Quantcast

Ο χορός, ο ρομαντισμός και η πιο μαγική ατμόσφαιρα επιστρέφουν στα ιστορικά στενά της Αθήνας

Η Αθήνα μέσα στη γοητεία  της έχει κάποιες μικρές ατέλειες που την κάνουν ακόμη πιο θελκτική σε κάθε αστικό εξερευνητή. Όλες αυτές οι ατέλειες θα τον κάνουν όχι μόνο να την αγαπήσει αλλά και να την ερωτευτεί. Η πόλη μας μοιάζει με ένα παζλ. Ένα παζλ που ενώ τα σχήματα των κομματιών της συμπληρώνουν τόσο αρμονικά και με ακρίβεια το ένα το άλλο, η εικόνα που παρουσιάζουν είναι πιο μπερδεμένη και από πίνακα του Pollock.

Αυτή η διαφορετικότητα και η εναλλαγή από γειτονιά σε γειτονιά είναι που μας προτρέπει να θέλουμε να τη μάθουμε ακόμη καλύτερα. Γιατί ακόμη και ο πιο γνήσιος βέρος Αθηναίος δεν μπορεί να γνωρίζει την κάθε γωνιά της.

Η περιοχή του Ψυρρή και το Μοναστηράκι καλώς ή κακώς έχουν περάσει στη συλλογική μνήμη των Αθηναίων ως τα μέρη-ορόσημα της εφηβείας τους και των ωραιότερών τους χρόνων. Σε κάποια γωνιά των περιοχών αυτών προέκυψε κάποτε ένα από τα πρώτα τους ξενύχτια, ίσως το πρώτο τους μακρόσυρτο φιλί, το πρώτο τους επιτυχημένο ραντεβού και πολλά άλλα τέτοια πρώτα και ανεξίτηλα. Πλέον, προσπερνώντας αυτά τα στενά που έχουν ιστορία, αντιλαμβάνεσαι πολύ εύκολα την μαγική αίγλη των παλιών αυτών εποχών και νιώθεις πως «το ζεις» και εσύ καθώς μεταφέρεσαι σε μια άλλη δεκαετία μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Τι είναι αυτό που μας κρατάει «ζωντανούς», μας δίνει νέα τροφή για διασκέδαση και μας παροτρύνει να ζήσουμε ξανά τις ωραιότερές μας στιγμές στο κέντρο αυτής της πόλης;
Η απάντηση είναι αυτές οι εικόνες που έχουν χαραχθεί στους τοίχους των κτιρίων και των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου και στα πιο κρυφά μέχρι τα πιο φανερά στενά της πλατείας Αβησσυνίας.  Οι εικόνες αυτές που φέρνουμε κάθε στιγμή στο μυαλό μας και ο πόθος που νιώθουμε να ζήσουμε τις ίδιες στιγμές όπως τότε.

Όπως τότε που ο ρομαντισμός ήταν στο αποκορύφωμά του, η καρδιά και η ψυχή ξεχείλιζαν μόνο με ωραία συναισθήματα και ο κόσμος αδημονούσε να περάσει τις ίδιες όμορφες στιγμές ξανά. Ατελείωτες ώρες διασκέδασης, ατελείωτα πάρτι με νοσταλγικούς ήχους από γραμμόφωνο, φτερά στα μαλλιά, γρήγοροι χοροί, κοντά φορέματα, χιλιοφορεμένα παπούτσια, έρωτες, αγάπη, φιλιά, χωρισμοί, μπύρες και τα ομορφότερα συναισθήματα.

Όπως τότε που όλοι χόρευαν ασταμάτητα, που όταν ήθελαν να μιλήσουν έβγαιναν στο μπαλκόνι και φώναζαν ο ένας στον άλλον. Όπως τότε που οι παρέες ήταν μεγαλύτερες και οι παθιασμένες συζητήσεις ήταν ατελίωτες.

Όπως τότε που τσούγκριζαν ποτήρια με μπύρα κάθε λίγο και λιγάκι και υπήρχε πάντα ένας καλός λόγος για συνάντηση.

Ξέρεις πολύ καλά πως δεν χρειάζεται συγκεκριμένος λόγος για να διασκεδάσεις και να ζήσεις παρόμοιες όμορφες στιγμές και εσύ στο σήμερα. Κάπως έτσι, ένα μεγάλο πάρτυ έρχεται για να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Όπως μόνο η μπύρα ΜΑΜΟΣ ξέρει.

Κάνε απλά κλικ στη χρονομηχανή (https://www.opwstote.gr/) για να διεκδικήσεις μία θέση στο ταξίδι. Σε ένα ταξίδι που θα είναι πραγματικά όπως τότε, με τα ίδια αρώματα και μουσικές, μα και με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη που ζούσαν τότε. H αυθεντική μπύρα ΜΑΜΟΣ θα είναι η καλύτερη back to the future παρέα.

Αν είσαι έτοιμος να ζήσεις τις ωραιότερες στιγμές που έρχονται στην πόλη μας, να χορέψεις στους ρυθμούς των Gadjo Dilo και The Swingin’ Cats και να γευτείς την πιο αυθεντική μπύρα που θα εμπνέει πια το αθηναϊκό – και όχι μόνο – κοινό, έλα μαζί μας την Πέμπτη, 17 Μαΐου στις 20:00, στο Loukoumi Bar & Loukoumi #10 στην Πλατεία Αβησσυνίας.

#opwstote

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR