Quantcast
Λεβεντογιάννης

Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Διανύω ίσως την πιο δημιουργική μου περίοδο»

Ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες πτυχές του εαυτού του, ο ηθοποιός Μιχάλης Λεβεντογιάννης συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική πορεία του, μετρώντας συνεχώς νέες και αξιόλογες συνεργασίες, αντιμετωπίζοντας νέες επαγγελματικές προκλήσεις και ωριμάζοντας αξιοζήλευτα στον χώρο της υποκριτικής. Σε ένα διάλειμμα της καθημερινότητάς του, μιλά για όλα όσα κάνει την περίοδο αυτή, για εξέλιξη και κοινή αποδοχή, για καλή αισθητική και για «ταμπέλες» που χαρακτηρίζουν τους ηθοποιούς της γενιάς του.


› Ph. Vasilis Siampalis
› Grooming: Romina Tosi (makeup)
› Alex Parisis (hair)

› Total outfit Dimitris Petrou
› Loc. Coco-Mat Athens Jumelle


Λεβεντογιάννης

Πώς και πού σε βρίσκουμε επαγγελματικά αυτή την περίοδο;
Διανύω ίσως την πιο δημιουργική μου περίοδο. Συνεχίζω τα γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά του Alpha “Ερωτας Μετά” και ταυτόχρονα είμαι στην παράσταση του Πέτρου Ζούλια “Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια” στο θέατρο Βέμπο. Ταυτόχρονα επεξεργάζομαι κι άλλες ακόμα προτάσεις που μου έχουν γίνει και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είναι μια αρκετά δημιουργική περίοδος για μένα, καθώς είμαι σε δυο παραγωγές που μου αρέσουν πολύ, συνεργάζομαι με πολύ αξιόλογους συναδέλφους, βρίσκομαι σε περιβάλλον το οποίο με κάνει να νιώθει καλά και ταυτόχρονα στο μυαλό μου έχω πολλά ακόμα που με τονώνουν και με κάνουν να νιώθω ωραία.

Η τηλεόραση, το θέατρο ή ο κινηματογράφος νιώθεις πως σε κερδίζει όσο περνούν τα χρόνια;
Με κερδίζουν όλα όσα έχουν να κάνουν με τη δουλειά μου. Είμαι τυχερός γιατί έχω δοκιμάσει και τα τρία. Με κερδίζει μια καλή παραγωγή τηλεοπτική, μια κινηματογραφική αλλά και μια θεατρική εξίσου το ίδιο. Έγινα ηθοποιός για όλα αυτά. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που είπα ότι θα σπουδάσω υποκριτική και θα ασχοληθώ αποκλειστικά με το θέατρο ή το σινεμά.

Έγινα ηθοποιός για να δουλεύω και να εξελίσσομαι σε όλους τους χώρους της υποκριτικής.

Ένας ηθοποιός πόσο μπορεί να επηρεάσει το κοινό του ιδεολογικά;
Ένα σύνολο δουλειάς στον χώρο μας μπορεί να κάνει θαύματα. Μια παράσταση δηλαδή, μια πολύ δυνατή κινηματογραφική παραγωγή, ακόμη και μια πολύ μικρή πειραματική παράσταση από νέους συναδέλφους μπορεί να κινητοποιήσει, να εμπνεύσει και να εξελίξει. Για να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα, η μονάδα ποτέ δεν κατάφερε όσα μπορεί να καταφέρει το σύνολο. Ένας ηθοποιός μπορεί να επηρεάσει το κοινό ιδεολογικά, αλλά για την επιτυχία δεν θα ευθύνεται μόνο ο ίδιος, αλλά το σύνολο της δουλειάς που συμμετέχει.

Λεβεντογιάννης

Η τηλεόραση σήμερα προσφέρει όλα αυτά που πρέπει στο κοινό;
Η τηλεόραση στην Ελλάδα προσφέρει πολύ καλές παραγωγές αλλά και πολύ κακές. Και είναι και λογικό. Σε όλους τους χώρους υπάρχουν καλές και κακές δουλειές. Τώρα αν προσφέρει αυτά που πρέπει στο κοινό, για να είμαστε ειλικρινείς, νομίζω πως όλα προσαρμόζονται και δημιουργούνται με βάση το κοινό, οπότε, θεωρώ πως η τηλεόραση προσφέρει αυτά που ουσιαστικά επιζητά και ο κόσμος.

Μέχρι τώρα, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, δέχτηκες προτάσεις που απέρριψες και στη συνέχεια το μετάνιωσες;
Νομίζω πως όλοι οι ηθοποιοί έχουν δεχτεί προτάσεις που δεν τις δέχτηκαν και δεν ήταν απόλυτα σίγουροι για την απόφασή τους και στη συνέχεια προφανώς “μετάνιωσαν” που δεν προχώρησαν με την πρόταση που τους έγινε και την απέρριψαν. Στη δική μου περίπτωση, και επειδή είμαι άνθρωπος που υποστηρίζω πάντα και μέχρι τέλους τις επιλογές που κάνω στη ζωή μου και στη δουλειά μου, ναι, υπήρξαν προτάσεις που μου έγιναν και είπα όχι στην αρχή και στη συνέχεια είπα τελικά έπρεπε να το σκεφτώ ξανά, αλλά δεν το αντιμετώπισα σαν λάθος κίνηση αλλά σαν συνειδητή απόφαση που με οδήγησε κάπου αλλού, που υποσεινητα εκεί ήθελα και να οδηγηθώ.

Αδιαμφισβήτητα, είσαι ένας από τους πιο ανερχόμενους ηθοποιούς της γενιάς σου. Φοβάσαι τους χαρακτηρισμούς εμπορικός και ποιοτικός;
Η αλήθεια είναι πως δεν φοβάμαι τους χαρακτηρισμούς καθώς οι χαρακτηρισμοί προκύπτουν από την πορεία που έχει διαγράψει ο καθένας μας. Αν λοιπόν η πορεία μου κάποια στιγμή με κάνει εμπορικό, καλώς να με κάνει. Αν πάλι με κάνει ποιοτικό ισχύει το ίδιο.

Εμείς ορίζουμε τις «ταμπέλες» μας και πρέπει να τις αποδεχόμαστε πλήρως.

Δεν κρύβει τίποτα κακό η εμπορικότητα αν βασίζεται σε αξιόλογες δουλειές και συνεργασίες.

Τί πιστεύεις πως χαρακτηρίζει έναν ηθοποιό καλό ή όχι, τί είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίσει;
Δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας. Όταν αγαπάς τη δουλειά σου και αφοσιώνεσαι σε αυτή με πειθαρχία, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αυτό που πρέπει.

Υπάρχει καλή αισθητική γύρω μας;
Υπάρχει προσπάθεια για καλή αισθητική γύρω μας και αυτό είναι το αισιόδοξο.

Η επιλογή σου να γίνεις ηθοποιός σε έχει ανταμείψει;
Φυσικά, η δουλειά μου για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου. Η απόφαση να γίνω ηθοποιός ήταν απόφαση ζωής, απόφαση που ουσιαστικά μου άλλαξε και τη ζωή καθώς ανακάλυψα πολλά πράγματα για εμένα και όχι μόνο.

Νιώθεις τυχερός επαγγελματικά;
Ναι, αν έλεγα το αντίθετο δεν θα ήμουν δίκαιος και πρώτα απ όλα στον εαυτό μου.

Λεβεντογιάννης

Ο χώρος της υποκριτικής γεννά δυνατές φιλίες, λόγω της τριβής και των πολλών ωρών συνήπαρξης με συναδέλφους; Έχεις κάνει πολύ καλούς φίλους από το χώρο; Ποιες είναι αυτές και τι σημαίνουν για σένα;
Έχω πολλούς φίλους από το χώρο και πολύ καλούς φίλους. Δεν νομίζω όμως ότι αυτές οι φιλίες προέκυψαν από το χρόνο και την τριβή που πέρασα με αυτούς τους ανθρώπους στη δουλειά μου. Τριβή υπάρχει σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, έτσι και στον δικό μας. Η φιλία μου λοιπόν με συναδέλφους μου προκύπτει από προσωπική επιλογή και όχι από συνήθεια και επαγγελματική τριβή.

Τα τελευταία χρόνια η αναγνωρισιμότητα που λαμβάνεις σε φόβησε ή τουλάχιστον σε έκανε να αισθάνεσαι άβολα κάποιες στιγμές;
Όχι, δεν με φόβησε η αναγνωρισιμότητα, οι άνθρωποι που με σταματούν και μου μιλούν έχουν να μοιραστούν μαζί μου κάτι καλό, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Οπότε το καλό δεν με φοβίζει ποτέ.

Λεβεντογιάννης

Επιδιώκεις την αποδοχή;
Όλοι μας. Και δεν θεωρώ πως είναι θέμα ματαιοδοξίας. Λεβεντογιάννης

Τι σου προκαλεί ασφάλεια;
Οι φίλοι μου και τα ζώα μου. Λεβεντογιάννης Λεβεντογιάννης Λεβεντογιάννης Λεβεντογιάννης Λεβεντογιάννης Λεβεντογιάννης

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR