Quantcast

Simon Porte Jacquemus: Ο 30χρονος Γάλλος σχεδιαστής που αγγίζει την κορυφή

Από την Κατερίνα Γιογάκη Simon Porte Jacquemus


Ο ταλαντούχος Γάλλος fashion designer που επαναπροσδιόρισε την έννοια του σύγχρονου lifestyle.

Το brand Jacquemus κλείνει τα 11 του χρόνια σε λίγους μήνες και αυτό που έχει καταφέρει ο 30χρονος ιδιοκτήτης του είναι εντυπωσιακό. Εκτός από τη σκληρή δουλειά, βασικά του προσόντα αποτελούν η αντίληψη και οι πηγές έμπνευσής του.

Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει και μπορεί να αξιοποιεί τη δύναμη των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, κοινώς social media, είναι ο Simon Porte Jacquemus. Το χαρακτηριστικό μεγάλο ψάθινο καπέλο αλλά και η λιλιπούτεια τσάντα του brand είναι από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις ενώ δεν είναι λίγες οι socialites που τον υποστηρίζουν. 

Δυο από αυτές είναι η Bella Hadid και η Barbara Ferreira, οι οποίες μάλιστα πρωταγωνίστησαν στην καμπάνια SS 2020, της οποίας η φωτογράφηση, λόγω συνθηκών, έγινε μέσω Face Time. 

Η προσέγγισή του είναι απλή: πλήρης επίγνωση του τι θα τραβήξει την προσοχή στα social media. Έτσι έγινε με το ψάθινο καπέλο La Bomba, για την επιτυχία του οποίου αμφέβαλλαν οι συνεργάτες του. Η ιδέα αυτή όχι μόνο βρήκε ανταπόκριση από το κοινό αλλά έγινε και ένα από τα πιο best selling αντικείμενα των συλλογών του. «Αν δείχνει όμορφο στο Instagram, θα πουλήσει. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε.» εξηγεί στην Ισπανική έκδοση του L’Officiel.

View this post on Instagram

LA BOMBA, SUMMER 2018 JACQUEMUS.

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus) on

 

Ο αιφνίδιος θάνατος της μητέρας του, με την οποία είχε ισχυρό δέσιμο, τον ώθησε να δημιουργήσει το δικό του brand, στο οποίο έδωσε και το όνομά της. Εκείνη αποτελούσε και αποτελεί την πηγή έμπνευσής του.  

Δραστηριοποιείται εκτός από τη μόδα και το design, με την εστίαση. Το καφέ Citron και το εστιατόριο θαλασσινών Oursin, και τα δυο στο Παρίσι φέρουν την υπογραφή του και αποτελούν Instagram-worthy τοποθεσίες. «Αυτό που κάνω είναι μέσα από τη δουλειά μου να αφηγούμαι μια ιστορία. Θέλω να δημιουργήσω έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ένα άλλο lifestyle.» αναφέρει στο ίδιο άρθρο.

Ο σχεδιαστής  Simon Porte Jacquemus ξέρει how to go big, ξέρει how to go small, μα πάνω από όλα ξέρει να περνάει καλά. Το ιδανικό lifestyle, θα τολμούσα να πω. Simon Porte Jacquemus

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR