Το εντυπωσιακό βίντεο που εστιάζει στη μαγεία των ορυκτών λίθων

Σε ένα μαγευτικό νέο βίντεο με τίτλο “Waiting to be found”, o Dan Hoopert μας μυεί στις λεπτομέρειες των ορυκτών λίθων της γης.

Ο Άγγλος designer τονίζει τον διασκορπισμό που δημιουργείται κατά την διαδικασία αποκρυστάλλωσης καθώς εξαπλώνεται σε κάθε τμήμα και μεταβάλλει τα χρώματα. Σε ένα από τα υλικά η διαδικασία είναι τόσο έντονη ώστε σχηματίζεται μια λαμπερή μάζα στην αριστερή πλευρά του. Το έργο του Hoopert βασίζεται σε ένα άρθρο του περιοδικού Earth, όπου υποστηρίζει ότι η Διεθνής Ορυκτολογική Εταιρεία αναγνωρίζει πάνω από 5000 διαφορετικά ορυκτά, συμπεριλαμβανομένων γνωστών πυριτικών και ανθρακικών αλάτων που συχνά βρίσκονται σε μάζες σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Τα περισσότερα έχουν τεκμηριωθεί χάρη σε έναν μικρό αριθμό περιστατικών. Είναι απίθανο οι επιστήμονες να πετυχαίνουν διάφορα νέα ήδη μεμονωμένων ορυκτών στη γη, αλλά πιθανώς αμέτρητα νέα σπάνια ορυκτά ακόμη δεν έχουν ανακαλυφθεί» αναφέρεται στο άρθρο. Την τελευταία δεκαετία περίπου 1000 νέα είδη προστέθηκαν στην λίστα του οργανισμού.

Ο σχεδιαστής έφερε εις πέρας το έργο χρησιμοποιώντας τα ειδικά προγράμματα για 3D εφέ, Hoodini και Redshift.

Source thisiscolossal

More Stories
collaboration retro rtw 2022 may 1 1
Michael Kors x ellesse: Η αμερικανική μόδα συναντά την ιταλική φινέτσα