Quantcast
βιβλιοθήκη

Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία σε ένα κτίριο-αριστούργημα στο Οντάριο

Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία… άνοιξε σε ένα παλιό κτίριο ταχυδρομείου στο Οντάριο. Το Idea Exchange είναι ένα κέντρο εκμάθησης και ανάγνωσης, δημιουργία του RDHA. Το κτίριο μετρά 134 χρόνια ζωής και πλεόν προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους αναζητούν ένα καινοτόμο μέρος για ανάγνωση, εργασία, δημιουργία 3D printing κ.α. Ταυτόχρονα, στις μοναδικές εγκαταστάσεις του φιλοξενεί ένα εστιατόριο και έναν χώρο για events.

Το κτίριο φιλοξενεί μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία, όπου εκεί οι επισκέπτες μπορούν να διαβάσουν ό,τι επιθυμούν μέσω των tablets που υπάρχουν στο χώρο.

Οι αρχιτέκτονες πρόσθεσαν ένα νέο χώρο στα «πόδια» του παλιού διατηρητέου κτιρίου, ο οποίος εκτείνεται σε περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα, τοποθετώντας ένα ζεύγος γυάλινων όγκων που περιτυλίγονται γύρω από το αρχικό ​​κτίριο. Οι ιστορικές του λεπτομέρειες μπορούν ακόμα να φανούν μέσα από τις νέες προσθήκες, οι οποίες δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην πρόσφατα αποκατεστημένη τεχνοτροπία των τοίχων του. Τέλος, τα ανοίγματα στα δάπεδα της βιβλιοθήκης επιτρέπουν στο φως να εισέρχεται στα χαμηλότερα επίπεδα της δομής, όπου υπάρχουν αρκετοί χώροι για τους επισκέπτες.

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR