Quantcast

Το πρώτο κατάστημα Starbucks με ιδιαίτερο concept ανοίγει στο Μιλάνο

Την μεγάλη είσοδό της στην αγορά της Ιταλίας, την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά καφέ στον κόσμο, κάνει η Starbucks, που ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στο Μιλάνο.

Με ένα νέο concept καταστήματος, η εταιρεία συστήνεται δυναμικά και επίσημα στο ιταλικό κοινό, με τα Starbucks Reserve Roastery, να διαφέρουν εντελώς από τα τυπικά σημεία Starbucks ανά τον κόσμο και να έχουν στόχο την ταχεία εξυπηρέτηση των πελατών και την εμπειρία.

Το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στην Ιταλία ανοίγει τις πόρτες του σε ένα αιωνόβιο palazzo έκτασης 2.300 τ.μ., το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και πρόκειται να σερβίρει καφέ με περισσότερους από 100 διαφορετικούς τρόπους, ενώ οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής του καφέ. Παράλληλα, εκτός από καφέ θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων από αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ έως πίτσα.

Ωστόσο, το στοίχημα για την Starbucks είναι εάν θα καταφέρει τελικά να πείσει τους Ιταλούς να πληρώσουν ακριβότερα τον καθημερινό τους καφέ, αφού ένας απλός εσπρέσο θα χρεώνεται 1,80 ευρώ, τιμή διπλάσια από αυτήν που πληρώνουν οι Ιταλοί στα τοπικά καφέ, τα οποία αγγίζουν τα 57.000 σε όλη τη χώρα, δίνοντας ένα δείγμα του ανταγωνισμού που θα αντιμετωπίσει η εταιρεία.

Ο Howard Schultz, μέχρι πρότινος εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας και πλέον επίτιμος πρόεδρος της Startbucks είχε δηλώσει: «Δεν ερχόμαστε για να διδάξουμε τους Ιταλούς πώς φτιάχνεται ο καφές, ερχόμαστε ταπεινά και με σεβασμό για να δείξουμε όσα μάθαμε».

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR