Quantcast

Το THIRD PLACE στην Απόλλωνος είναι το σπίτι σου, μακριά από το σπίτι σου

Third Place.

Bean to cup, bloom, first crack, god shot, coffee X. Υπάρχουν κάποιες λέξεις και μικρές φράσεις που συνδέονται με την τέχνη του καφέ, συνθέτουν τη διάλεκτο των barista και συχνά φιγουράρουν στα λογότυπα των coffee shops.

Κι έπειτα υπάρχει το third place που μπορεί συνειρμικά να σχετίζεται με το third wave coffee movement, ωστόσο απορρέει από μια κοινωνιολογική μελέτη του Ray Oldenburg και χαρακτηρίζει τα coffee shops.

Σύμφωνα με τον γνωστό κοινωνιολόγο, οι άνθρωποι μοιράζουν τη ζωή τους μεταξύ τριών σημείων – του σπιτιού τους (first place), του εργασιακού τους περιβάλλοντος (second place) και ενός χώρου όπου η απόλαυση μιας εποικοδομητικής συζήτησης με φίλους συνοδεία καφέ και καλής μουσικής ορίζουν τον τρίτο τους χώρο (third place).

Αντλώντας έμπνευση από τη συγκεκριμένη ανάλυση, λοιπόν, και θέλοντας να δημιουργήσουν έναν χώρο που να αντικατοπτρίζει όλα όσα υποδηλώνει ο όρος third place o Μιχάλης Τσουμάνης και η Κατερίνα Παπαποστόλου επέλεξαν την οδό Απόλλωνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και δημιούργησαν στον αριθμό 23 Β το δικό τους THIRD PLACE.

Φωτογραφίζει ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης

Σε ένα urban περίβλημα με γυμνά χαρακτηριστικά όπως οι χτενισμένες κολόνες και οι φανερές σωληνώσεις, με τους γκρι τόνους να κυριαρχούν και τους pop χρωματισμούς να ντύνουν τις καρέκλες δημιουργήθηκε ένα third place για όλους και ειδικά για τους λάτρεις του specialty καφέ.

Μια τραπεζαρία 8 ατόμων ιδανική για meet-up και co-working ομάδων, ένα ζευγάρι ροζ πολυθρόνες, μερικά τραπέζια για κατ’ ιδίαν συζητήσεις και μια τσιμεντένια κατασκευή κερκίδων που εκτείνεται σε τρία επίπεδα φέρνοντας το έξω-μέσα συνθέτουν ένα coffee shop όπου οι εξειδικευμένες παρασκευές καφέ και τα premium προϊόντα βρίσκουν τη θέση τους.

THIRD PLACE

Κινούμενο στα βορειοευρωπαϊκά πρότυπα, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και υπηρεσιών, το THIRD PLACE. γίνεται ένα στέκι μέσα στο οποίο οι κανόνες αλλάζουν, οι ταξικές διαφορές παύουν να υφίστανται και η απόλαυση παίρνει τον πρώτο λόγο.

Με specialty single origin καφέδες από τους Έλληνες roasters Ofellia Coffees και εξειδικευμένο προσωπικό, το THIRD PLACE. βάζει στόχο να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τόσο γευστικά, όσο και μέσα από την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τον περιβάλλοντα χώρο. Εξάλλου, στόχος των ιδιοκτητών του ήταν η δημιουργία ενός χώρου μέσα στον οποίο τα όρια εξωτερικού και εσωτερικού χώρου να είναι δυσδιάκριτα και ο επισκέπτης να μπορεί να επιλέγει τη γωνιά του σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες του με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης.

Εκλεκτοί φρεσκοκαβουρδισμένοι κόκκοι από τη Βραζιλία, guest origins από την Αιθιοπία, την Κολομβία και την Κόστα Ρίκα μεταξύ άλλων, αλλά και η εκλεκτότερη όλων Geisha συνθέτουν μια λίστα καφέδων που μεταφέρουν αρώματα και γεύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Flat white, drip coffee ζεστής εκχύλισης, coffee tonic, caffè latte με φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών αλλά και γάλα σόγιας ή αμυγδάλου αποτελούν μερικά από τα ροφήματα καφέ που στέκονται επάξια πλάι στον βασιλιά espresso και μυούν ακόμα και τους μη φανατικούς οπαδούς του καφέ στη μαγεία του.

Τις επιλογές των καφέδων συνοδεύουν μια μεγάλη γκάμα από πράσινο, μαύρο, λευκό και κόκκινο τσάι καθώς και αντιοξειδωτικά ροφήματα όπως το matcha latte και golden latte από κουρκουμά. Την παρέα των υγιεινών ροφημάτων συμπληρώνουν φρεσκοστημένοι φυσικοί χυμοί, smoothies και ένα μενού από super bowls με açai, τροπικά φρούτα, μίξεις υπερτροφών, granola, μέλι και ελληνικό γιαούρτι, αλλά και open-faced sandwiches.

Για τους λάτρεις των early drinks, το φημισμένο Aperol Spritz φιγουράρει πρώτο στη λίστα πλάι σε μια ετικέτα βιολογικών κρασιών, ενώ μια σειρά mixed drinks από premium ποτά συνδυασμένα με τα αναψυκτικά Thomas Henry ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Ουδέτερο, προσβάσιμο, χαμηλού προφίλ με χαλαρή ατμόσφαιρα και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη εποικοδομητικών συζητήσεων. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός πραγματικού third place κατά τον Oldenburg και πλέον ένας τέτοιος χώρος βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας.

* Ο χώρος διατίθεται για τη διεξαγωγή events, meet-up εταιρειών και φωτογραφίσεων.


THIRD PLACE.
Απόλλωνος 23 Β, Αθήνα
(+30) 211 1824014

INSTAGRAM: www.instagram.com/thirdplace.athens
FACEBOOK: www.facebook.com/thirdplace.athens

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR