Quantcast
robert pattinson gq cover june july 2020 01

Η μετάβαση στην καλλιτεχνική ωριμότητα & η μοναδική εξέλιξη του Robert Pattinson

Πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 35 του χρόνια και ο Άγγλος ηθοποιός συνεχίζει να διατηρεί την χαρακτηριστική του γοητεία. Από το Twilight μέχρι τον Dior, ο Pattinson έχει αφήσει στον κόσμο της υποκριτικής – και όχι μόνο- τη δική του υπογραφή.
Ο Robert Pattinson γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 13 Μαΐου 1986. Ισχυρή προσωπικότητα, αφοπλιστικά ειλικρινής και με ιδιαίτερο χιούμορ, ο πιο όμορφος άντρας με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα όπως έχει χαρακτηριστεί, έχει μια πορεία που βασικό της συστατικό είναι η προσδοκία για το ανώτερο, όχι τόσο σε ότι έχει να κάνει με την επιτυχία όσο με την ποιότητα και κατά συνέπεια την αποδοχή και την καλή κριτική.

Υπάρχουν διάφοροι ρόλοι που υποδύθηκε αριστοτεχνικά ο Robert Pattinson.

Ο Άγγλος ηθοποιός, αν και πολύ νέος, έχει παίξει στην πραγματικότητα πολλούς διαφορετικούς ρόλους σε πετυχημένες ταινίες (από το διάσημο “έπος” Twilight που έκανε ακόμη και τους βρικόλακες σέξι μέχρι την τελευταία του ταινία, Tenet) , ρόλοι που τον έχουν κατατάξει ως ένα από τα πιο ταλαντούχα και συναρπαστικά πρόσωπα του κινηματογράφου με τις υψηλότερες πληρωμές.

Η καριέρα του παρόλα αυτά δεν υπήρξε μονοδιάστατη. Κινήθηκε (και συνεχίζει να το κάνει) μεταξύ κινηματογράφου, θεάτρου και μόδας.  Για παράδειγμα, είναι το πρόσωπο του ανδρικού αρώματος Dior Homme Fragrance από το 2013.

Στο κομμάτι της υποκριτικής ένα από τα είδη των ταινιών που  αντιπροσωπεύουν πλήρως τον Pattinson, είναι σίγουρα οι ταινίες φαντασίας. Ο Βρετανός ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας τον Cedric Diggory στη δεύτερη ταινία του Χάρι Πότερ. Κάποια χρόνια αργότερα, θα φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας του παίζοντας το βαμπίρ Edward Cullen στο Twilight. Οι ρομαντικές ταινίες φαντασίας (4 στο σύνολο) βασισμένες στα μυθιστορήματα της Stephenie Meyer, με πρωταγωνιστές τους Robert Pattinson και Kristen Stewart (στο ρόλο της θανατηφόρας Bella Swan) δημιούργησαν εμμονή. Τα βιβλία της Meyer έκαναν εκατομμύρια πωλήσεις ενώ οι ταινίες έκοψαν εκατομμύρια εισιτήρια σε ελάχιστο χρόνο.

Η παγκόσμια επιτυχία του ηθοποιού, τον έκανε στη συνέχεια να γίνει πιο επιλεκτικός. Άρχισε να προσανατολίζεται στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, προσπαθώντας να αναδείξει εκείνες τις δεξιότητες ηθοποιίας του, που ίσως δεν είχαν προηγουμένως φανεί.

Μοναδικές ερμηνείες τις οποίες εκθείασαν κοινό και κριτικοί σε ταινίες- άρτιες στην παραγωγή- μεστές νοήματος και περιεχομένου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:

Το φιλμ Cosmopolis (2012) του σκηνοθέτη David Cronenberg. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του νεαρού δισεκατομμυριούχου Eric Parker και γυρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα σε ταξί. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωταγωνιστής – που παίζει ο Robert Pattinson – θα βιώσει μια σειρά από έντονα γεγονότα.

Η πολεμική ταινία (βασισμένη στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Ερρικός Ε’ της Αγγλίας) Ο Βασιλιάς (2019), σε σκηνοθεσία του David Michôd , στην οποία υποδύεται τον Δελφίνο της Γαλλίας ονόματι Luigi, ενώ ο Timothée Chalamet παίζει τον Βασιλιά Ερρίκο Ε’.

Ο Φάρος (2019), είναι ο τίτλος του ασπρόμαυρου ψυχολογικού θρίλερ σε σκηνοθεσία του Robert Eggers, στην οποία ο Robert Pattinson συμπρωταγωνιστεί με τον William Dafoe . Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα νησί στο οποίο δύο φύλακες – λόγω κακοκαιρίας- αναγκάζονται να εγκατασταθούν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και κατά συνέπεια να συνυπάρξουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους εσωτερικούς δαίμονες.

2700

Το φιλμ Tenet (2020) που σκηνοθέτησε ο Βρετανός σκηνοθέτης Christopher Nolan είναι μια ταινία δράσης στην οποία ο κόσμος της κατασκοπείας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Robert Pattinson ως Neil- ένας μυστικός πράκτορας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την άφιξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε συνέντευξη του: “Δεν υπάρχει πιο αυστηρή κριτική από αυτή που κάνω εγώ στον εαυτό μου, γι ‘αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχώ για κανέναν άλλο.” και αυτό αποτελεί την δύναμη του.

6319

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR