Quantcast

Το νέο εστιατόριο της Μαδρίτης που προασπίζεται τη βιωσιμότητα

Οι Ισπανοί επιχειρηματίες Felipe Turell και Javier Antequera δημιούργησαν το εστιατόριο Mo de Movimiento, έναν νέο χώρο εστίασης στη Μαδρίτη, που προσανατολίζεται σε πρακτικές θετικές προς το περιβάλλον και την κοινωνία.

Ο σχεδιαστής Lucas Muñoz, ανέλαβε να μετατρέψει το πρώην θέατρο Espronceda, σε ένα χώρο που προασπίζεται την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Το ξύλο που ανακτήθηκε από την προηγούμενη κατασκευή του κτιρίου, χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή καθισμάτων ενώ οι πάγκοι και τα τραπέζια δημιουργήθηκαν από τα χαλίκια της κατεδάφισης του παλιού χώρου. Μεταχειρισμένα βιομηχανικά φώτα κρέμονται από ψηλά, ενώ χρησιμοποιούνται λαμπτήρες LED φιλικοί προς το περιβάλλον. Ο εξωτερικός χώρος εστίασης, με την αφαιρούμενη οροφή, καταλαμβάνει το χώρο όπου βρίσκονταν μέχρι πρότινος η αίθουσα του θεάτρου. Τα πορτοκαλόδεντρα της Βαλένθια δημιουργούν την αίσθηση ενός παλιού ισλαμικού κήπου, ενώ τα αναρριχώμενα φυτά που ξεπροβάλλουν από το έδαφος, σε λίγα χρόνια θα γεμίσουν με τα πράσινα κλαδιά τους τους τοίχους. Τέλος, τον χειμώνα η επιδαπέδια θέρμανση επαναχρησιμοποιεί την ενέργεια που παράγεται από την κουζίνα.

Η κοινωνική συνειδητότητα κυριαρχεί στο εστιατόριο Mo de Movimiento, με πάνω από το 50% του προσωπικού να προέρχεται από οργανισμούς που εκπροσωπούν ανθρώπους στο όριο της κοινωνικής απομόνωσης και σχεδόν όλα τα υλικά του μενού προέρχονται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. εστιατόριο

Source Thespaces

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR