Quantcast
AFP 20240118 34FU79U v1 HighRes FashionFranceMenAmi

Ami Paris F/W 2024

Σε έναν σκοτεινό χώρο τον οποίο “έλουζε” το φως της ανατολής ενός τεχνητού ήλιου και με σκηνικό μια πρόσοψη που μιμείται τις πολυκατοικίες του Παρισιού παρουσιάστηκε η συλλογή του brand Ami Paris για τη σεζόν F/W 2024. 

Στη συλλογή κυριάρχησε η εκλεπτυσμένη ραπτική, απεικονίζοντας τον σύγχρονο εργαζόμενο μέσα από απαλές, flowy αλλά και κομψά εφαρμοστές σιλουέτες. Μπορεί τα κλασικά χρώματα -μαύρο, γκρι και καφέ- να μονοπώλησαν την παλέτα παράλληλα όμως παρουσιάστηκαν και επιχρυσωμένα slip φορέματα, τοπ και παντελόνια, ενδύματα κατάλληλα τόσο για πρωινές συναντήσεις όσο και για βραδινές εξόδους.

Το να δείχνεις κομψός όλες τις ώρες της ημέρας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ο Alexandre Mattiussi τα κατάφερε. Άντρες και γυναίκες, λιγότερο γνωστά μοντέλα και διάσημες προσωπικότητες όπως οι Diane Kruger, Lou Doillon, Vincent Cassel και Laetitia Casta συμμετείχαν στο show, παρουσιάζοντας μια συλλογή από ρούχα κυρίως tailor made  με πολυτελείς και λαμπερές πινελιές.

ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week

Ο Γάλλος σχεδιαστής Alexandre Mattiussi είναι γοητευμένος από την πατρίδα του, την αρχιτεκτονική της και τους πνευματώδεις κατοίκους της.

“Το σκηνικό του show είναι μια πολυκατοικία. Κάτοικοι πάνω, κάτοικοι κάτω, γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους. Έχει γειτονιές το Παρίσι. Πάντα προσπαθώ να δημιουργήσω μια ταινία με τα ρούχα μου. Και η συγκεκριμένη είναι μια “ταινία” από έναν ιδανικό κόσμο που θα ήθελα να ζούσαμε.”

Το σκηνικό ήταν μια αναδημιουργία των νέων κεντρικών γραφείων της Ami στην Place des Victoires και η ιδέα ήταν ότι τα μοντέλα ήταν όλοι διαφορετικοί χαρακτήρες που έφευγαν από την πολυκατοικία τους νωρίς ένα πρωί για να κάνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.  Για τον λόγο αυτό δεν υπήρχαν ούτε πολύ casual και ανεπίσημες εμφανίσεις ούτε όμως τελείως βραδινές και formal.

ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week

Αυτά που θα χαρακτηρίζονταν βραδινά ρούχα ήταν άνετα και κυριολεκτικά άστραφταν. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ χάρη στους συνδυασμούς του Mattiussi, όπως το slip dress με παγιέτες που παρουσιάστηκε με αδιαφανές, μάλλινο καλσόν και ψηλές, χοντρές μπότες με τακούνι.

ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week ami fall winter 2024 paris fashion week

Source | Hypebeast, GQ Magazine France

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR