Ένας παλιός σταθμός μετρό του Παρισιού μετατρέπεται σε εστιατόριο

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Παρισιού, σκέφτεται καινοτόμους τρόπους για να εκμεταλλευτεί τους εγκαταλελειμένους σταθμούς του μετρό που υπάρχουν στην πόλη.

Υπάρχουν 14 τέτοιοι σταθμοί στο Παρίσι για τους οποίους έχουν προταθεί αρκετές ιδέες. Από τη δημιουργία μιας υπόγειας πισίνας μέχρι την κατασκευή νυχτερινού κλαμπ. Από το σύνολο των εκκεντρικών προτάσεων, επιλέχθηκε η ιδέα του Terminus. Πρόκειται για έναν χώρο εστίασης, στο Croix Rouge, τον παλιό τερματικό σταθμό της γραμμής 10.

Έπειτα από διαγωνισμό που ανακήρυξε η Anne Hidalgo στα πλαίσια της δράσης Reinventing Paris 2, το έργο κέρδισε την πρώτη θέση.

Το αρχιτεκτονικό studio Same Architects υπό την αιγίδα της Novaxia, ανέλαβε την ολοκλήρωση του έργου, παρόλο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το ακριβές αντικείμενο του χώρου. Σύμφωνα με την TimeOut, οι προτάσεις περιλαμβάνουν το Syndicate -ένα από τα κορυφαία μπαρ της πρωτεύουσας- τη σχολή μαγειρικής Ferrandi, τους μάγους του καφέ Brulerie de Belleville και την οικολογικού χαρακτήρα κοινότητα, Too Good To Go.

Source Fubiz

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Το σύγχρονο καταφύγιο των Sergey Makhno Architects