Quantcast

To 6o Flea Market & Street Food της Θεσσαλονίκης είναι πλέον γεγονός

Γράφει η Κατερίνα Καρσιώτη

Το 6ο Flea Market Θεσσαλονίκης από την ομάδα Upnloud, έρχεται για δύο μέρες 31 Μαρτίου & 1η Απριλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Η αγαπημένη συνήθεια των Θεσσαλονικιών χτυπά ξανά, αυτή την φορά σε ανοιξιάτικο τοπίο. Αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του στην πόλη και τώρα φτάσαμε να μετράμε ήδη το 6ο κατά σειρά Flea Market & Street Food. Αν δεν έχεις κανονίσει κάτι για αυτό το Σάββατο και την Κυριακή, έκανες πολύ καλά. H πόλη κινείται στους ρυθμούς και στις γεύσεις του Flea Market & Street Food και το ραντεβού δίνεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο που αποτελεί το κεντρικό σημείο της πόλης. Μία βόλτα ξεχωριστή από το πρωί μέχρι το βράδυ με αγορές, ιδιαίτερες προτάσεις φαγητού και όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα της μουσικής και των djs που θα βρεθούν πίσω από τα decks.

Μία διοργάνωση που από τότε που συστήθηκε στο κοινό έδωσε την αίσθηση πως κάνει μια ολόκληρη πόλη, μια μεγάλη παρέα. Με την ομάδα Upnloud να βρίσκεται πίσω απ όλο αυτό το γεγονός, η οποία δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία συναυλιών και φεστιβάλ.
Η αγάπη τους λοιπόν για την μουσική, τους οδήγησε στην ανάγκη να δημιουργήσουν τα δικά τους events .. Δωρεάν ή μικρή τιμή εισόδου, ποτά και φαγητό, όρεξη για ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και μία μεγάλη προσπάθεια προώθησης του πολιτισμού. Με δράσεις οι οποίες έχουν φιλοξενηθεί σε bars, συναυλιακούς χώρους, galleries, αποθήκες, στο λιμάνι και σε πολλά ακόμα σημεία της πόλης.

Το Flea Market πέραν του ότι έχει αναδειχθεί σ ένα event που έχει αγκαλιαστεί από όλους αποτελεί παράλληλα και μία ευκαιρία να ανταλλάζει ο καθένας πράγματα, να επικοινωνηθεί η εναλλακτική χρήση των παλιών αντικειμένων, να κάνει γνωστή την αξία του παλιού και του νέου αλλά και την σύζευξη αυτών. Μία διοργάνωση που δίνει βήμα στην γεύση όπου μέσω αυτής γνωρίζεις διαφορετικές και νέες κουλτούρες, μία δράση όπου εκτός της ψυχαγωγίας σου δίνει την ευκαιρία να γίνεις ενεργός πολίτης συμμετέχοντας και βοηθώντας ευπαθείς ομάδες. Η διασκέδαση φυσικά και είναι σημαντικός παράγοντας της καθημερινής μας ζωής αλλά και η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας είναι εξίσου σημαντικά και χρήζουν ενέργειας, δράσης και αντιμετώπισης.

2 Μέρες Flea Market, 2 Mέρες με μία ανοιχτή, υπαίθρια αγορά στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης που θα περιλαμβάνει δίσκους, ρούχα, υποδήματα, έργα τέχνης, ηλεκτρικές συσκευές, παιχνίδια, κοσμήματα, βιολογικά προϊόντα και φυσικά μουσική, γεύσεις και ανοιξιάτικη διάθεση!

Φωτογραφίες – Αρχείο Flea Market & Street Food

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR