Quantcast

LV Pont 9: Το νέο δημιούργημα του οίκου Louis Vuitton 

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Ανάμεσα στις δημιουργίες υψηλής αισθητικής που ο οίκος Louis Vuitton, μέσω των εξειδικευμένων τεχνητών του, παράγει, βρίσκεται η LV Pont 9, η νέα τσάντα του οίκου, το όνομα της οποίας είναι αφιερωμένο στην παλαιότερη γέφυρα του Παρισιού, την Pont Neuf, που βρίσκεται δίπλα στα headquarters του οίκου.

Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποιότητας τόσο των υλικών (δέρμα) όσο και της δεξιοτεχνίας στη χειροτεχνία των κατασκευαστών. Η διαδικασία της υλοποίησης ενός τέτοιου project αποτελεί περίπλοκα βήματα και εξειδίκευση. Έξι άτομα απαιτούνται για την κατασκευή της εν λόγω τσάντας μεταξύ των οποίων ένας τεχνικός εμπειρογνώμονας ο οποίος επιμελείται το σχέδιο, ένας ειδικός στην επιλογή και επεξεργασία του δέρματος, ένας τεχνικός- ειδικός στην προσθήκη των επιπλέoν υλικών (επένδυση, κούμπωμα), ένας εργάτης που ολοκληρώνει τη συναρμολόγηση και τέλος η αυστηρή τελική επιθεώρηση από τους πλέον ειδικούς.

Το χαρακτηριστικό κυκλικό μονόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1930 για κλειδαριές ενώ μόλις πρόσφατα με πρωτοβουλία του Nicolas Ghesquière ανανεώθηκε και του προστέθηκε μαγνητικό κούμπωμα.

Η επένδυση είναι κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από μοσχάρι ενώ οι χρωματισμοί εκτός από τους ουδέτερους μαύρο και κρεμ, εμπλουτίζονται με αποχρώσεις όπως Summer Gold, Rose Dalhia, Bleu Orage.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR