Quantcast

Milan Design Week 2019: Οι κορυφαίες εκθέσεις που θα παρουσιαστούν

Μια από τις πιο σημαντικές εβδομάδες μόλις ξεκίνησε για την πόλη του Μιλάνου. Η Design Week περιλαμβάνει την μεγαλύτερη έκθεση επίπλων Salone del Mobile, όπου οι διεθνείς μάρκες παρουσιάζουν τις τελευταίες συλλογές τους, καθώς επίσης την έκθεση Euroluce αλλά και διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της πόλης.

Η Design Week που πραγματοποιείται από τις 9-14 Απριλίου αναδεικνύει μάρκες της μόδας και της τεχνολογίας, μαζί με αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, εκθέσεις και εκδηλώσεις σε ιστορικούς και βιομηχανικούς χώρους της πόλης.

Ξεχωρίσαμε κάποια από τα δρώμενα μέσα από ένα κατάλογο εκατοντάδων δράσεων:

Pleasure & Treasure από την Advantage Austria

Στο δωμάτιο Sale Reale, το οποίο κάποτε ήταν ιδιωτική αίθουσα αναμονής της βασιλικής οικογένειας στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου το Pleasure & Treasure θα παρουσιάσει έπιπλα από περισσότερους από 40 αυστριακούς σχεδιαστές και αρχιτέκτονες. Για να εισέλθουν στο χώρο των 400 τ.μ οι επισκέπτες πρέπει να περάσουν από μια θάλασσα αφρού.

Conifera από την COS

O Arthur Mamou-Mani βρίσκεται πίσω από την φετινή εγκατάσταση της COS, η οποία επιστρέφει στο Palazzo Isimbardi του 16ου αιώνα. Το Conifera θα αποτελείται από περισσότερα από 700 αλληλοσυνδεόμενα τρισδιάστατα βιο-τούβλα που εκτείνονται από την αυλή του παλατιού ως τον εξωτερικό κήπο.

Caffe Populaire

Το Pop-up bistro Caffe Populaire, των Lambert & Fils και DWA Design Studio, θα παρουσιάσει στοιχεία από τις συλλογές των στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων που σχεδίασε η Mariotti Fulget σε συνεργασία με το DWA Design Studio. Τοποθετημένο στο πλαίσιο ενός πρώην εργοστασίου πανετόνε, στο πλαίσιο της έκθεσης Alcova, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει τοίχους από ασβεστοκονιάματα από Βέλγους αρχιτέκτονες, ενώ θα προσφέρει μια αναπαυτική στάση στα βορειοανατολικά της πόλης.

A Space for Being

Σε μια εγκατάσταση πολλαπλών δωματίων στο Spazzio Maiocchi, το Google Design Studio θα διερευνήσει το πεδίο της νευροαισθητικής και το πως οι διαφορετικές αισθητικές εμπειρίες έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη βιολογία και την ευημερία μας. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Muuto, την αρχιτεκτονική Reddymade Και το εργαστήριο Διεθνές εργαστήριο Arts+Minds του Πανεπιστημίου John Hopkins. Στους επισκέπτες θα δοθεί ένα βραχιολάκι που μετράει τις φυσιολογικές αντιδράσεις καλώντας τους ταυτόχρονα να εξερευνήσουν διαφορετικούς χώρους. Φεύγοντας από το χώρο, ένα ειδικό τεχνούργημα θα τους ενημερώνει για το χώρο στον οποίο το σώμα τους αισθάνθηκε πιο άνετα.

Perfect Darkness

Η αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Elisa Ossino και ο ειδικός επιφανειακής σχεδίασης Josephine Akvama Hoffmeyer της H+O, έχουν σχεδιάσει ένα πολύχρωμο χώρο σε ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας την περιοχή της Brera. Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα προέρχονται από το House of Finn Juhl -το οποίο επανακυκλοφορεί την καρέκλα Grasshopper-, μαζί με αντικείμενα από Artcoustic, Astep, File Under Pop, Frama, H + O, Mas et Len, Officine Saffi, Stine Goya και Menu.

Alcova Sassetti

Η δεύτερη τοποθεσία της Alcova, πρόκειται για ένα διατηρητέο του 1930,πρώην εργοστάσιο κασμίρ στην περιοχή Isola. Σε συνεργασία με την επιμελήτρια Alice Stori Lichtenstein και την Fondazione Kenta, η Alcova Sasseti θα παρουσιάσει μια σειρά ομιλιών, εκθέσεων, παραστάσεων και προβολών.

Ro Plastic-Master’s Pieces

Τριάντα μοναδικά κομμάτια που κατασκευάζονται αποκλειστικά με ανακυκλωμένο πλαστικό θα παρουσιαστούν στην έκθεση Ro, στο σιδηροδρομικό περίπτερο του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μιλάνου, συμπεριλαμβανομένων των έργων των Piet Hein Eek, Formafantasma και Brodie Neill. Παράλληλα με το βραβείο Ro Plastic, του οποίου ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 10 Απριλίου και οι δύο εκδηλώσεις αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας Orlandi Giultless Plastic, που εγκαινιάστηκε πέρυσι στο Μιλάνο.

Life in Vogue

Στη δεύτερη έκδοση του Life in Vogue, τα γραφεία της ιταλικής Vogue καταλαμβάνονται από μια ομάδα οχτώ σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων. Αντανακλώντας της δική του ερμηνεία για το πως αλληλεπιδρούν η μόδα με το σχεδιασμό, κάποια από τα ονόματα που εμπλέκονται στη δράση περιλαμβάνουν τους David/Nicola, Jonathan Anderson και Massimiliano Locatelli. Μέσω αυτής της δράσης τα γραφεία του περιοδικού θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Σχεδιασμού.

Shape of Gravity

Η Wonderglass θα παρουσιάσει μια έκθεση επίπλων από χυτό γυαλί της Melt καθώς και επιτραπέζια τεμάχια από το Ιαπωνικό σχεδιαστικό στούντιο Nendo, στο Ινστιτούτο dei Ciechi. Το επίκεντρο της έκθεσης θα είναι ένας πολυέλαιος 2.5 μέτρων κατασκευασμένος από χυτό γυαλί, που θα αιωρείται πάνω από τη συλλογή επίπλων.

Vitra Accessories 

Μια 24ωρη εγκατάσταση στην Via Durini, θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αγοράσουν τα αξεσουάρ Vitra οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Οι περαστικοί μπορούν να αγοράσουν απευθείας από την εγκατάσταση με θέμα τα ζώα, σκανάροντας έναν κωδικό QR, ώστε να αποκτήσουν το L’Oiseau των Ronan και Erwell Bouroullec, τον Eames Elephant ή το πρόσφατο Resting Animals του Σουηδικού στούντιο Front.

Source dezeen

DIDÉE.GR