Quantcast
café

11 αθηναϊκά café που ενδείκνυνται για δουλειά

Γράφει η Μαίρη Ιακωβίδη 

Υπάρχουν κι εκείνες οι στιγμές που το σπίτι δεν σε βοηθάει να συγκεντρωθείς, χρειάζεσαι μια αλλαγή στο περιβάλλον, διαφορετική μουσική και αλλαγή παραστάσεων. Ή μπορεί απλά να είσαι από αυτούς που χρειάζονται φασαρία και κόσμο γύρω τους για να συγκεντρωθούν και δουλέψουν. Ό,τι από τα παραπάνω και να συμβαίνει, η Αθήνα είναι γεμάτη με café που πληρούν τις προδιαγραφές προκειμένου να αποτελέσουν το «γραφείο» σου για λίγες ώρες. Το κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνει ιδιαίτερους χώρους με αισθητική που μπορεί να ταιριάξει στον καθένα. Ξεχωριστές ποικιλίες καφέ, εύγευστα σνακ, γρήγορο ίντερνετ και κόσμος που συμπληρώνει τη ροή της γρήγορης πόλης μας συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για δουλειά και επαγγελματικά ραντεβού σε κάποια από τα παρακάτω αθηναϊκά café.

The Underdog (Ηρακλειδών 8)

Photo: underdog.gr

Σε ένα ιδιαίτερο νεοκλασικό στην αρχή της οδού Ηρακλειδών βρίσκεται το Underdog. Ένας εντυπωσιακός χώρος, με βιομηχανική αισθητική που χωρίζεται σε διάφορα επίπεδα. Με μεγάλα, ξύλινα τραπέζια, ιδανικά για να δουλέψει κανείς και διαφορετικές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, που θα σε βοηθήσουν να έχεις μία παραγωγική μέρα, αποτελεί προορισμό για τους workaholics.

Kοlokotroni 9 (Κολοκοτρώνη 9)
Μόλις λίγα λεπτά μακριά από το Σύνταγμα, πίσω από την παλιά Βουλή, βρίσκεται το 9. Ένας μικρός, όμορφος χώρος, που με την cozy ατμόσφαιρά του, τη χαλαρή και καλή μουσική και τον ζεστό καφέ, κερδίζει επάξια τη θέση του στη λίστα με τα spots που μπορείς να επισκεφτείς για να δουλέψεις ή για να κανονίσεις τα επαγγελματικά σου ραντεβού.

Mantzarou 3 (Μάντζαρου 3, Κολωνάκι)

Photo: FB page Mantzarou 3

Ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Κολωνάκι που ενδείκνυται για να να περάσεις κάποιες ώρες τις μέρας σου δουλεύοντας στο laptop ή να κάνεις κάποιο επαγγελματικό ραντεβού στον πιο ιδιαίτερο πεζόδρομο του Κολωνακίου.

Poems n’ Crimes (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι)
Ένας ιδιαίτερος χώρος στο κέντρο, είναι η μονοκατοικία που στεγάζει τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Παράλληλα λειτουργεί και ως τυπογραφείο, καφέ, βιβλιοπωλείο όπως επίσης και χώρος εκδηλώσεων. Με cozy ατμόσφαιρα, χαλαρή μουσική και μια όμορφη αυλή στο πίσω μέρος του, το Poems n’ Crimes είναι μία από τις πρώτες επιλογές για διάβασμα και εργασίες.

Ντεμοντέ (Χάρητος 44, Κολωνάκι)

Photo: The Eaters

Με νοσταλγική ατμόσφαιρα που σου δίνει την αίσθηση ενός προσεγμένου πατρικού σαλονιού, το Ντεμοντέ είναι ιδανικό για να ξεφύγει κανείς από τη βουή του κέντρου και να δουλέψει με ησυχία. Τα νόστιμα μπισκοτάκια βουτύρου, τα γλυκά ημέρας και το αρωματικό τσάι που θα βρείτε εκεί, θα κάνουν την ώρα που δουλεύετε λίγο πιο ευχάριστη.

Monsieur Barbu (Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι)

Photo: FB Monsieur Barbu

Λίγα μέτρα μακριά από το σταθμό του μετρό Συγγρού Φιξ βρίσκεται το Monsieur Barbu. Με χαρακτηριστικό τις μεγάλες τζαμαρίες του, τη χαλαρή μουσική, τους ζεστούς καφέδες αλλά και τα νόστιμα σνακ, αποτελεί ιδανικό χώρο για να δουλέψει κανείς τις καθημερινές.

Rizzari 22 (Ριζάρη 22)

Photo: FB page Rizzari

Κοντά στο σταθμό του μετρό Ευαγγελισμός και επί της ομώνυμης οδού, σε περιμένει το Ριζάρη 22 κάθε μέρα με ζεστό και αρωματικό καφέ. Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με θέα το Λυκαβηττό από κάτω προς τα πάνω και σε ένα σημείο-κλειδί για τα ραντεβού σου, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ολοκληρώσεις όλα τα tasks της ημέρας σου.

KINONÓ (Φαλήρου 48)
Μεγάλος αλλά και φιλόξενος χώρος με ιδιαίτερη αισθητική. Το ηλιόλουστο KINONÓ φιλοξενεί καθημερινά, αρκετό κόσμο που κάνει μια στάση για να δουλέψει σε ένα περιβάλλον με ωραία ενέργεια και να απολαύσει τον άψογο καφέ που σερβίρει.

ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3-5)
Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας και στην γνωστή πλέον οδό Αναξαγόρα, το Ρομάντσο λειτουργεί από το πρωί και φιλοξενεί όλο και περισσότερους δημιουργικούς Αθηναίους που ψάχνουν ένα χώρο με ξεχωριστή και εναλλακτική φιλοσοφία.

PETIT FLEUR (Ομήρου 44)

Photo: FB page Petite Fleur

Με μεγάλη αγάπη για τον καλό καφέ, το τσάι και τη σοκολάτα, το Petite Fleur ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά και υποδέχεται όλους όσοι αγαπούν μια πιο romantic αισθητική που ταυτίζεται πλήρως και με το σύγχρονο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας.

ΚΙΜΩΛΙΑ art cafe (Υπερείδου 5, Πλάκα)

Photo: FB page Κιμωλία

Πολύ κοντά στο Σύνταγμα, η Κιμωλία είναι ένας ιδιαίτερος χώρος τέχνης, ζεστός και με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η ΚΙΜΩΛΙΑ έχει χαρακτηριστεί ιδανικό στέκι για δουλειά και επαγγελματικά ραντεβού από πολλούς.

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR