Quantcast
wella didee6

Η Φιλαρέτη Κομνηνού & ο Γιώργος Παπαγεωργίου υπενθυμίζουν την αξία του «μαζί» στη νέα #LetItGlow καμπάνια της Wella Company

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού και ο γιος της Γιώργος Παπαγεωργίου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός, στέκονται με αγάπη και τρυφερή αυστηρότητα ο ένας στο πλευρό του άλλου, στη νέα #LetItGlow καμπάνια της Wella Professionals.

Οικογένεια, μια λέξη που διαθέτει πολλές ερμηνείες, όμως έναν πυρήνα, την αλληλουποστήριξη και την αγάπη. Είτε είναι η βιολογική σου, είτε αυτή που έχεις επιλέξει, πρόκειται για τους ανθρώπους που σε στηρίζουν, που σε ενθαρρύνουν να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, να φαίνεσαι, να αισθάνεσαι, αλλά και να είσαι αυθεντικός. Όπως ακριβώς κάνει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα η Wella Company, μία οικογένεια πρωτοπόρων στον τομέα της ομορφιάς. H #Wellafamily ενθαρρύνει τους καταναλωτές της, αλλά και τους επαγγελματίες ομορφιάς να φαίνονται, να αισθάνονται και να είναι οι πραγματικοί τους εαυτοί.

Με την Φιλαρέτη Κομνηνού και τον Γιώργο Παπαγεωργίου να πρωταγωνιστούν στη νέα καμπάνια #LetItGlow της Wella Professionals και να μας υπενθυμίζουν τη σπουδαιότητα της σχέσης μητέρας-γιού, η Wella Professionals περνά σημαντικά μηνύματα ενότητας, υποστήριξης και ουσιαστικής αποδοχής. 

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού και ο γιος της Γιώργος Παπαγεωργίου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός, στέκονται με αγάπη, και τρυφερή αυστηρότητα ο ένας στο πλευρό του άλλου. Μητέρα και γιος, σε απόλυτη σύμπνοια, μιλούν για τη σημασία της οικογένειας, τις δυναμικές στη σχέση γονέα – παιδιού που μεταβάλλονται διαρκώς, την έννοια της ομορφιάς και της καλαισθησίας, όχι μονάχα στη ζωή, αλλά και στον χώρο του θεάματος και απαντούν στο μεγάλο ερώτημα για το αν τελικά η τέχνη καταφέρνει να σπάει τα κοινωνικά ταμπού, αναδεικνύοντας την ισότητα και την αποδοχή.   

Αν κάνετε μια σύντομη αναδρομή στη μέχρι τώρα ζωή σας, πόσο έχει βοηθήσει στην εξέλιξή σας ως προσωπικότητες το γεγονός ότι στέκεστε ο ένας στο πλευρό του άλλου; 

Φιλαρέτη Κομνηνού:  Όταν ο Γιωργος αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο και μου το ανακοίνωσε,η αλήθεια είναι ότι η πρώτη ακαριαία αντίδρασή μου ήταν ένα σφίξιμο στο στομάχι. Ήταν πραγματική του ανάγκη ή απλώς τον μαγνήτιζε ο κόσμος του θεάματος όπου μεγάλωσε; Ανησυχούσα ακόμη για το πόσο θα άντεχε σ’ ένα σκληρό επάγγελμα όπως του ηθοποιού. Τελικά ο Γιώργος με την πορεία του όλα αυτά τα χρονια απέδειξε με περίτρανο τρόπο μάλιστα ότι και πολυτάλαντος είναι και αντοχές έχει.

wella didee9

Γιώργος Παπαγεωργίου: Όπως σε όλες τις σχέσεις μανας- γιου, έτσι και στη δική μας, υπάρχει μια σύνδεση που δεν θα κοπεί ποτέ. Έχει πλάκα που μεγαλώνουμε παρέα με τη μάνα μου, μοιραζόμαστε πολύ σημαντικές στιγμές που κοιτάζοντας πίσω με κάνει να λέω “Καλά τα πάμε!”. 

Τι σημαίνει για εσάς οικογένεια; 

Φ.Κ.: Η οικογένεια είναι η πιο σταθερη αξια στην ζωή μας, σ’ αυτήν καταφεύγουμε κάθε φορά που χάνουμε το κέντρο βάρους μας. Η οικογένεια μου θυμίζει εκείνον τον μυθικό ήρωα που κάθε φορά που γονάτιζε και κινδύνευε να χάσει τη μάχη ακουμπούσε την γη για να πάρει δύναμη  και να συνεχίσει.

Γ.Π.: Η οικογένεια μου είναι πολύ μεγάλη και πιστεύω κάποια στιγμή να μεγαλώσει και άλλο. Κατά τα αλλά να σου πω την αλήθεια, η έννοια οικογένεια για μένα περιλαμβάνει και ανθρώπους που έχω έρθει κοντά και αγαπάω και ας μη μας συνδέει αναγκαστικά κάποιος δεσμός αίματος. Η μπάντα μου ας πούμε, είναι σαν οικογένεια μου τα τελευταία επτά χρόνια.

wella didee4

Εκτός από τη σχέση μητέρας – γιου, προέκυψε για εσάς και η σχέση ηθοποιού – σκηνοθέτη. Ποιες προκλήσεις κληθήκατε να αντιμετωπίσετε και πόσο αυτή η εμπειρία ενδυνάμωσε τη σχέση σας; 

Φ.Κ.: Η συνάντησή μας ήταν όντως πολύ δυνατή εμπειρία και για τους δυο μας και επαναπρόσδιορισε γενικότερα την σχέση μας. Ως σκηνοθέτης πάντως ο Γιώργος, στην διάρκεια των προβών, κέρδισε απόλυτα και τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη μου και έτσι αφέθηκα στις οδηγίες του.

Γ.Π.: Ήταν έντονη στιγμή. Νομίζω χρειάστηκε προσπάθεια ψυχραιμίας και από τις δύο πλευρές, γιατί είναι σαν να βγαίνουν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της πρόβας θέματα που δεν θες ίσως να διαταράξεις. Η διαδικασία της σκηνοθεσίας και της δουλειάς πάνω σε ένα ρόλο, απαιτεί πολλές φορές μια ενδοσκόπηση σε κάτι σκοτεινό, που δεν ξέρεις αν θέλεις να οδηγήσεις εσύ κατά ανάγκη τον άνθρωπο σου, τη μητέρα σου ας πούμε. Παρόλα αυτά, όταν βλέπεις τον άνθρωπό σου να τα καταφέρνει μετά, το συναίσθημα είναι μοναδικό.

Όλοι κάνουμε ένα προσωπικό ταξίδι για να έρθουμε σε πλήρη επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό. Ποιο ήταν το δικό σας; Συναντήσατε δυσκολίες σε αυτό; Τι έχετε κερδίσει από αυτή τη διαδρομή μέχρι σήμερα; 

Φ.Κ.:  Η δουλειά μου χρόνια τώρα με φέρνει αντιμέτωπη μ’ αυτό που αναφέρατε.Οι ρόλοι πολλές φορές έγιναν αφορμή για ένα εσωτερικό ταξίδι και καμιά φορά επί σκηνής έγιναν άλλοθι για έκφραση του ανομολόγητου που φέρουμε ο καθένας μέσα του. Οι συναντήσεις με τους άλλους, μια και το επάγγελμά μας είναι ομαδικό άθλημα, δεν ήταν πάντα ανέφελες και ρόδινες και αναπόφευκτα δοκιμάστηκαν και ανασύρθηκαν δυνάμεις που σ’ άλλες συνθήκες θα έμεναν σε ύπνωση και καταστολή.

wella didee1

Γ.Π.: Εμένα μου συνέβη σταδιακά την τελευταία πενταετία. Ή τελοσπαντων τότε κορυφώθηκε. Αυτό που κέρδισα είναι η ηρεμία μέσα μου. Δεν τρελαίνομαι πια όπως παλιότερα όταν έχω να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα. Ξέρω ότι θα το προσπαθήσω, αλλά και αν δεν τα καταφέρω, θα ζήσουμε και ως ηττημένοι. Δεν χρειάζεται ας πούμε να προσπαθείς διαρκώς να επιβεβαιώνεις ένα προσωπικό success story. 

Η φύση της δουλειάς σας, σας φέρνει διαρκώς αντιμέτωπους με την ομορφιά και την καλαισθησία. Πώς αντιλαμβάνεστε αυτές τις δύο έννοιες; 

Φ.Κ.: “Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο” κραύγασε ο πρίγκιπας Μίσκιν στον “Ηλίθιο” του Ντοστογιέφσκι και φυσικά δεν εννοούσε την εξωτερική ομορφιά, αλλά την ομορφιά της ψυχής. Για μένα η βάση της ομορφιάς είναι η εσωτερική αρμονία και η αισθητική αναζήτηση η οποία γίνεται ιδεολογία όταν καταφέρνει να αντισταθεί στον εστετισμό και ναρκισσισμό.

Γ.Π.: Η ομορφιά, αν δεν πηγάζει εκ των έσω, για μένα είναι κούφια. Η καλαισθησία από την άλλη, απαιτεί έναν αγώνα καθημερινό κόντρα σε μια εποχή που δεν την αντέχει.

wella didee3

Πόση σημασία έχει για εσάς το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε ενθαρρύνουν να γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;

Φ.Κ.: Τεράστια σημασία. Χρειαζόμαστε, αναζήτουμε αυτούς που θα απλώσουν το χέρι για να ακουμπήσουμε όταν το μετέωρο της στιγμής σε αποπροσανατολίζει. Και όταν έχουν και την σοφία να σε προκαλέσουν να ανακαλύψεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, είμαστε βαθιά ευγνώμονες. Σε περιπτώσεις συμπλεγματικές από αυτοπροστασία, καλύτερα να γυρνάς την πλάτη και να αποχωρείς.

Γ.Π.: Απόλυτη! Μην κοιτάς που το παίζω ισορροπημένος. Αν μείνω μόνος μου γίνομαι η χειρότερη drama queen εκδοχή του εαυτού μου.

Ενθαρρύνετε ο ένας τις φιλοδοξίες του άλλου; Ανταλλάσσετε συμβουλές; 

Φ.Κ.: Και ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε και ανταλλάσουμε συμβουλές και αν χρειαστεί βάζουμε και φρένο σε κούφιες φιλοδοξίες, γιατί ξέρουμε πια καλά και οι δύο ότι η υπέρμετρη και ανεξέλεγκτη φιλοδοξία προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στο μυαλό και στο νευρικό σύστημα.

Γ.Π.: Προσπαθώ να την ενθαρρύνω να αγαπάει περισσότερο τη ζωή και λιγότερο το θέατρο, αλλά τελικά καταλήγουμε να μιλάμε για το τι παράσταση θα κλείσει ο καθένας για το χειμώνα. 

wella didee7

Τελικά η τέχνη, μπορεί να αλλάξει, έστω και λίγο, τον κόσμο; Να τον πάει μπροστά, σπάζοντας κοινωνικά ταμπού αιώνων; 

Φ.Κ.: Χωρίς την τέχνη η ζωή μας θα ήταν αφόρητα πληκτική. Ακόμα και αν όλα τα υπόλοιπα γύρω μας εξασφαλίζουν μια άνετη διαβίωση είναι σχεδόν σίγουρο ότι χωρίς πολιτισμό θα είχαμε οδηγηθεί σε πνευματική νάρκη. Είναι απαραίτητη η τέχνη για την θεραπεία της ψυχής μας και μπορεί να μην φέρνει θεαματικές αλλαγές στην ανθρωπότητα, αλλά έμμεσα τις υποκινεί.

Γ.Π.: Εδώ η τέχνη μπορεί να ταρακουνήσει νοοτροπίες αιώνων, το #metoo αυτό ξεκίνησε να κάνει. Και εν πολλοίς τα κατάφερε. 

Η Σοφία Μπαζαγόρα, Wella Professionals Educator, ανέλαβε να ανανεώσει το δικό τους προσωπικό look λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των μαλλιών τους, με αφορμή την εορταστική περίοδο! Η Φιλαρέτη έζησε την απόλυτη εμπειρία επαγγελματικού χρώματος μαλλιών Koleston Perfect, επιτυγχάνοντας υγιή στην όψη αποτέλεσμα, χρώμα με υπέροχους τόνους και 100% κάλυψη λευκών. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου αφέθηκε σε μία ολοκληρωμένη αντρική υπηρεσία κουρέματος και περιποίησης, συνδυάζοντας τα οφέλη της εξατομικευμένης προσέγγισης των αναγκών των μαλλιών.

Μάθε περισσότερα και μυήσου στον κόσμο της Wella Professionals στο @wellahair.gr

#LetItGlow
#AskForWella
#MakeChange

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR