Quantcast
Αεροδρόμιο

Ο εξαίρετος σχεδιασμός του Καλατράβα για το νέο αεροδρόμιο του Σικάγο

O’ Hara 21 ονομάζεται το έργο που ανέθεσε η υπηρεσία αεροπορίας του Σικάγο σε 12 αρχιτεκτονικά γραφεία τον Ιούνιο του 2018, ώστε να επανασχεδιαστεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της πόλης.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει 8,5 εκατομμύρια δολάρια και στόχος είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου αεροδρομίου που να αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα του Σικάγο, μεγιστοποιώντας παράλληλα τη χωρητικότητα, τον αριθμό των πυλών και τις παροχές.

Η πρόταση των Fentress-EXP-Brook-Garza βασίζεται σε μια καμπυλωτή λευκή οροφή σε σχήμα κύματος, όπου στηρίζεται σε πυλώνες και καλύπτει τους γυάλινους τοίχους.

Η Βρετανική εταιρεία Foster+Partners στηρίζει το σχέδιο της στην δημιουργία τριών αψίδων που ενώνονται δημιουργώντας μια μεγάλη κεντρική καμπύλη.

Το Studio ORD προτείνει τη δημιουργία λευκών κορυφογραμμών στην οροφή, ενώ συγκλίνουσες γραμμές διαχωρίζουν τους τρεις τελικούς σταθμούς.

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα σχεδιάζει ένα κτίριο με εκατοντάδες λευκές κυματοειδής λωρίδες, που σχηματίζουν την οροφή, τους τοίχους και τις κολώνες.

Τη λίστα των φιναλίστ ολοκληρώνει το στούντιο SOM, προτείνοντας ένα εκτεταμένο τετράγωνο κτίριο με πολλές μικρές καμάρες, ενώ στο εσωτερικό τοποθετεί τετράγωνα φωτιστικά και ζωντανά δέντρα, που μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή.

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR