Quantcast
Μεξικό

600 χρόνια Μεξικάνικης Αρχιτεκτονικής φωτογραφίζει η Candida Höfer

Η αρχιτεκτονική ιστορία του Μεξικού, παρουσιάζεται στην φωτογραφική συλλογή της γερμανίδας φωτογράφου Candida Höfer, που πρόκειται να εκτεθεί στην γκαλερί Sean Kelly στη Νέα Υόρκη.  

Η έκθεση, με τίτλο “In Mexico”, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, που απαθανάτισε η φωτογράφος στο ταξίδι της στη χώρα του Μεξικό, πριν από τέσσερα χρόνια.  

Το ταξίδι αυτό έγινε στα πλαίσια του διετούς προγράμματος ανταλλαγής μεταξύ Μεξικού και Γερμανίας, με σκοπό να προβληθεί η Γερμανική κουλτούρα στην έτερο χώρα, στο διάστημα μεταξύ 2016-2017.

Η φωτογράφος επισκέφτηκε πολλές περιοχές και πόλεις της χώρας, φωτογραφίζοντας κτίρια που χρονολογούνται πίσω στον 15ο αιώνα. Οι εικόνες της Höfer αποτυπώνουν το χώρο χωρίς την παρουσία ανθρώπων, εστιάζοντας στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, στην αισθητική της εκάστοτε εποχής, αλλά και σε απόκρυφες γωνιές και ιδιαίτερες προοπτικές των κτιρίων.

Ανάμεσα στα έργα της συλλογής περιλαμβάνονται οι ροζ κολώνες του National Museum of the Viceroyalty of New Spain, οι μπαρόκ επιρροές σε κτίρια του 17ου και 18ου αιώνα, τα φλοράλ μοτίβα της Εκκλησίας του Sando Domingo και το νεοκλασικό The Hospicio Cabañas.

Η συλλογή θα εκτίθεται από τις 2 Φεβρουαρίου έως και τις 16 Μαρτίου 2019.

Source Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR