Quantcast

Μεξικό: To ατμοσφαιρικό εστιατόριο “XUVA” με το τροπικό εσωτερικό

Από την Κατερίνα Γιογάκη εστιατόριο


Στην περιοχή Santa María la Ribera της πόλης του Μεξικού, βρίσκεται το Casa Ribera, ένα ιστορικό κτίριο/αρχοντικό του 19ου αιώνα εντός του οποίου βρίσκεται το «καταπράσινο» εστιατόριο XUVA. Στο κτίριο συστεγάζονται ένα εργαστήριο παρασκευής χαλιών (Balmaceda Studio), μια γκαλερί καθώς και το γραφείο/design store της φίρμας Mecate Studio, από το οποίο έγινε και η ανακαίνιση του.   

 Όσοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το εστιατόριο XUVA θα έρθουν αντιμέτωποι με μια τροπική ατμόσφαιρα την οποία συνθέτουν αναρριχητικά φυτά με μεγάλα φύλλα που καλύπτουν τους τσιμέντινους τοίχους αλλά και τη γυάλινη οροφή του εστιατορίου. Εκεί όπου βρίσκεται το εστιατόριο, σε έναν μακρύ και στενό χώρο, ήταν κάποτε η αυλή του αρχοντικού.

Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ειδικά για το εστιατόριο. Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από χειροποίητο πλακάκι από πηλό, το οποίο παραπέμπει στις σκιές που δημιουργούν τα δέντρα και τα γυαλισμένα τραπέζια από γρανίτη αντανακλούν τον ουρανό που μπορεί να φανεί από τη γυάλινη οροφή ενώ ιδιαίτερα προσεγμένα είναι τα καθίσματα από μέταλλο και δέρμα αλλά και τα σκεύη σερβιρίσματος που είναι κατασκευασμένα από πυρίμαχο υλικό.

Εν ολίγοις είναι ένας χώρος που δίνει την αίσθηση του οικείου, με πλούσια βλάστηση, λαμπερά χρώματα και «καθαρά» υλικά. Είναι ένας χώρος που αφήνει πίσω τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και μεταφέρει τον επισκέπτη στην ακτή της Οαχάκα, της γενέτειρας του σεφ Juan Aquino, ο οποίος μαγειρεύει με έμπνευση αυτό, χρησιμοποιώντας πολλές φορές πρώτες ύλες από τον κήπο του XUVA.

Source Thespaces

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR