Quantcast
Axion Hellas

Εικόνες γεμάτες συναίσθημα από τη νέα δράση της Axion Hellas

O Πέτρος και Κωνσταντίνος Σοφικίτης φωτογραφίζουν τη νέα δράση της Axion Hellas και παραδίδουν μια φωτογραφική σειρά γεμάτη συναίσθημα. 

Η Axion Hellas ολοκλήρωσε την 5η της αποστολή στη Σχοινούσα, την Ανάφη, την Κάσο και την Κάρπαθο στις 28 Απριλίου -6 Μαίου, 2018. Η ομάδα των 101 εθελοντών πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις σε ιατρεία που στήθηκαν επιτόπια και σε κατ᾽οίκον επισκέψεις καθώς και επιμορφωτικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους των νησιών.

Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα της Axion Hellas ήταν συγκινητική καθώς η πρόσβαση τους σε ιατρικούς ελέγχους είναι περιορισμένη. Η αποστολή αυτή αποτέλεσε την 5η δράση της Axion Hellas, κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν πολλές ιατρικές πράξεις με τη δυναμική συμμετοχή 40 ιατρών και 6 νοσηλευτών. Τα ιατρεία που στήθηκαν αποτελούνται από τις παρακάτω ειδικότητες: αιματολογικό (αιμοληψία για προληπτικό έλεγχο ανά ηλικία και φύλο), παιδιατρικό, παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, ενδοκρινολογικό, οφθαλμολογικό, γαστρεντερολογικό, γενικής χειρουργικής, ουρολογικό, ΩΡΛ, γυναικολογικό, οδοντιατρικό, ορθοπεδικό, νευρολογικό κ ψυχικής υγείας. 

Επίσης, διενεργήθηκαν εξετάσεις όπως  τεστ Pap, σπειρομέτρηση, triplex καρδιάς, υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, υπερηχογράφημα μαστού και υπέρηχος συμπαγών οργάνων και αγγείων.

Η πολιτιστική και εκπαιδευτική ατζέντα της ομάδας δημιουργήθηκε με επίκεντρο τα παιδιά και τους γονείς. Τόσο οι μαθητές όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών ανταποκρίθηκαν ολόψυχα. Το πρόγραμμα “Είμαστε όλοι αληθινοί ήρωες”, έχει στόχο να αφυπνίσει τα παιδιά ως προς την προσωπική τους ταυτότητα, την έννοια της φιλίας και του σεβασμού και την αξία της κοινότητας στην οποία ανήκουν μέσα από  βιωματικά και διασκεδαστικά παιχνίδια με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου Ελλάδος. 

Στο πλαίσιο αυτό η Axion Hellas συνεργάστηκε για άλλη μία φορά με το Ίδρυμα Μαριάννας B. Βαρδινογιάννη και το Ίδρυμα Robert F. Kennedy Foundation Human Rights για το πρόγραμμα “Λέμε την αλήθεια στην Εξουσία”, με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών κ το Βρετανικό Συμβούλιο Ελλάδος στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος κατά του σχολικού εκφοβισμού «Σέβομαι τη διαφορετικότητα» κ με τη θεατρολόγο Κα. Ε. Παπαϊωάννου που βοήθησε τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από θεατρικό παιχνίδι. Οι γονείς παρακολούθησαν ομιλίες και ενημέρωση από το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  σχετικά με την ασφαλή διαδικτυακή χρήση κ τη Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Κα Χ. Κωστάρα σχετικά με την ισσοροπημένη διατροφή γαι μικρούς και μεγάλους.

Στο πλάι της Axion Hellas, βρέθηκε ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ όπου πραγματοποίησε ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα της προσφοράς μυελού των οστών και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός παραλιών σε συνεργασία με την Antipollution στη Σχοινούσα και την Κάρπαθο.

Με εφόδια την προσφορά και την αγάπη για το συνάνθρωπο και τη ζωή, η Axion Hellas προσπάθησε να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας και ένα βιώσιμο περιβάλλον για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.

More Stories
The Point Polzeath Cornwall by Koto hero 1024x663 (1)
To KOTO Design Studio και το εντυπωσιακό retreat στις ακτές της Κορνουάλης
DIDÉE.GR