Quantcast

Μυρτώ Κάζη: Όταν ένα χαμόγελο στα χείλη μου μπορεί να διαρκεί 24ωρα

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογράφιση: Ιωσήφ Αλεξιάδης

Λίγους μήνες πριν τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειάς της, η Μυρτώ Κάζη εξηγεί πώς κάθε δημιουργική και τίμια προσπάθεια μπορεί συνεχώς να εξελίσσεται και να αποκτά νέες μορφές που επιβραβεύουν όλους όσοι αγαπούν αυτό που κάνουν. Πώς η ισορροπία, τα χαμόγελα και τα όνειρα έρχονται όταν δημιουργείς οικογένεια και πώς η μητρότητα μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι διαφορετικά. Με γρήγορους ρυθμούς στην καθημερινότητά της, η δημιουργός του Yes I do απολαμβάνει την ωραιότερη περίοδο της ζωής της, επιμένοντας στη σκληρή δουλειά και λαμβάνοντας επιβράβευση την καταλληλότερη στιγμή.

Τη συναντήσαμε ανάμεσα στους πιο λαχταριστούς πειρασμούς του – γνωστού σε όλους – Cake Κηφισιάς και μας μίλησε για όλα όσα θέλαμε να μάθουμε.

Μυρτώ Κάζη

 

«Με πετυχαίνεις σε μια υπέροχη φάση. Δεν ξέρω πώς γίνεται όταν τελικά αποφασίζεις πως θα τα βάλεις όλα στην άκρη και θα δημιουργήσεις μόνος σου, να αλλάζουν όλα. Το Yes I Do πλέον πατάει στα πόδια του, είναι leader στην αγορά του γάμου και εμείς – με αδιανόητη δουλειά βέβαια – απολαμβάνουμε όλα όσα χτίσαμε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Συνεχίζω κανονικά στο JOIN US στον ΣΚΑΪ, τη μόνη εκπομπή στην τηλεόραση που θα ήθελα να βλέπω ακόμα κι αν δεν ήμουν μέρος της, τα σαββατοκύριακα 3-5 στον Love Radio 97,5 και φυσικά σε 24ωρη βάση ένας Οδυσσέας 16 μηνών που περπατάει, απαιτεί προσοχή και αγκαλιές και δεν μπορείς να τον χορτάσεις. Ταυτόχρονα, κλωτσιές μέσα στην κοιλιά μου από την μπέμπα που έρχεται τον Αύγουστο, ο Τάσος ο άντρας μου, οι φίλοι μας, οι γονείς μας και ένα 24ωρο που περνάει χωρίς να πάρω ανάσα. Το περίεργο είναι ότι μου αρέσει πολύ.»

Πώς εξελίσσεται το Yes I do; Πώς νιώθεις που το βλέπεις να μεγαλώνει; Πες μου κάποια πράγματα για την ομάδα.
«Νιώθω περήφανη. Που τα καταφέραμε χωρίς γνωστούς, χωρίς να ανήκουμε σε κάποιον όμιλο, χωρίς, χωρίς, χωρίς. Μια ομάδα κοριτσιών, δεμένες, αγαπημένες, σε ένα γραφείο που το φτιάξαμε όσο πιο νεραϊδένιο γίνεται, περνάμε τις μέρες μας (και κάποιες νύχτες όταν κλείνουμε τεύχος μαζί), οργανώνουμε συνεχώς νέα πράγματα, τίποτα δεν μας είναι αρκετό, γελάμε, τρώμε μαζί, είμαστε παρέα. Η ομάδα έχει κάποια σταθερά μέλη που είναι κάτι σαν «ιδιοκτήτες». Δεν μπορώ να φανταστώ για παράδειγμα το Yes I Do χωρίς την αρχισυντάκτριά του, την Αργυρώ. Το Yes I Do δεν είναι δικό μου, είναι δικό μας.»

Τι είναι αυτό που σου προσφέρει η δουλειά σου; Την αγαπάς για ποιους λόγους;
«Η δουλειά του δημοσιογράφου κυρίως προσφέρει την “εναλλαγή”, δεν βαριέσαι ποτέ. Κάθε μέρα είναι μια νέα εμπειρία, μια ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να στήσεις νέα πλάνα. Αγαπώ τη δημοσιογραφία και στην ερώτηση “τι θα ήσουν αν δεν ήσουν δημοσιογράφος” δεν έχω εναλλακτική απάντηση. Το αποφάσισα στην 3η δημοτικού και για μένα δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη για κάτι άλλο. Αγαπώ τη δουλειά μου, γιατί τον τελευταίο καιρό μου αποδεικνύει πως οι εποχές αλλάζουν, πως άνθρωποι με γνωριμίες χωρίς όμως ταλέντο, μένουν σιγά σιγά απέξω, γιατί μου αποδεικνύει πως όσο περισσότερο δουλέψεις τόσο πιο πολλά θα καταφέρεις και πως όσο πιο τίμιος και σωστός απέναντι στον άλλο είσαι, άλλο τόσο θα είναι κι εκείνος απέναντί σου.»

Ένα δημιουργικό πάρε δώσε που μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και αποκτά κάθε μέρα νέες, ενδιαφέρουσες μορφές.

DJ3A7963DJ3A7957

«Η δουλειά μου με τιμωρεί, με επιβραβεύει, μου μαθαίνει, άλλες φορές στοιχειώνει τις νύχτες μου, άλλες φορές φέρνει ένα χαμόγελο στα χείλη μου που διαρκεί ολόκληρα 24ωρα. Η δουλειά είναι καλό πράγμα, σε ισορροπεί, σε εξελίσσει. Ακόμα κι όταν γέννησα τον Οδυσσέα επέστρεψα στη δουλειά αρκετά νωρίς, μια εσωτερική ανάγκη με έσπρωξε να αναζητήσω μια ισορροπία ανάμεσα στην απίστευτη ευτυχία που σου δίνει ένα μωρό και στη χαρά της δημιουργικότητας που αντλείς από τη δουλειά σου. Τώρα με τη μπέμπα βέβαια, πιστεύω ότι για 6 μήνες περίπου θα απέχω σχεδόν ολοκληρωτικά για να απολαύσω και τα δύο μωρά μου μαζί 🙂 »

Πώς οραματίζεσαι το Yes I do τα επόμενα χρόνια;
«Το ονειρεύομαι να μεγαλώνει με σταθερά βήματα και να δημιουργεί νέους τομείς για να επεκταθεί. Το περιοδικό, το Free Press μας που κυκλοφορεί 3 φορές το χρόνο ήταν για εμάς μια τεράστια πρόκληση, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μας δημιουργεί απίστευτη ευτυχία! Η παρουσία μας στο JOIN US με bridal ενότητα “Yes I Do” ήταν ακόμα η εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου. Για τη συνέχεια έχουμε πολλά. Ακόμα πιο μεγάλα και όμορφα. Έρχονται…»

Η ελληνική αγορά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου;
«Για την ελληνική αγορά δεν θα σου πω όλα όσα ήδη ξέρεις. Θα σου πω όμως, ότι σε μια αγορά που καταρρέει, έχω “δίπλα” μου ανθρώπους σε εταιρείες και διαφημιστικές που με στηρίζουν αθόρυβα, με πράξεις που με συγκινούν ακόμα και όταν δεν τους το λέω. Η Ζωή, η Κατερίνα, η Σελίνα, η Έλια, η Χαρά, η Μαρία, η Άλκηστις, η Μυρτώ, η Γιώτα και πολλές άλλες, στηρίζουν το Yes I Do σαν να επρόκειτο για το καλύτερο περιοδικό ενός δημοσιογραφικού κολοσσού και δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω σε λέξεις το “ευχαριστώ”. Σε μια ελληνική αγορά που καταρρέει, υπάρχουν άτομα που με τις πράξεις τους σε κάνουν να βλέπεις φως.»

Untitled-1DJ3A8019

«Ανάμεσα στη σκληρή δουλειά και το ταλέντο θα επιλέξω τη σκληρή δουλειά. Δεν θα απαντήσω το προφανές “και τα δύο”. Σκληρή δουλειά, τα κεφάλια μέσα, συνέπεια, εργατικότητα, χαμηλό προφίλ και όλα θα έρθουν. Μόνο τότε, θα δώσεις στους γύρω σου τη χαρά να αναγνωρίσουν το ταλέντο σου και να πουν: “έχει ταλέντο αλλά ρε συ δουλεύει τόσο πολύ, το αξίζει”. Γιατί αν πουν “τι να το κάνεις το ταλέντο όταν όλη μέρα κάθεται”, τότε είσαι ο μεγάλος χαμένος.»

«Το πιο σημαντικό “πράγμα” στη ζωή μου είναι ο γιος μου, ο άντρας μου και οι οικογένειές μας. Ένα μωρό φέρνει την απόλυτη ευτυχία σε ένα ήδη ευτυχισμένο ζευγάρι. Φέρνει ισορροπία, φέρνει χαμόγελα, φέρνει όνειρα. Σε αλλάζει. Σε κάνει άνθρωπο που σκέφτεται τους άλλους ανθρώπους. Πριν γίνεις γονιός σκέφτεσαι κυρίως τον εαυτό σου. Μετά σκέφτεσαι κυρίως τους άλλους. Τα παιδιά, τα μωρά, εκείνους που χρειάζονται τη βοήθειά σου. Ο Οδυσσέας από την πρώτη μέρα που τον αντίκρισα αποτελεί τη μια και μοναδική πηγή έμπνευσης για να συνεχίσω. Για να αλλάζω, για να εξελίσσομαι και να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη μαμά, σύζυγος και επαγγελματίας.»

Μιλώντας για ένα αγαπημένο βιβλίο, μια αγαπημένη μουσική, μια αγαπημένη τηλεοπτική σειρά…
«Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το Pride & Prejudice της Jane Austen, ένα μυθιστόρημα με βρετανικό χιούμορ και βαθιές, πολυεπίπεδες αναλύσεις των ανθρώπινων σχέσεων. Η σειρά που δεν χορταίνω να βλέπω είναι τα “Φιλαράκια”, πάντα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, ένα και μόνο επεισόδιο είναι αρκετό για να με αποφορτίσει και να μου θυμίσει πως η καλή παρέα είναι το “όπλο” του ανθρώπου για να είναι ήρεμος και ισορροπημένος. Μουσική ε; Δεν είμαι καλή σε αυτή την απάντηση. Αν έπρεπε να δώσω όμως μια απάντηση θα σου έλεγα πως μου αρέσουν οι μουσικές που δεν με ρίχνουν ψυχολογικά. Ήρεμες, χαρούμενες μουσικές, χωρίς εξάρσεις και ενοχλητικά μουσικά μέτρα. Σε φώτισα ε;»

Έχεις στόχους για το επόμενο διάστημα; Έχεις στο πρόγραμμα δηλαδή μικρά και μεγάλα πράγματα που θέλεις να κάνεις π.χ. μέσα στη χρονιά;
«Θέλω να γεννήσω ένα υγιές κοριτσάκι και να το μεγαλώσω μαζί με τον Οδυσσέα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη, αγκαλιές και αίσθηση ασφάλειας. Θέλω να γίνω μαμά ίδια με τη μαμά μου, στοργική, τρυφερή και πάντα δίπλα στα παιδιά μου, αυτός είναι ο στόχος μου. Να έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια για να μπορώ σε δεύτερο επίπεδο να κάνω όλα τα άλλα που ονειρεύομαι. Θέλω να ξυπνάμε το πρωί και να έρχονται στο κρεβάτι μας δυο ζιζάνια που αναζητούν φιλάκια και αγκαλίτσες κάτω από το πάπλωμα.»

Ευχαριστούμε θερμά το κατάστημα Cake, Αργυροπούλου 3, Κηφισιά.

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR