Quantcast
choose reusables our chilrens fight jacqueline elbing omania

Plastic is Forever: Η φωτογραφική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την πλαστική ρύπανση του πλανήτη

Βρισκόμαστε στο τέλος ενός καλοκαιριού που δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή κανενός ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται: πυρκαγιές στην Ελλάδα, τη Σικελία και τη Σαρδηνία, πλημμύρες στη Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και καταιγίδες στην Αϊτή.

Αυτές οι καταστροφές δεν είναι τυχαίες ούτε άνευ σημασίας: είναι απόδειξη ότι το κλίμα αλλάζει ραγδαία και οι υποψίες ως προς την ανθρώπινη ευθύνη μόνο επιβεβαιώνονται.

Όπως η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή επιβεβαίωσε στις 9 Αυγούστου την ανθρώπινη προέλευση της κλιματικής αλλαγής, ο Johan Rockström, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας του Potsdam, δήλωσε στη Le Monde: “Η έκθεση (της IPCC) παρουσιάζει αδιάψευστα στοιχεία για τη σοβαρότητα της κατάστασης επιβεβαιώνοντας όχι μόνο, κατηγορηματικά, ότι θερμαίνουμε τον πλανήτη, αλλά επιπλέον-αναμφισβήτητα- ότι η συχνότητα και η σοβαρότητα των ακραίων κλιματικών γεγονότων αυξάνονται. Τα κύματα καύσωνα, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες αποδίδονται τώρα στην κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο με πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας. “

Υπό το πρίσμα αυτής της επείγουσας κατάστασης (η οποία είναι αποτέλεσμα χρόνων), τα Ηνωμένα Έθνη δημιούργησαν μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας -υλικό που προέρχεται από τους φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Plastic Waste Partnership- που αναδεικνύει τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση πλαστικού και ευαισθητοποιεί για το πλέον γνωστό και αναπόφευκτο- ότι το πλαστικό καταστρέφει το περιβάλλον.

falling asleep muhammad amdad hossain 800x534 1

crying girl beside the house fakir mohamad bin md. nor malaysia two boys james wakibia

brs muntaka chasant brs milosavljevic croatia brs jophel botero ybiosa philippines brs heidi acampora brazil brs goran doric croatiabrs sufyan arshad pakistan

brs muntaka chasant ghana

Η έκθεση υπάρχει διαθέσιμη διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR