Quantcast
Audo Penguin Dining Lounge Rocking Chair trio (1)

Penguin Rocking Chair: H Audo Copenhagen ανανεώνει την εμβληματική καρέκλα του Ib Kofod-Larsen

Η γοητεία της κουνιστής πολυθρόνας έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα έπιπλο που προκαλεί αβίαστη διάθεση για περισυλλογή και χαλάρωση. Η κουνιστή πολυθρόνα Penguin είναι μια αντιπροσωπευτική αναπαράσταση της ενδιάμεσης κατάστασης μεταξύ ακινησίας και κίνησης. Φτιαγμένη με τρόπο σύγχρονο, τόσο σημερινό όσο και διαχρονικό, όπως και όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1953.

Audo Penguin Rocking Chair Kofod Larsen

*Η κουνιστή πολυθρόνα όπως την ξέρουμε αποδίδεται ως εφεύρεση του Αμερικανού, Μπέντζαμιν Φράνκλιν. Αλλά σύμφωνα με τον Witold Rybczynski, συγγραφέα του Now Sit Me Down, μιας περιεκτικής ανασκόπησης της ιστορίας της καρέκλας, αυτό δεν είναι σωστό. Η πρώτη κουνιστή καρέκλα φιλοτεχνήθηκε από επιπλοποιό της Πενσυλβάνια, τον Solomon Fussell το 1742 με βάση την πρώτη επίσημη γραπτή αναφορά.

Δύο αιώνες μετά, το 1953, ο εμβληματικός Δανός σχεδιαστής επίπλων, Ib Kofod-Larsen, εμπνεύστηκε και κατασκεύασε τη δική του κουνιστή καρέκλα, την Penguin. Σήμερα, η ομάδα του γραφείου Audo Copenhagen έδωσε νέα πνοή στο κλασικό σχέδιο με μερικές μοντέρνες πινελιές.

Audo Penguin Rocking Chair Kofod Larsen

Το αρχικό σχέδιο του Kofod-Larsen διέθετε πλαίσιο από σφυρήλατο σίδερο, ένα μαξιλαράκι με επένδυση και πλάτη από σημύδα. Το σχέδιο συνάδει με το δανικό μοντέρνο ρητό του Ib Kofod-Larsen: “Σχεδιάστε έπιπλα για καθημερινή χρήση, όχι για να εντυπωσιάσετε τους ανθρώπους”.

Κάθε καρέκλα κατασκευάζεται κατά παραγγελία, με 7 χρώματα υφασμάτων διαθέσιμα για την έκδοση με την πλήρη επένδυση ή 9 χρώματα για το μοντέλο της κουνιστής καρέκλας με την ξύλινη πλάτη (με την επιλογή μεταξύ φυσικής βελανιδιάς ή καρυδιάς για την πλάτη του καθίσματος). Οι χρωματικές επιλογές εξασφαλίζουν μια σύγχρονη εικόνα που ξεπερνά τη vintage προέλευσή της.

Audo Penguin Rocking Chair Kofod Larsen Audo Penguin Rocking Chair Kofod Larsen Audo Penguin Rocking Chair Kofod Larsen Audo Penguin Rocking Chair Kofod Larsen

Η ανανεωμένη κουνιστή πολυθρόνα Penguin της Audo διατηρεί το γλυπτό σχέδιο του πρωτότυπου, κυρτή πλάτη και κάθισμα – κατασκευασμένα από ξύλο, δέρμα ή ύφασμα ή συνδυασμό και των δύο, με όλες τις εκδόσεις να υποστηρίζονται από ατσάλινο πλαίσιο το οποίο συγκολλάται με ρομποτική μέθοδο.

Source | design/milk

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR