Quantcast
didee x barbie12

#YouCanBeAnything: Λυδία Κατσανικάκη x Barbie No Hair

Η Λυδία Κατσανικάκη αγαπήθηκε και ξεχώρισε με τη συμμετοχή της σε ένα τηλεοπτικό project -ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα- καθώς πέτυχε να προβάλλει τη μοναδική της  ομορφιά με έναν τρόπο μαγικό και διδακτικό. Ασχολείται με την υποκριτική και τον κόσμο της μόδας, επαγγέλματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την εικόνα αλλά όχι την αψεγάδιαστη και ουτοπικά άρτια εμφάνιση, πράγμα που την έκανε να αγκαλιάσει τη μοναδικότητά της και να γυρίσει την πλάτη σε άσχημες συμπεριφορές που δεν χωρούν πλέον πουθενά. Η συνάντηση με την δική της Barbie τη γεμίζει ικανοποίηση και χαρά. Η ίδια δηλώνει πως: Όταν έχεις αυτοπεποίθηση…You can be anything!

 

Η Λυδία εμπνέεται από την Barbie No Hair.

didee x barbie7

Σε ποια ηλικία απέκτησες την πρώτη σου barbie; Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;
Την πρώτη μου barbie, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Με θυμάμαι από πάντα όμως να έχω παρά πολλές κούκλες γύρω μου και να παίζω ασταμάτητα. 

Τι συναισθήματα σου δημιουργούσε το παιχνίδι με τη barbie σου;
Ένιωθα πάντα τέτοια χαρά ! Για αυτό και με θυμάμαι  να κρατάω μια ή και παραπάνω μαζί μου. Ανυπομονούσα να δω τις φίλες μου για να ανταλλάξουμε κούκλες και να παίξουμε μέχρι να νυχτώσει.

Μίλησέ μας για τα παιδικά σου όνειρα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου όνειρο; Κατάφερες να το πραγματοποιήσεις;
Το μεγαλύτερο όνειρο μου ήταν να μεγαλώσω και να έχω τις ίδιες φίλες για να μπορούμε να θυμόμαστε τα παλιά και να γελάμε παρέα. Και φυσικά αυτό συνέβη!

Τι σημαίνει δύναμη για εσένα; Από που αντλείς τη δική σου δύναμη;
Δύναμη για εμένα είναι όλοι οι άνθρωποι που τόσα χρόνια με στηρίζουν σε όλες μου τις αποφάσεις για να μπορώ πλέον να κοιτάω τον καθρέφτη μου και να αντλώ δύναμη από τον ίδιο μου τον εαυτό. 

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το επάγγελμα που κάνεις σήμερα και τι έχεις αποκομίσει από την πορεία σου ως τώρα;
Υποσυνείδητα έχει παίξει ρόλο το παιχνίδι με τις κούκλες μου μικρή. Καθώς αυτό που έβλεπα να κάνουν εκείνες, ήθελα να δω και τον εαυτό μου να το κάνει ( make up, ρούχα, πόζες) . Τώρα που μεγάλωσα όμως κατάλαβα πως σημασία δεν έχει τόσο να αποτυπώσεις στον φακό μια ωραία πόζα, αλλά να αποτυπώσεις τη προσωπικότητα σου. 

didee x barbie2

Υπήρξε στιγμή στη ζωή σου που αισθάνθηκες πως δε θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρό σου;
Αυτό μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί. Ζωή είναι όμως και προχωράει…

Tι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη καθημερινά για να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που προκύπτουν;
Όπως προανέφερα, ο καθρέφτης μου είναι αυτός που μου δίνει δύναμη πλέον. Μέσα απ’ αυτόν θυμάμαι ποια είμαι και τι έχω καταφέρει ως τώρα, για να μπορώ και να ανταπεξέλθω σε ότι συμβαίνει. 

Το παιχνίδι με τις κούκλες έχει αποδεδειγμένα διαπιστωθεί ότι βοηθά στο να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δεξιότητες ενός παιδιού. Πιστεύεις πως το παιχνίδι με τις barbie σου σε έχει βοηθήσει να αναπτύξεις την ενσυναίσθηση και την κοινωνικότητά σου;
Σαφώς! Ακόμη και να υπήρξαν μέρες που έπαιζα μόνη με τις κούκλες μου, έμπαινα στη διαδικασία να δίνω ρόλους σε αυτές και να φτιάχνω μια μικρή κοινότητα. Η οποία συμπεριλάμβανε αγόρια κορίτσια. Επίσης το παιχνίδι με τις κούκλες μας έβαζε στη διαδικασία να μοιραζόμαστε τα παιχνίδια και τις ιδέες με τις φίλες μας. Πράγμα σημαντικό για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας. 

H Barbie έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα brand που πρεσβεύει παγκοσμίως τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο χώρο της κούκλας, προάγοντας έτσι το σεβασμό απέναντι στην ποικιλομορφία. Πως σου φαίνεται αυτό;
Είναι ένα τεράστιο βήμα. Έχει έρθει η ώρα ο καταναλωτής να μπορεί να ταυτιστεί με το προϊόν που αγοράζει και όχι να προσπαθεί να μοιάσει σε αυτό.

#Barbie
#YouCanBeAnything

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR