 τοις εκατό (σε τοπικό νόμισμα) – ο ταχύτερος ρυθμός πληθωρισμού που καταγράφηκε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι κοινωνικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού “έχουν διαταράξει την προσφορά αγαθών, οδηγώντας σε ελλείψεις και υψηλότερες τιμές”, δήλωσε η Upasana Dutt, επικεφαλής του παγκόσμιου κόστους ζωής στο EIU.
“Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον φετινό δείκτη, που η άνοδος των τιμών της βενζίνης είναι ιδιαίτερα έντονη, ενώ οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να αυξήσουν προσεκτικά τα επιτόκια, μειώνοντας τον πληθωρισμό.” συμπλήρωσε.

Ο μέσος πληθωρισμός δεν περιλαμβάνει τέσσερις πόλεις με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά: Καράκας, Δαμασκό, Μπουένος Άιρες και Τεχεράνη.

Η Δαμασκός στον αντίποδα, κατατάχθηκε ως η φθηνότερη πόλη στον κόσμο για διαμονή.

Source | Agence France-Presse

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR