Quantcast

Ελένη Βαΐτσου: «Προτιμώ την έκπληξη από την απογοήτευση των προσδοκιών»

Η Ελένη Βαΐτσου μιλά για όλα όσα κάνει την περίοδο αυτή, για στόχους, προκλήσεις και αποφάσεις που άλλαξαν ολοκληρωτικά τη ζωή της. 


› Photography Vasilis Siampalis
› Hair Alex Parisis › Makeup Romina Tosi
› Total outfit Dimitris Petrou › Loc. Coco-Mat Athens Jumelle


Πώς και που σε βρίσκει η νέα σεζόν; Πώς είναι η περίοδος που διανύεις επαγγελματικά και προσωπικά;
Φέτος βρίσκομαι στην θεατρική παράσταση Χάρολντ και Μωντ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, δίπλα σε εξαιρετικους και ταλαντουχους ηθοποιους. Νιώθω πως κάθε χρόνο κάνω σημαντικά επαγγελματικά βήματα και συνεργάζομαι με αξιόλογους ανθρώπους. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να με εμπιστεύονται σκηνοθέτες με λαμπρή πορεία στο χώρο. Η περίοδος που διανύω τώρα είναι από τις πιο ήρεμες, ξεκούραστες και ισορροπημένες των τελευταίων 10 ετών!

Τί σου έχει δώσει η τηλεόραση;
Δουλειά και αναγνωρισιμότητα. Και λέγοντας δουλειά δεν εννοώ απλώς εργασία, αλλά ουσιαστικά λόγω της ευκαιρίας που μου δόθηκε, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την υποκριτική επαγγελματικα και να βιοποριστω μέσω αυτής. Μέχρι τότε το θέατρο υπήρχε ερασιτεχνικά στη ζωή μου και παρόλο που φοίτησα σε δραματική σχολή δεν είχα τη διάθεση και την πίστη να το κυνηγήσω περισσότερο.

Πώς βλέπεις την ιδανική σου πορεία επαγγελματικά; Έχεις προγραμματισμένους στόχους;
Η ιδανική πορεία για μένα έχει να κάνει όχι τόσο με τους επαγγελματικούς στόχους που πραγματοποιούνται αλλά με το τί μου μένει μετά από κάθε δουλειά. Καλως ή κακώς είναι ένα επάγγελμα που δεν έχει καμία σταθερά, καμία σιγουριά και δεν επιτρέπει ή μάλλον, δεν βοηθά να υπάρξει ουσιαστικό δέσιμο σε τόσο σύντομη χρονική διάρκεια. Χαίρομαι όταν φτάνοντας το τέλος της μια δουλειά μου έχει προσφέρει υποκριτική βελτίωση και εμπειρία, νέους φίλους, όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.

Μεγαλώνοντας θέλω να ανατρέχω στο βιογραφικό μου και να θυμάμαι τέτοιου είδους συνεργασίες και όχι μεγάλους και πρωταγωνιστικούς ρόλους!

Μέχρι τώρα, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, δέχτηκες προτάσεις που απέρριψες και στη συνέχεια το μετάνιωσες;
Δεν έχω μέχρι τώρα μετανιώσει για καμία επιλογή μου πάνω στη δουλειά. Πιστεύω πως υπάρχει το σωστό timing για όλα και αν έχω απορρίψει κάτι, το έχω κάνει γιατί υπήρχε κάποια δυσκολία που καθιστούσε αδύνατη τη συνεργασία. Για το μόνο πράγμα που φοβόμουν μήπως μετανιώσω, είναι το ότι δεν επέστρεψα στη δραματική σχολή να ολοκληρώσω το τρίτο έτος και να πάρω το πτυχίο μου. Δεν συνέβη όμως.

Η επιλογή σου να γίνεις ηθοποιός σε έχει ανταμείψει;
Αντιμετωπίζω κάθε συνεργασία με μεγάλο ενθουσιασμό, πηγαίνω με μεγάλη χαρά στη δουλειά μου κάθε μέρα, όσο βρίσκομαι εκεί δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο, και όταν δεν εργάζομαι μου λείπει αφόρητα! Όποτε ναι. Μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα πως με ανταμείβει κάθε μέρα η επιλογή που έκανα. Λίγοι άνθρωποι έχουν την τύχη να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπάνε πραγματικά.

Νιώθεις τυχερή επαγγελματικά;
Σε σχέση με όλα τα παραπάνω νιώθω τυχερή ναι. Τώρα όσον αφορά τις ευκαιριες ή τις απολαβές, δεν πιστεύω πως είναι μόνο θέμα τύχης αλλά και συνθηκών. Έχω κάνει δουλειές που ακόμη δεν έχω πληρωθεί για αυτές. Δεν κατηγορώ την τύχη μου, ούτε εμένα που έδειξα εμπιστοσύνη, αλλά τους υπευθύνους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που δέχτηκες ποτέ στη δουλειά σου ποια ήταν;
Η μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι τώρα ήταν το ότι έπρεπε να αποφασίσω μέσα σε μια μέρα αν θα παρατήσω τη δραματική για να μετακομίσω και να εργαστώ στην Κύπρο. Δεν έχει υπάρξει από τότε κάποια αντίστοιχη πρόταση που να μου δημιουργήσει τέτοιο δίλημμα ούτε μου έχει ζητηθεί να κάνω κάτι extreme.

Ο χώρος της υποκριτικής γεννά δυνατές φιλίες, λόγω της τριβής και των πολλών ωρών συνήπαρξης με συναδέλφους; Έχεις κάνει πολύ καλούς φίλους από το χώρο; Ποιες είναι αυτές και τι σημαίνουν για σένα;
Δεν έχω κάνει πολλούς φίλους, αλλά έχω κάνει κάποιους και αισθάνομαι πολύ τυχερή για αυτό, γιατί η μεγάλη τριβή δεν γεννά μόνο φιλίες σε αυτό το χώρο αλλά και αντιπάθειες.

Γάμος, οικογένεια, παιδιά… Υπάρχουν στα πλάνα σου;
Δεν μπορώ να πω πως είμαι άνθρωπος των πλάνων. Δεν σχεδιάσω τίποτα μακροπρόθεσμο κ δεν έχω στο μυαλό μου πως θα ήθελα να είμαι σε κάποια χρόνια. Μου αρέσει να αφήνω τα πράγματα να προκύπτουν. Προτιμώ την έκπληξη από την απογοήτευση των ανεκπλήρωτων ονείρων και προσδοκιών. Και σχέδια όπως ο γάμος, η οικογένεια και τα παιδιά χρειάζονται δυο ανθρώπους να τα κάνουν μαζί.

Σε απασχολεί το τι εικόνα έχουν για σένα οι άλλοι; Τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;
Με απασχολεί η γνώμη και η άποψη που έχουν για μένα συγκεκριμένοι άνθρωποι. Άνθρωποι που η θέση που κατέχουν είτε στον επαγγελματικό χώρο είτε στην καρδιά μου, μετράει. Σε γενικές γραμμές, ελπίζω να με περιβάλλει μια καλή εικόνα, αλλά δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Η κριτική είναι αναπόφευκτο κομμάτι του επαγγέλματος και όσων εκτίθενται στη δημοσιότητα, και μπορεί να πληγώσει ασχέτως αν είναι δικαιολογημένη ή ανήθικη, γι’αυτό και έχω επιλέξει (και καταφέρει) να μην δίνω βαρύτητα σε απόψεις ανθρώπων που δεν μπορούν να με κάνουν καλύτερη με κάποιο τρόπο.

Τί σου προκαλεί ασφάλεια;
Οι άνθρωποι που ξέρω πως θα είναι δίπλα μου ότι και αν συμβεί.

Όσο μεγαλώνεις νιώθεις πως αλλάζουν πράγματα μέσα σου;
Αυτά που αλλάζουν πάνω μου ειναι πιο εύκολα αντιληπτά! Τις εσωτερικές αλλαγές, που σίγουρα υπάρχουν, τις αντιλαμβάνομαι όταν βρεθώ σε επαναλαμβανόμενα γεγονότα και δω πως η αντίδραση μου τη δεδομένη στιγμή δεν έχει σχέση με την προηγούμενη φορά.

Κάνεις ευχές; Μπορείς να ευχηθείς κάτι για τον εαυτό σου;
Κάποτε έκανα ευχές στα αστέρια που έπεφταν και σε όποιο συντριβάνι βρισκόταν στο δρόμο μου. Ξόδεψα πολλά νομίσματα μεχρι να συνειδητοποιήσω πως δεν αρκεί η ευχή αλλά η δράση για να πετύχεις κάτι. Στο μόνο που μπορώ να ελπίζω/εύχομαι με το μυαλό είναι η υγεία!

Αν δεν ήσουν ηθοποιός;
Ποιος ξέρει; Δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να γινόταν αν δεν έκανα τις επιλογές που έχω κάνει. Αλλά πιθανότατα να είχα ασχοληθεί με κάτι εξίσου δημιουργικό!

Τι είναι ακραίο για σένα;
Ακραίο για μένα είναι οτιδήποτε δεν μπορεί να συλλάβει η λογική μου! Από τα εμπόδια που βάζουμε στον εαυτό μας αρνούμενοι την ίδια μας την ευτυχία μέχρι τον ρατσισμό και τον βιασμό και όλες αυτές τις πράξεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς καταφέρνει να επιβιώνει για τόσα χρόνια ένα τόσο αυτοκαταστροφικό ον όπως ο άνθρωπος!

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR