Quantcast

5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το άρωμα Chanel No5

Το Chanel No5 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά αρώματα παγκοσμίως, αποτελεί επίσης το άρωμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και ήταν το πρώτο που κυκλοφόρησε ποτέ από οίκο μόδας, ανοίγοντας με αυτό το τρόπο, μια νέα τότε βιομηχανία μόδας και ομορφιάς.

Όλοι το ξέρουν και όλοι το έχουν μυρίσει έστω μια φορά, όμως ποια είναι τα 5 μυστικά του αρώματος που δεν είναι γνωστά στον κόσμο;

  1. Το όνομα του προήλθε από ένα τυχαίο γεγονός, καθώς την ώρα που η Gabrielle Chanel έπρεπε να αποφασίσει ποιο από τα δοκιμαστικά αρώματα θα κυκλοφορήσει από τον οίκο της, διάλεξε το νούμερο 5.
  2. Το μπουκάλι που κυκλοφορεί το Chanel No5, σχεδιάστηκε από την ίδια την Chanel, όμως με το πέρασμα των χρόνων έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές και τροποποιήσεις.
  3. Δύο από τα κύρια συστατικά του αρώματος είναι τα λουλούδια, Grasse Jasmine και May Rose, τα οποία καλλιεργούνται μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Γαλλίας. Ο οίκος Chanel έχει υπογράψει συμφωνία για αποκλειστικότητα με τους καλλιεργητές των συγκεκριμένων λουλουδιών, μάλιστα τα τελευταία χρόνια άρχισε να τα καλλιεργεί και μόνος του.
  4. Το 1945, μετά το τέλος του παγκοσμίου πολέμου, το Chanel No5, ήταν το πιο συνηθισμένο δώρο που έπαιρναν οι Αμερικανοί στρατιώτες στις γυναίκες τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται καθημερινά μια τεράστια ουρά έξω από τη boutique της Chanel στο Παρίσι.
  5. Το 1969, ο Richard Avedon, σκηνοθέτησε την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση του αρώματος, η οποία ήταν μια από τις πιο ακριβές παραγωγές της εποχής της.
More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR