Quantcast

Emily in Paris: Η νέα σειρά του Netflix με τη Lily Collins

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Η σειρά Emily in Paris πραγματεύεται τη μετάβαση μιας κοπέλας 20something, την οποία υποδύεται η Lily Collins, από το Σικάγο στο Παρίσι για να εργαστεί στα γραφεία της εταιρίας της εκεί και η οποία είναι επιφορτισμένη με την ανανέωση της στρατηγικής των social media.

O Darren Star έχει γράψει τη σειρά και επιμελείται/ ηγείται της παραγωγής της σειράς. Αν λάβουμε υπόψη ότι έχει υπάρξει δημιουργός μερικών από τις πιο αγαπημένες σειρές στην τηλεόραση όπως Sex And The City, Younger, Beverly Hills 90210, Melrose Place, ξέρουμε τι να περιμένουμε:  μοντέρνους χαρακτήρες, λίγο δράμα, αρκετό ρομαντισμό, εντυπωσιακή φωτογραφία, φλερτ. Όταν όλα αυτά διαδραματίζονται στο Παρίσι και επιπλέον όταν ενδυματολόγος της σειράς είναι η σχεδιάστρια/ stylist Patricia Field (που συνεργάστηκε με τον Star στο SATC και σε ταινίες όπως το The Devil Wears Prada), τότε η σειρά αυτή φαντάζει σαν να έρχεται να καλύψει τα κενά που έχει το κοινό για μια rom-com σειρά με αρκετή δόση fashion.

Ο Star μιλώντας για τη σειρά στο Variety, ανέφερε ότι η Emily είναι μια Αμερικανίδα που πάει στη Γαλλία αλλά δεν αγκαλιάζεται πλήρως από ορισμένους Γάλλους μιας δεν μιλάει Γαλλικά και έχει άποψη για το πώς πρέπει να γίνονται τα  πράγματα. Σύντομα βέβαια ανακαλύπτει ότι το μότο της «American way is the best», δεν ισχύει πάντα και κάποιες φορές ίσως να την οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές.

Μιλώντας για τις σειρές/ ταινίες που έχει δημιουργήσει γενικότερα ο Star αναφέρει: «Δεν φανταζόμουν ποτέ  τη διεθνή απήχηση που θα είχε η δουλειά μου. Δεν έγινε συνειδητά. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια παγκόσμια αποδοχή όταν οι χαρακτήρες μπορούν να μεταφραστούν και σε άλλες γλώσσες. Κάθε σειρά είχε κάτι που ο κόσμος έβρισκε τον εαυτό του εκεί. Το Beverly Hills 90210 αφορούσε το σχολείο, το  Sex and the City αφορούσε τις σχέσεις.»

Κλείνοντας αναφέρει για την Emily: «Το κοινό της σειράς αυτής, θα μπορούσε να σχετιστεί με την εμπειρία του πως είναι να φεύγει κάπιος από το σπίτι και τη χώρα του και να ξεκινάει μια νέα ζωή σε ένα διαφορετικό μέρος.»

Η σειρά θα αποτελείται από 10 ημίωρα επεισόδια και θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 2 Οκτωβρίου ενώ μια πρώτη γεύση δόθηκε στο κοινό από το trailer.

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR