Quantcast

Το νέο Big Pilot 43 της IWC Schaffhausen

big pilot hires 0

Η IWC Schaffhausen παρουσίασε το Big Pilot 43 στο πλαίσιο της ψηφιακής έκθεσης Watches & Wonders.

Το νέο μοντέλο που αποτελεί πιστή αναπαραγωγή της σχεδιαστικής γραμμής του θρυλικού ρολογιού παρατήρησης, περιλαμβάνει εργονομική κάσα 43 χιλιοστών από ανοξείδωτο ατσάλι. Διατίθεται με μπλε ή μαύρο καντράν και τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 82100 calibre της IWC, ο οποίος διαθέτει σύστημα κουρδίσματος Pellaton και είναι ορατός από το γυαλί από ζαφείρι στο πίσω μέρος της κάσας. Το φιλικό προς τον χρήστη σύστημα γρήγορης αλλαγής καθώς και οι πολλές επιλογές σε λουράκια από δέρμα μόσχου, καουτσούκ και ανοξείδωτο ατσάλι, καθιερώνουν το Big Pilot 43 ως το τελειότερο σύγχρονο σπορ ρολόι, έτοιμο για περιπέτειες στον αέρα, την ξηρά ή το νερό.

Με την εκπληκτική κωνική του κορόνα, το λουράκι με τα τέσσερα πριτσίνια και το ανοιχτό και ευανάγνωστο καντράν, κανένα άλλο μοντέλο δεν εκφράζει την ουσία των ρολογιών αεροπορίας της IWC, όσο το Big Pilot. Η λειτουργική, χωρίς συμβιβασμούς σχεδίαση, που θυμίζει ευανάγνωστο όργανο πιλοτηρίου, είναι εμπνευσμένη από ένα στρατιωτικό ρολόι παρατήρησης της δεκαετίας του 1940. Η υπερμεγέθης κορόνα του, αποτελεί μια ακόμα λεπτομέρεια που το καινούργιο Big Pilot μοιράζεται με τον πρόγονό του, μιας και εξαρχής ο ρόλος της ήταν να επιτρέπει στους πιλότους να χρησιμοποιούν το ρολόι φορώντας χοντρά γάντια πτήσης. Η σχεδιαστική γραμμή επανήλθε το 2002 με την ονομασία Grosse Fliegeruhr Ref. 5002 και έκτοτε παρέμεινε πιστή στο χρηστικό της DNA, με λίγες μόνο μικρές αλλαγές.

«Το Big Pilot ενσαρκώνει τέλεια τη μεγάλη κληρονομιά και την τεχνογνωσία της IWC στην κατασκευή ανθεκτικών και αξιόπιστων οργάνων, σχεδιασμένων για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κορυφαίων πιλότων. Αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μια καθαρά λειτουργική σχεδίαση μπορεί να μετατραπεί σε πολιτιστικό σύμβολο. Σήμερα, το Big Pilot δεν είναι μόνο ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ρολόγια παγκοσμίως, αλλά επίσης αποτελεί και την έκφραση ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα και τρόπου σκέψης», εξηγεί ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

Τώρα, η IWC προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο στη επιτυχημένη σειρά: Το Big Pilot 43 (Ref. IW3293). Μια αυθεντική αναπαραγωγή της θρυλικής σχεδίασης, η οποία, παρότι δεν διαθέτει ένδειξη της ημερομηνίας και του αποθέματος ενέργειας, με την κάσα 43 χιλιοστών από ανοξείδωτο ατσάλι παρέχει αναβαθμισμένη εργονομία και άνεση.

«Με το Big Pilot 43, επιστρέψαμε στην εξαιρετική καθαρότητα του αρχικού ρολογιού παρατήρησης που σχεδιάστηκε πριν από περισσότερα από 80 χρόνια και δημιουργήσαμε ένα απλό ρολόι τριών χεριών χωρίς άλλα στοιχεία στο καντράν. Παρά το μειωμένο μέγεθός του, η θήκη των 43 χιλιοστών συνδυάζει τολμηρή εμφάνιση και μεγάλη άνεση», αναφέρει ο Christian Knoop, Creative Director της IWC.

Διαθέσιμο σε τρία μοντέλα:

800 iw329301 mood
Ref. IW329301: Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν, δείκτες με επίστρωση ροδίου, καφέ λουράκι από δέρμα μόσχου.
800 iw329303 mood 2
Ref. IW329303: Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν, δείκτες με επίστρωση ροδίου, μπλε λουράκι από δέρμα μόσχου.
800 iw329304 mood
Ref. IW329304: Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν, δείκτες με επίστρωση ροδίου, μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το Big Pilot’s Watch 43 τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 82100 calibre που έχει κατασκευάσει η IWC. Ο αυτόματος μηχανισμός έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη μέγιστη ακρίβεια και αξιοπιστία. Περιλαμβάνει το υψηλής απόδοσης σύστημα αυτόματου κουρδίσματος που έχει σχεδιαστεί από τον Albert Pellaton και το οποίο χρησιμοποιεί τις μικρές κινήσεις που κάνει ο ρότορας και προς τις δύο κατευθύνσεις, για να κουρδίσει το κεντρικό ελατήριο. Επίσης, εξαρτήματα, όπως ο αυτόματος τροχός και οι καστάνιες, είναι κατασκευασμένα από το σχεδόν άφθαρτο κεραμικό του οξειδίου του ζιρκονίου, ενώ η κατασκευή κεραμικών υλικών τόσο μικρού μεγέθους αποτελεί μια τεράστια μηχανική πρόκληση. Κατά το πλήρες του κούρδισμα, το ελατήριο μπορεί να αποδώσει 60 ώρες λειτουργίας. Ο μηχανισμός έχει διακοσμηθεί με μεγάλη κομψότητα και είναι εμφανής από το sapphire glass στο πίσω μέρος της κάσας.

ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΠΟΛΥΧΡΗΣΤΙΚΟ ΣΠΟΡ ΡΟΛΟΙ 

Το νέο σύστημα που κρατάει το λουράκι έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευχρηστία. Δίνει στον κάτοχο τη δυνατότητα να το αλλάζει πολύ εύκολα προσαρμόζοντας το ρολόι άμεσα, σε διαφορετικά περιβάλλοντα και δραστηριότητες. Στις μπουτίκ της IWC ή στο IWC.com μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ, όπως λουράκια από δέρμα μόσχου ή καουτσούκ καθώς και το νέο μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι το οποίο διαθέτει προηγμένο σύστημα κουμπώματος για μεγαλύτερη άνεση και εργονομία. Η επανασχεδιασμένη κάσα διασφαλίζει την ανθεκτικότητα του ρολογιού στο νερό σε πίεση 10 bar. Με τέτοια μεγάλη ευελιξία, το Big Pilot 43 αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για οποιαδήποτε δραστηριότητα ή περιβάλλον.

Το Big Pilot 43 θα διατίθεται το Μάιο μέσω των μπουτίκ της IWC, των εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών ή μέσω του IWC.com. Αγορές και από τις τρεις αυτές επιλογές μπορούν να καταχωρηθούν στο πρόγραμμα My IWC care και να επωφεληθούν έτσι από την εξαετή επέκταση της αρχικής διετούς Διεθνούς Περιορισμένης Εγγύησης.

More Stories
LV Deep Time
Deep Time High Jewelry: 50 νέα κομμάτια στη συλλογή κοσμημάτων της Louis Vuitton
DIDÉE.GR