Quantcast
allin didee wella1
allin didee wella1

Allin Project: Σωτήρης Γεωργίου x Μαίρη Καλύμνου

O αντισυμβατικός και πάντα καινοτόμος Σωτήρης Γεωργίου, για περισσότερα από 15 χρόνια εμπλουτίζει δημιουργικά την ελληνική fashion σκηνή με τις τολμηρές ιδέες του. Οι δημιουργίες του, αιχμηρές, υπακούν στους κανόνες της γεωμετρίας, γεγονός που τον καθιστά μοναδικό και ακραία σύγχρονο.

Η Wella Company και το didee.gr μέσα από το project #Allin, μία συνάντηση ξεχωριστών προσωπικοτήτων, δίνουν το έναυσμα για αλλαγή. Με σύνθημα τους το #MakeChange, έχουν στόχο να προωθήσουν τη σημαντικότητα της ισότητας και της αποδοχής, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να φαίνονται, να αισθάνονται και να είναι οι πραγματικοί τους εαυτοί. 

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής, στα πλαίσια του #Allin, συναντά την Μαίρη Καλύμνου, μία πολυσχιδή και θαρραλέα γυναίκα με ανοιχτούς ορίζοντες που υπερασπίζεται την ισότητα και την συμπερίληψη μέσα από τις δραστηριότητές της, αφήνοντας το δικό της στίγμα στη digital σκηνή και η συνάντησή τους μοιάζει να είναι ιδανική. 

Με μια εκλεπτυσμένη δημιουργία που επέλεξε για εκείνη, η οποία αντανακλά με τα στοιχεία της την αισιοδοξία και την εξέλιξη μαζί με έναν ρεαλιστικό ρομαντισμό που συμβαδίζει με τη σύγχρονη προσωπικότητα μιας γυναίκας, η συνάντηση του Σωτήρη Γεωργίου με την Μαίρη Καλύμνου δημιουργεί ένα έδαφος για πρωτοπορία και πλήρη αποδοχή του εαυτού μας. 

Όπως ακριβώς και τα προϊόντα Sassoon Professional που συνοδεύουν την 6η συνάντηση του #Allin project και που αντικατοπτρίζουν για περισσότερα από 65 χρόνια κάθε πτυχή του σύγχρονου κόσμου της ομορφιάς και της δημιουργίας και πρωτοπορούν με το όραμα της κληρονομιάς τους «μαλλιά στη γεωμετρία». 

allin didee wella2

Πώς πιστεύεις πως θα μπορούσε ο χώρος της μόδας να γίνει ακόμα πιο inclusive;

Σωτήρης Γεωργίου: Θεωρώ ότι ο χώρος της μόδας είναι τόσο πολυεπίπεδος που μπορεί να συμπεριλαμβάνει τους πάντες, αυτή η συνθήκη διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα, είναι μια δυναμική κατάσταση, τα πάντα εξελίσσονται και διαμορφώνονται. Η μόδα ανέκαθεν έχει την ικανότητα να διαμορφώνει κοινωνικές συνειδησεις. Από την πλευρά του σχεδιαστή έχω την επιλογή να μπορώ να γίνομαι πολυδιάστατος ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε να αισθανθεί inclusive.

Η επιλογή σου να ασχοληθείς με το χώρο της μόδας ήταν γιατί έψαχνες έναν τρόπο να εκφράζεσαι ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς; Τα κατάφερες;

Σ.Γ: Δεν ξέρω τι έψαχνα, αλλά ξέρω ότι έχει μια μεγάλη δόση ελευθερίας.

Πιστεύεις πως ο κόσμος είναι πιο εκπαιδευμένος σε θέματα ισότητας και αποδοχής;

Σ.Γ: Μέσα από νέα βιώματα  ξεκινά  η εξέλιξη ετσι η νέα γενιά αρχίζει να πειραματίζεται να σπάει τα στερεότυπα και να είναι πιο απελευθερωμένη  απορρίπτοντας αυτό που δεν την εκφράζει και δεν την συμπεριλαμβανει.

Στην Ελλάδα διατηρούμε ακόμα στερεοτυπικές αντιλήψεις που μας κρατούν πίσω σε θέματα προσωπικής εξέλιξης ή έχουμε προχωρήσει και πλέον αντιλαμβανόμαστε τις εποχές όπως τους αρμόζει;

Σ.Γ: Στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο υπάρχει το παλιό και το καινούργιο. Αυτά τα δύο ενίοτε αλλάζουν ρόλους. Το παλιό μπορεί να χαρακτηριστεί οπισθοδρομικό και το καινούργιο μπορεί να μας παρασύρει σε μια ελκυστική αγνοία. Όλοι μας έχουμε την επιλογή με ποιες  αντιλήψεις να προχωρήσουμε.

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία θεμελιώνεται και πάνω στην αρχή της ισότητας. Θεωρείς πως ζούμε σε μια σωστή δημοκρατική συνθήκη που έχει καταφέρει να εξελιχθεί – μεταξύ άλλων – στην Ελλάδα;

Σ.Γ: Η έννοια της δημοκρατίας στις μέρες μας είναι πολύ ευαίσθητη έννοια και είναι λυπηρό να αναρωτιόμαστε στην σημερινή εποχή για την αρχή της ισότητας κατι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων.

Μέσα στην επαγγελματική σου πορεία έχεις αντιμετωπίσει θέματα ισότητας;

Σ.Γ: Όχι, ευτυχώς δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα ισότητας. Γενικά δεν αφήνω και πολλά περιθωρια. Προσπαθώ να εστιάσω σε ανθρώπους που είναι ενημερωμένοι και προσπαθούν για το καλύτερο.

Μαίρη Καλύμνου: Η επαγγελματική μου πορεία στον απαιτητικό και κλειστό, κατά κάποιο τρόπο, χώρο των private jets, υπήρξε η καλύτερη εκπαίδευση της ζωής μου. Ως αεροσυνοδός δεν αισθάνθηκα ποτέ μη ισότιμη με τους συναδέλφους μου και προσωπικά δεν αισθάνθηκα ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε καν και δίπλα στους royal ή εκατομμυριούχους επιβάτες που εξυπηρετώ κατά καιρούς. Θεωρώ πως η αίσθηση της ισότητας εξαρτάται και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, ξεκινώντας πάντα από το πως αισθανόμαστε εμείς δίπλα στον οποιοδήποτε. Η δυναμική, η αντίληψη, οι πεποιθήσεις, τα πιστεύω και οι αξίες ενός ανθρώπου μπορούν να παραμείνουν στοιχεία αναλλοίωτα και τις περισσότερες φορές έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό ηθικής προσβολής.

allin didee wella3

Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή;

Μ.Κ: Νιώθω ξεχωριστή με όλα όσα είμαι, με όλα όσα έχει καταφέρει, με όλα όσα με διαφοροποιούν, με όλα όσα κάνουν τον εσωτερικό μου πυρήνα να λάμπει. Η Λεύκη ήρθε στη ζωή μου για να μου διδάξει την αξία της αποδοχής και να με εκπαιδεύσει σε μία πραγματικότητα ατελή, χωρίς στερεότυπα και κανόνες. Νιώθω ξεχωριστή και μοναδική γιατί πραγματικά είμαι.

Πόσο σημαντική είναι για σένα η αξία της αποδοχής;

Μ.Κ:  Η στιγμή της αληθινής αποδοχής του εαυτού μου υπήρξε θεμελιώδης σταθμός στη ζωή μου. Η αποδοχή αυτού που είσαι, με όλα τα υπέροχα και διαφορετικά του, είναι κάπως σαν λύτρωση. Σε απελευθερώνει, σου δίνει ένα απίστευτο συναίσθημα ελευθερίας – να μην κρύβεσαι, να μη ντρέπεσαι, να μη νιώθεις περίεργα για όσα είσαι. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει αυτή η στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου, γιατί τότε αλλάζει ολοκληρωτικά η οπτική για την ίδια τη ζωή.

Ποιος πιστεύεις πως είναι τελικά ο τρόπος να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις σε όλους τους τομείς;

Σ.Γ: Ο κατάλληλος τρόπος είναι η αποδοχή, πάντα με αγάπη προς τον εαυτό μας.

Μ.Κ: Αυτό που βοήθησε εμένα και κατάφερε να με μεταμορφώσει ολοκληρωτικά σε έναν άνθρωπο ξεχωριστό, είναι τα ταξίδια. Τα ταξίδια είναι ίσως ο πιο εύκολος δρόμος για να αποβάλλει κάποιος ζητήματα διακρίσεων από τη ζωή του. Ο ίδιος ο κόσμος, οι διαφορετικές κουλτούρες, τα ξεχωριστά ήθη και έθιμα, οι θρησκείες, οι τόσες πολλές γλώσσες, οι ίδιοι άνθρωποι και οι συνήθειές τους αποτελούν ισχυρή διαδαχή για όποιον ίσως έχει ενδοιασμούς για την αποδοχή της ισότητας. Ο κόσμος έρχεται στη ζωή μας μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα, εγώ επέλεξα τα ταξίδια. Για κάποιον άλλον ίσως είναι τα βιβλία, για κάποιον άλλον η τέχνη. Πάντα θα υπάρχει κάτι με τεράστια δύναμη που καταφέρνει να εξελίξει έναν άνθρωπο. Αρκεί να βρει ο καθένας το δικό του κάλεσμα.

Πιστεύεις πως ο κόσμος δημιουργεί πρότυπα;

Σ.Γ: Εννοείται ότι ο κόσμος δημιουργεί πρότυπα. Πάντα το έκανε αν δούμε λίγο την ιστορία. Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή τoυ φαίνεσθαι μια και όλοι ασχολούνται με την εικόνα και όχι με το περιεχόμενο. Αυτό εμενα με προβληματιζει γιατι δημιουργείται ένα σαθρό περιβάλλον όπου κυριαρχεί το εικονικό και το επιφανειακό.

Η ένωση και η συμπερίληψη τι σημαίνουν για σένα;

Σ.Γ: Ισότητα.

Μ.Κ: Δηλώνουν συμπόνια, το ύψιστο για μένα συναίσθημα στην ιεραρχία των συναισθημάτων. Μόνο μέσα από τη συμπόνια θα καταφέρουμε να αποδεχτούμε αυτό που δε μοιάζει με εμάς, θα το αγκαλιάσουμε, θα το συμπεριλάβουμε, θα  του δώσουμε χώρο δίπλα μας.

*Το hair styling της Μαίρης Καλύμνου έγινε με προϊόντα Sassoon Professional της Wella Company. 

allin didee wella4

@wellahair.gr
#makechange

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR