Quantcast
sneak aces

Νίκος Παρασκευάκης: Όταν η street κουλτούρα συναντά την υψηλή ποιότητα στο Sneak Aces

Συνέντευξη: Φένια Ζάννη
Φωτογράφιση: Ιωσήφ Αλεξιάδης

Ο δημιουργός και εμπνευστής του Sneak Aces, Νίκος Παρασκευάκης, έκανε το επιχειρηματικό του ξεκίνημα το 2012, μέσα σε μια περίοδο ρευστή τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά. Έχοντας όμως πάντα στο πλάι του “αφανείς ήρωες”, κατάφερε και εδραίωσε την ελληνική ετικέτα ρούχων που φέρει την υπογραφή του, καθώς όπως προδίδει και το ίδιο της το όνομα, είχε “άσσο στο μανίκι”. Σύμφωνα με τον Νίκο, η street κουλτούρα με την υψηλή ποιότητα ρουχισμού συνδυάζονται εύκολα, αρκεί να έχεις φαντασία και δημιουργικότητα, όπως ακριβώς έχει κι εκείνος.

DJ3A9464

Πότε και πώς ξεκίνησε η ιδέα του Sneak Aces; Αντιμετωπίσατε δυσκολίες στην υλοποίησή της;
Το όνομα “Sneak Aces” έχει τις ρίζες του από πολύ παλιά και συγκεκριμένα από το 2007. Σαν όνομα ξεκίνησε αντιπροσωπεύοντας ένα crew που είχα πιο μικρός στα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια. Σαν clothing brand ξεκίνησε επίσημα το 2012 μαζί με το τότε πολυσυζητημένο “τέλος του κόσμου” των Μάγιας, εξού και το Since the End – 21ΧΙΙ.

Αυτό που πάντα λέω είναι ότι «ένας δρόμος χωρίς εμπόδια πιθανότατα δεν οδηγεί πουθενά», οπότε σαφώς και υπήρχαν και υπάρχουν δυσκολίες για την υλοποίηση μίας ιδέας, ενός ονείρου.

Ποια φιλοσοφία ακολουθεί το brand “Sneak Aces” και πόσο εφικτό ήταν να συνδυάσετε την street κουλτούρα με την ένδυση υψηλής ποιότητας (aka. premium apparel);
Η φιλοσοφία που ακολουθεί το brand είναι ότι κάθε συλλογή συνδέεται με την προηγούμενη και έχει μία δική της ιστορία να ξετυλίξει, επίσης ότι τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά από την ίδια την εταιρεία και μόνο.

Δεν είναι δύσκολο να συνδυαστεί η street κουλτούρα με την υψηλή ποιότητα ρουχισμού, ειδικότερα όταν έχεις φαντασία και δημιουργικότητα. Το δυσκολότερο είναι να το αναγνωρίσει ο κόσμος και να το ξεχωρίσει, να καταλάβει ότι δεν αγοράζει άλλο ένα ρούχο αλλά ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένο στην Ελλάδα το οποίο δε θα βρει αλλού.

Ποιοι είναι οι αφανείς ήρωες πίσω από το Sneak Aces;
Χαχαχα… Γελάω από χαρά γιατί σκέφτομαι πρόσωπα που κανείς δεν μπορεί να τα φανταστεί και πραγματικά είναι αφανείς ήρωες και είναι εκείνοι που με κάνουν να θέλω να μεγαλώσω αυτό το brand όλο και πιο πολύ! Είναι εκείνοι που τραυματίζουν και λερώνουν τα χέρια τους, για να έχει μία άψογη ραφή και ένα υψηλής ποιότητας τύπωμα το ρούχο, εκείνοι που περνούν τις ώρες τους μπροστά από μία οθόνη για να είναι έτοιμο το προϊόν να το αγοράσεις με ένα click, εκείνοι που ίδρωσαν ώρες κάτω από τον ήλιο και τα φώτα για να έχεις τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο, ώστε να δεις την ιστορία που έχει να σου διηγηθεί το ρούχο και εκείνοι που καθημερινά με αγάπη θα στο ετοιμάσουν για να το παραλάβεις έξω από την πόρτα σου. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα, ξέρουν πολύ καλά ο καθένας τους και τους ευχαριστώ για όλα μέσα από την καρδιά μου.

DJ3A9484

“Sneak Aces”: Πώς εμπνευστήκατε το συγκεκριμένο όνομα για το brand;
Αυτή την ιστορία δεν θα σταματήσω να την λέω ποτέ! Το όνομα το έβγαλα το 2007 που έψαχνα πώς να ονομάσω το crew που είχα με τους φίλους μου. Εκείνη την περίοδο ένας εκ των φίλων μου είχε τρέλα με τo να κάνει street magic χρησιμοποιώντας τραπουλόχαρτα και – θυμάμαι – είχα ένα σπίτι γεμάτο από τράπουλες. Το φύλλο του Άσου ήταν το αγαπημένο μου, οπότε είχα αποφασίσει ότι θα ήταν το βασικό όνομα για τη δημιουργία του τελικού ονόματος. Η λέξη “Sneak” “κούμπωσε” ένα βράδυ που έβλεπα την ταινία “Dangerous Minds” και στο άκουσμά της ήρθε απλά και έγινε ένα με την λέξη “Aces”!

Τι ακριβώς θα δει κάποιος που θα επισκεφτεί το κατάστημα ή το e-shop σας;
Σίγουρα θα δει μοναδικά πράγματα μιας και αλλού δεν θα μπορέσει να τα βρει. Οι συλλογές μας έχουν πολλά καπέλα από τα οποία έχουμε αποκτήσει φανατικό κοινό, μπλούζες με ιδιαίτερο στυλ όπως το φετινό DIFFUSE t-shirt, ένα δικό μας, custom σχέδιο από 10 κομμάτια υφάσματος τα οποία συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο unisex ρούχο που οι γυναίκες επιλέγουν ως φόρεμα. Επίσης θα βρει παντελόνια φόρμας από υψηλής ποιότητας ύφασμα, jogger cargo παντελόνια, shorts με custom σχέδιο και λεπτομέρειες, όπως τα ματ μεταλλικά τελειώματα στα κορδόνια, ιδιαίτερα jackets για μοναδικό στυλ με έντονη τυπογραφία και πρωτότυπα πολυεστερικά υφάσματα. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω το γυναικείο καλοκαιρινό best seller που εδώ και 3 χρόνια παράγεται, το ολόσωμο μαγιό Ninetie Onepiece που φέτος βγήκε ανανεωμένο σε 4 χρώματα και με νέα, υψηλής ποιότητας υλικά!

Ποια υλικά σας αρέσει να χρησιμοποιείται περισσότερο και γιατί;
Τα αγαπημένα μας υλικά είναι βαμβακερά ελληνικά υφάσματα που “σκίζουν” από ποιότητα και αίσθηση αφής! Μας αρέσει να τα επιλέγουμε ακατέργαστα, γιατί έχουμε τη δυνατότητα να τα επεξεργαστούμε όπως θέλουμε και να δώσουμε τη δική μας ταυτότητα στο ρούχο, σε μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας. Επίσης αγαπημένα είναι και τα πολυεστερικά υφάσματα, γιατί προσφέρουν την minimal αισθητική που θέλουμε και το σύγχρονο στοιχείο στις συλλογές μας.

DJ3A9474DJ3A9494

Υπάρχουν συνεργασίες που θεωρείτε πως καθόρισαν την πορεία του Sneak Aces;
Θεωρώ ότι κάθε συνεργασία που έχει γίνει από την αρχή της ιδέας αυτής είχε ένα αποτέλεσμα και έδωσε την ενέργεια που χρειαζόταν για να προχωρήσει η Sneak Aces. Όλες τους έχουν βάλει το λιθαράκι τους, η καθεμία ξεχωριστά, για να φτάσουμε ως εδώ. Θα ξεχωρίσω την ατέρμονη συνεργασία που υπάρχει από την πρώτη μας μικρή συλλογή μέχρι και την φετινή 8η συλλογή μας με τον φίλο και συνεργάτη Πάνο Γεωργίου, ο οποίος με τον φωτογραφικό του φακό επιμελείται τα Lookbook της Sneak Aces και με τον Graphic Designer Γιάννη Φετάνη που εμπιστευτήκαμε το re-branding της Sneak Aces αλλά και την επιμέλεια των designs για τις 2 τελευταίες συλλογές.

Τι αποτελεί έμπνευση για εσάς;
Οι στιγμές που ζω και οι εικόνες που βλέπω καθημερινά αποτελούν την καλύτερη και πιο αληθινή έμπνευση για μένα. Μπορεί να δω μία επιγραφή στο δρόμο να τη συνδυάσω με ένα χρώμα από ένα φαγητό, ένα άκουσμα από κάποιο τραγούδι και όλο αυτό να αποτυπωθεί σε ιδέα για μία νέα συλλογή ή ένα ρούχο που θα ήθελα να έχω στην ντουλάπα μου και ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία της SA. Νομίζω ότι η ίδια η ζωή αποτελεί έμπνευση για τον άνθρωπο.

Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια για το brand σας;
Έχουμε πολλά πράγματα που θέλουμε να υλοποιήσουμε στο μέλλον και είναι κι αυτά που μας δίνουν το κίνητρο για να εξελισσόμαστε, ένα από αυτά είναι συνεργασίες σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, γιατί στόχος μας είναι η εξαγωγή του brand. Το μόνο σίγουρο που λειτουργεί και ως βασικός κανόνας μας είναι τα μικρά και σταθερά βήματα. Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται!

DJ3A9485

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR