Quantcast
Ponti

Το ηλεκτροκίνητο τραμ χωρίς οδηγό του Ιταλού designer Andrea Ponti

Το Ponti Design Studio παρουσίασε μια ιδέα για ένα αυτόνομο διώροφο τραμ με μια ιδιαίτερη εσωτερική διακόσμηση, για να ενθαρρύνει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ, να επιστρέψουν με ασφάλεια στις δημόσιες συγκοινωνίες μετά την πανδημία κοροναϊού. Ο Ιταλός σχεδιαστής Andrea Ponti -που έχει ως με έδρα την Ιταλία- ήθελε να προσφέρει μια σύγχρονη μεταφορά με τις δημόσιες συγκοινωνίες, η οποία θα ταιριάζει καλύτερα σε έναν κόσμο μετά τον Covid-19.

Η έννοια του ηλεκτρικού τραμ, που ονομάζεται Island, στοχεύει να πείσει τους ανθρώπους να μετακινηθούν με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Με την ενσωμάτωση ηλεκτρικής τεχνολογίας και χωρίς οδηγό και αυτομάτως εξαιρώντας τον απαιτούμενο χώρο για έναν κινητήρα και θέση οδηγού, υπάρχει περισσότερος χώρος στο εσωτερικό του τραμ, επιτρέπωντας στους επιβάτες να κρατούν τις σωστές αποστάσεις.

Οι ξύλινες πινελιές και οι ζεστές αποχρώσεις που ενσωματώνονται στο εσωτερικό παρέχουν έντονη αντίθεση με το μονόχρωμο εξωτερικό, το οποίο παίρνει σχεδιαστικά στοιχεία από το αστικό τοπίο του Χονγκ Κονγκ. Περιτριγυρισμένο από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που στρογγυλοποιούνται στο εμπρός και πίσω μέρος του οχήματος, το τραμ απηχεί τον σχεδιασμό της γύρω αστικής αρχιτεκτονικής.

Source BeautifulLife

More Stories
PUMA Flagship Store
PUMA Flagship Store: Το Grand Opening του νέου καταστήματος
DIDÉE.GR