Quantcast

Το πάρτι που άφησε εποχή… από άλλη εποχή!

Αγόρια φρεσκοξυρισμένα με τραγιάσκες και γιλέκα, χαμογελαστά κορίτσια με μακριά φουστάνια και ρετρό χτενίσματα και το μεγαλύτερο πάρτι στο κέντρο της Αθήνας.

Με ένα πάρτι που άφησε εποχή – από άλλη εποχή – έγινε η (νέα) αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού σε όλη την Ελλάδα για τη μπύρα ΜΑΜΟΣ, την Παρασκευή, στην πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι. Πιο συγκεκριμένα, η αγαπημένη πατρινή μπύρα επανακυκλοφορεί δροσερή περισσότερα από 40 χρόνια μετά, παραμένοντας ωστόσο πιστή στην ίδια ακριβώς συνταγή και γεύση όπως τότε.

Το υπαίθριο πάρτι που στήθηκε σε ίσως ένα από τα σημεία-ορόσημα της πόλης, θύμιζε περισσότερο γλέντι παλιάς κοπής μεταξύ γειτόνων σε αυλή, σαν αυτά που γνωρίσαμε από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Δεν ήταν απλά μία αφήγηση για κάτι περασμένο αλλά μία μοναδική αναβίωση. Με οικοδεσπότη το Loukoumi, αγόρια φρεσκοξυρισμένα με τραγιάσκες και καλοσιδερωμένα γιλέκα, χαμογελαστά κορίτσια με μακριά φουστάνια, χαμηλά τακούνια και ρετρό χτενίσματα, μας καλωσόριζαν με ένα ποτήρι ΜΑΜΟΣ σε ένα ταξίδι πίσω στο 1920 υπό έναν όρο: απαγορεύεται να μην χορέψεις. Σε αυτό δεν άργησαν να βοηθήσουν και οι Gadjo Dilo που με τις jazz swing νοσταλγικές αλλά γεμάτες συναισθήματα διασκευές σε Τσιτσάνη, Καλδάρα, Χιώτη έσπρωξαν τον κόσμο να κρατήσει το ρυθμό της βραδιάς με χορευτικές φιγούρες και ασταμάτητο χειροκρότημα.

Στο χώρο υπήρχαν δύο μπαρ και ένα αμάξι αντίκα για όσους ήθελαν να κάνουν μία στάση, ενώ στην είσοδο του χώρου μπορούσες να τραβήξεις το δικό σου πορτρέτο με τον τότε εξοπλισμό.

Ντουέτα από την ομάδα των Athens Swing Cats μας έδειχναν πόσες φορές «καλυτερότερα» ήξερε ο κόσμος να λιώνει στο χορό τις σόλες των τακουνιών του.
Ήταν όλοι εκεί και όλοι ξεσηκωμένοι για χορό και για αληθινή διασκέδαση. Ακόμη και ο τελευταίος πεισματάρης δεν άργησε να επιβιβαστεί στη χρονομηχανή ακόμη και μέσα από ξένα τραγούδια όπως “Should I stay or should I go” και “You are the one that I want” (ου ου ου) που κράτησαν την ένταση μέχρι αργά το βράδυ.

Φεύγοντας γεμάτοι παρελθόν στο τώρα από εικόνες, ζαλισμένοι από το ταξίδι, από αρώματα και γεύσεις νόμιζες ότι ακόμη και οι αντίκες στα τριγύρω παλαιοπωλεία είχανε πάρει ξανά ζωή κι όλα δουλεύαν όπως τότε. Και γι’ αυτό ευθύνεται η μπύρα ΜΑΜΟΣ που με την αυθεντική ποιότητα στη γεύση της ανέσυρε μία γλυκόπικρη νοσταλγία για εποχές γνήσιες ακριβώς #opwstote.

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR