Quantcast

Όλα όσα είδαμε στην πρεμιέρα του In-Edit Festival

Γράφει η Κατερίνα Καρσιώτη
Φωτογραφίζει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Η μουσική ανθίζει το φθινόπωρο… Το ίδιο κάνει και το In-Edit Festival.

Το φετινό In-Edit Festival ξεκίνησε δυναμικά -το Σάββατο 4 Νοεμβρίου- στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην οποία φιλοξενήθηκε. Μουσική, λέξεις, ήχοι, καλλιτέχνες, γεγονότα, περνούσαν από μπροστά μας και από τη μεγάλη οθόνη και μας ταξίδευαν σε έναν διαφορετικό κόσμο.

Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες και μουσικολόγους του 20ού αιώνα, ο Αμερικάνος John Cage, έχει πει «όπου κι αν βρισκόμαστε αυτό που ακούμε είναι θόρυβος (ήχος), αν το αγνοήσουμε μας ενοχλεί, αν τον ακούσουμε είναι συναρπαστικός».

Μουσική, Μουσική Μουσική! Aυτό και άλλα πολλά σου προσφέρει αυτό το καθιερωμένο ραντεβού που δίνουμε όλοι με το In-Edit Festival, το μεγαλύτερο festival μουσικού ντοκιμαντέρ.

Ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην πρεμιέρα για να παρακολουθήσει και να απολαύσει ο καθένας το δικό του αγαπημένο ντοκιμαντέρ. Βreak κάναμε με μουσικές του Pepper 96.4, αναμένοντας για την επόμενη προβολή. Τρυπώσαμε στη κεντρική σκηνή της Στέγης για να ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο του θρυλικού One More Time with Feeling, για τον έναν και μοναδικό Nick Cave, ένα ντοκιμαντέρ το οποίο καταγράφει το πλαίσιο στο οποίο γράφτηκε ο 16ος προσωπικός δίσκος του καλλιτέχνη.

Να γίνω κάποιος, να γίνω κάτι.
Να βγω από το σκοτάδι στο φως.
Να γίνω ήρωας, επαναστάτης…
Ένας δημιουργός κόσμων.
Ένας ροκ σταρ.
Να κάνω μουσική που να πονάει.
Που να είναι επικύνδινη.
Σαν όπλο γεμάτο σφαίρες.

Γιατί η μουσική του είναι ένα ταξίδι. Γιατί ξεπερνά όρια. Γιατί φτάνει ψηλά και μοιράζει ιδέες. Γιατί είναι ποίηση. Γιατί είναι βουτηγμένη στη ζωή, στα συναισθήματα, στα γεγονότα, στις σχέσεις, στον πόνο, στην αγάπη, στον έρωτα και όχι μόνο. Γιατί o Nick Cave θέλει να γράφει κομμάτια που να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και να μην τους αποξενώνουν.

“Μα κάποιος πρέπει να τραγουδήσει για τα αστέρια, πρέπει να τραγουδήσει για τη βροχή. Όλοι εδώ προκαλούν τον πόνο, όλοι εδώ κάτω προκαλούν το κακό.”

Nick Cave

Μετά από 4 μέρες γεμάτες μουσική και εικόνες το IN – EDIT Festival ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη φορά και υπόσχεται μόνο τα καλύτερα. Από τη Βαρκελώνη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, βολτάρει και μας χαρίζει ντοκιμαντέρ και τη μουσική να βγαίνει στου δρόμους, να τρυπώνει, να επικοινωνεί, να ταξιδεύει…

Εις το επανιδείν!

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR