Quantcast

Μιλάνο: Το νέο pop-up store του Sergio Rossi στη Via Montenapoleone

Από την Κατερίνα Γιογάκη

Ο πολυτελής οίκος άνοιξε ένα καινοτόμο κατάστημα στη Via Montenapoleone στο Μιλάνο, στο οποίο οι τοίχοι αποτελούνται εξ’ ολοκλήρου από κουτιά παπουτσιών του brand. Τα ράφια στα οποία εκτίθενται τα παπούτσια είναι και πάλι κουτιά παπουτσιών.  Έμπνευση για αυτό αποτέλεσε, η επίδειξη του Sergio Rossi στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου το 2019 στην οποία υπήρχαν κουτιά παπουτσιών σε μια εγκατάσταση που είχε επιμεληθεί ο  Gary Card. Εντύπωση προκαλεί ο αγωγός που συνδέει το κατάστημα με την αποθήκη μέσω του οποίου γίνεται η παραλαβή των υποδημάτων  από τον πελάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα προστασίας και υγιεινής είναι εξαιρετικά αυστηρά ενώ για την περίοδο του lockdown λόγω της πανδημίας του κορωναιού, ο διευθύνων σύμβουλος Riccardo Sciutto δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους και θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και θετικό που θα έφερνε ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων».

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού, η είσοδος στο κατάστημα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν ραντεβού. Επίσης έχει εγκατασταθεί ένας υπερσύγχρονος αισθητήρας υπερύθρων στην οροφή του καταστήματος που παίρνει τη θερμοκρασία του σώματος των πελατών καθώς εισέρχονται και προβάλλει τα αποτελέσματα στο πάτωμα μέσω λέιζερ. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα Sergio Rossi που λειτουργεί σχεδόν πλήρως ψηφιακά.

Με την ονομασία Magic Kingdom που έχει το κατάστημα, η ιδέα αποτίει φόρο τιμής στο εργοστάσιο υποδημάτων San Mauro Pascoli του brand, το οποίο είναι πλέον λειτουργικό.

O Riccardo Sciutto δήλωσε επίσης: «Πρέπει να δώσουμε έναν λόγο στον κόσμο να βγει έξω, γιατί σίγουρα θα διστάζει. Η εποχή μετά τον COVID-19 σημαίνει να ενεργείς με πρωτοποριακές ιδέες και να είσαι έξυπνος, με νέα στρατηγική για να δημιουργήσεις μια κατάλληλη ατμόσφαιρα και ψυχολογικό πλαίσιο για αγορές.» ενώ καταλήγει: «Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ πριν.»

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR