Quantcast
barbie intro

#YouCanBeAnything: BARBIE x DIDEE.GR 

Η Barbie με το μήνυμά της #YouCanBeAnything ενέπνευσε τη δημιουργική ομάδα του didee.gr και μαζί δημιούργησαν μια βιωματική εμπειρία συνώνυμη της γλυκιάς νοσταλγίας και της υπενθύμισης του να μην ξεχνάμε τους στόχους μας και να επιδιώκουμε να γίνουμε όλα όσα έχουμε ονειρευτεί.

Η Barbie, που για παραπάνω από 60 χρόνια συμβάλλει στα πρώτα βήματα για την κοινωνικοποίηση και την ανάπτυξη της ήδη μεγάλης φαντασίας ενός παιδιού, σε ένα project που υπενθυμίζει την αξία του να μην εγκαταλείπεις τους στόχους σου και να επιδιώκεις τη συνεχή σου εξέλιξη, όπως ακριβώς την έχεις ονειρευτεί. 

Λίγα είναι τα μικρά κορίτσια που δεν έχουν έστω μια κούκλα Barbie στο δωμάτιό τους. 

Η ενσυναίσθηση καθώς και τα συναισθηματικά οφέλη ενός παιδιού από το παιχνίδι με τις κούκλες αναπτύσσονται σε βαθμό τέτοιο που όχι μόνο αντικατοπτρίζονται στη μετέπειτα κοινωνική του συμπεριφορά αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό με την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του. 

Βασισμένη σε αυτό και λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα παιδιά θέλουν να βλέπουν εικόνες που αντανακλούν τον εαυτό τους, η δημιουργική ομάδα της Barbie έχει κάνει άλματα στην υιοθέτηση της φιλοσοφίας της ποικιλομορφίας και συνάμα της μοναδικότητας.

Με σύνθημα το #YouCanBeAnything και με πολλές νέες εκδοχές που αντικατοπτρίζουν την κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως χρώματος, σωματοδομής, θρησκείας ή  εξωτερικής εμφάνισης, η Barbie, σε συνεργασία με το didee.gr, καινοτομεί και τιμά με έναν ακόμη τρόπο τις γυναίκες που δεν σταματούν ποτέ να ονειρεύονται. 

10 μοναδικές γυναίκες  ταυτίστηκαν με τη δική τους αγαπημένη Barbie και φωτογραφήθηκαν στην πιο όμορφη στιγμή τους. Και όπως κάθε κορίτσι που έχει παίξει με το πιο δημοφιλές παιχνίδι στην ιστορία, το αποτέλεσμα ήταν μια μίξη νοσταλγίας και πραγματικής απόλαυσης. Ένα ταξίδι στη μοναδικότητα της κάθε γυναίκας, στην ξεχωριστή της πορεία αλλά και στην κοινή επιδίωξή της να γίνει ό,τι θα την κάνει ευτυχισμένη. 

Οι 10 ταλαντούχες -η κάθε μια στον τομέα της- γυναίκες που έκαναν το #YouCanBeAnything πράξη είναι: Μαίρη Καλύμνου – VIP αεροσυνοδός
Μαριάννα Παινέση – Παιδαγωγός-Μοντέλο
Αθηνά Μουρκούση – Make-up artist
Κατερίνα Πεφτίτση – Plus Size Model
Ελεάνα Ανδρεούδη – Prima Ballerina
Βάσω Μανοπούλου – Εκπαιδευτικός
Φωτεινή Μπαγεώργου – Ιατρός-Δερματολόγος
Rachel Owiti – Επιχειρηματίας-Μοντέλο
Έφη Δήμα – Yoga Instructor
Λυδία Κατσανικάκη – Μοντέλο 

Η ιδεολογία της Barbie σε συνδυασμό με το μήνυμα #YouCanBeAnything, μήνυμα που προάγει την αυτοπραγμάτωση, ταυτίζεται με αυτή του didee.gr και κάπως έτσι γίνεται πραγματικότητα αυτό που φαντάζεται κάθε κορίτσι όταν παίζει με μια κούκλα: Ότι μπορεί να γίνει τα πάντα.

«Η κόρη μου μου δίνει τη δύναμη να θέλω να γίνομαι καλύτερη. Να καταφέρνω αυτό που θέλω, να αντιμετωπίζω τα δύσκολα που μπορεί να προκύψουν ή έστω στο τέλος της ημέρας να μπορώ να πω «μπράβο που προσπάθησες, την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις καλύτερα.» 

Αθηνά Μουρκούση, Make-up artist

«… Είναι τόσο σημαντικό να ξυπνάς τη φαντασία ενός παιδιού. Όλα από εκεί ξεκινάνε! Η φαντασία γίνεται όνειρο, το όνειρο στόχος και ο στόχος κάποια στιγμή γίνεται κατάκτηση!»

Ελεάνα Ανδρεούδη, Prima Ballerina

«Κατάφερα να πραγματοποιήσω όνειρα που δε φανταζόμουν πως έχω και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μη ζητάω πολλά στη ζωή μου.»                                                       

Μαίρη Καλύμνου, VIP αεροσυνοδός

«Δύναμη είναι να ξέρεις ποια είσαι, τι θέλεις και να μένεις πιστή στα όνειρα και στους στόχους σου. Δεν αφήνεις τίποτα και κανέναν να σε επηρεάσει.»

Rachel Owiti (Επιχειρηματίας-Μοντέλο

«Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος αγκαλιάζει την διαφορετικότητα. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι ένα παιχνίδι σαν την Barbie, που γαλουχεί την ψυχοσύνθεση ενός παιδιού, πρεσβεύει τόσο θεμελιώδεις αξίες της ζωής.»

Έφη Δήμα, Yoga Instructor

«Η ενασχόλησή μου με το μακιγιάζ και τον χώρο της μόδας πηγάζουν από την Βarbie. Μέσα από την κούκλα μπορούσα να υποδυθώ ρόλους  και να εξελίσσομαι σε ό,τι επιθυμούσε το παιδικό μυαλό και η φαντασία μου. Μέσα από το παιχνίδι μπορούσα να υλοποιήσω το οποιοδήποτε σενάριο που έφτιαχνα με τις φίλες μου.»

Κατερίνα Πεφτίτση, Plus Size Model

«Δύναμη είναι να ξεπερνάς τους φόβους σου , να αγνοείς τις φωνές εσωτερικές και εξωτερικές που σου φωνάζουν δεν μπορείς , δύναμη είναι να κάνεις το πρώτο βήμα…»

Φωτεινή Μπαγεώργου, Ιατρός-Δερματολόγος

«Η διαφορετικότητα και η ισότητα πρέπει να προωθούνται σε κάθε χώρο, πόσο μάλλον στο χώρο του παιχνιδιού..»

Μαριάννα Παινέση, Παιδαγωγός-Μοντέλο

«Ο καθρέφτης μου είναι αυτός που μου δίνει δύναμη πλέον. Μέσα απ’ αυτόν θυμάμαι ποια είμαι και τι έχω καταφέρει ως τώρα, για να μπορώ και να ανταπεξέλθω σε ό,τι συμβαίνει.»

Λυδία Κατσανικάκη, Ηθοποιός-Μοντέλο

«Με την Barbie μοιραζόμουν μυστικά και ανησυχίες. Ήταν η καλύτερή μου φίλη.»

Βάσω Μανοπούλου, Εκπαιδευτικός

#YouCanBeAnything
#Barbie

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR