Quantcast
2022 BMW 8 x Jeff Koons 8

BMW x Jeff Koons: Η ανακοίνωση της συνεργασίας

Η BMW συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη Jeff Koons για άλλη μια φορά, για να σχεδιάσει μια special edition της BMW 8 gran coupe. Αυτή η πιο πρόσφατη συνεργασία έρχεται 11 χρόνια αφότου ο Αμερικανός καλλιτέχνης δημιούργησε για πρώτη φορά ένα μοναδικό- δημιούργημα τέχνης- αυτοκίνητο, την BMW M3 GT2, το οποίο αγωνίστηκε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Ο εκφραστικός και εντυπωσιακός σχεδιασμός του Κoons θα κάνει πρεμιέρα στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2022. Προς το παρόν, η BMW κυκλοφόρησε μερικά συναρπαστικά στιγμιότυπα behind the scenes, τα οποία αποκαλύπτουν πολύχρωμες λεπτομέρειες και την αναγνωρίσιμη pop art πινελιά του καλλιτέχνη.

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και με τιμά η ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά με τη BMW και να δημιουργήσω ένα αυτοκίνητο special edition, πολύχρωμο με στοιχεία pop art. “ αναφέρει ο καλλιτέχνης. “Το να δουλεύουμε ξανά με τον Jeff Koons για να δημιουργήσουμε από κοινού κάτι πραγματικά ξεχωριστό είναι μεγάλη ευχαρίστηση. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας και ένας από τους πιο εμπνευσμένους και ελκυστικούς ανθρώπους για να δουλέψουμε.” , λέει ο Αdrian van Ηooydonk, επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου BMW.

H συνεργασία, μεταξύ BMW  x Jeff Koons, φαίνεται να έχει επινοηθεί από τον Βono, τον τραγουδιστή του ιρλανδικού συγκροτήματος U2. Το 2010, την ίδια χρονιά που ο Koons δημιούργησε τέχνη για την BMW, ο Bono έγραψε στους ΝΥΤ ότι ο Κοοns πρέπει να συμμετέχει στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου του μέλλοντος.

Στην νέα αυτή συνεργασία υπάρχει πολύ χρώμα. Το εξωτερικό φινίρισμα συνδυάζει 11 διαφορετικές αποχρώσεις με μια βαφή που χρειάζεται 285 ώρες για να εφαρμοστεί σε κάθε αυτοκίνητο. Οι εντυπωσιακές αποχρώσεις κυμαίνονται από το μπλε έως το ασημί και από το κίτρινο έως το μαύρο. Ο Κoons έχει επίσης ενσωματώσει στοιχεία ποπ αρτ και γεωμετρικά μοτίβα.

Oι διακοσμημένοι εσωτερικοί χώροι είναι επίσης πολύχρωμοι, με κόκκινα και μπλε δερμάτινα καθίσματα και κόκκινες ραμμένες λεπτομέρειες. Yπάρχει επίσης ένα καπάκι στην ποτηροθήκη με exclusive σήμα της έκδοσης και χαραγμένη την υπογραφή του Koons στο πλάι του αυτοκινήτου.

Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο του ομίλου BMW στο Dingolfing στη Βαυαρία της Γερμανίας ενώ θα πωληθεί σε περιορισμένη συλλεκτική έκδοση.

2022 BMW 8 x Jeff Koons 5 2022 BMW 8 x Jeff Koons 4 2022 BMW 8 x Jeff Koons 1 2022 BMW 8 x Jeff Koons 2 2022 BMW 8 x Jeff Koons 6 2022 BMW 8 x Jeff Koons 7 2022 BMW 8 x Jeff Koons 92022 BMW 8 x Jeff Koons 3

Source | designboom

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR