Quantcast
Stylish attic home with exposed beams and a dark wood kitchen15

Το λευκό χρώμα και το ξύλο συνθέτουν μια φίνα σοφίτα στη Σουηδία

Τα εμφανή δοκάρια από ξύλο ήταν μια πρακτική και δομική ανάγκη του παρελθόντος που διατηρήθηκε και πρόσθεσε ξεχωριστή αισθητική στον χώρο.

Τα εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια στην εντυπωσιακή οροφή του καθιστικού διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του χώρου και προσθέτουν μια μοναδική πινελιά στο εσωτερικό. Διατηρώντας λευκούς τους τοίχους, δημιουργείται μια όμορφη αντίθεση με τις σκουρόχρωμες δοκούς.

Λευκό και Ξύλο | Σοφίτα, ΣουηδίαΛευκό και Ξύλο | Σοφίτα, ΣουηδίαΛευκό και Ξύλο | Σοφίτα, Σουηδία

Η προσεκτικά επιλεγμένη διακόσμηση του σαλονιού διαθέτει φυσικούς τόνους: γκρι, καφέ και μπεζ και εναρμονίζεται πλήρως με τα εκτεθειμένα δοκάρια ενώ το χαλί προσθέτει μια επιπλέον υφή στο χώρο.

Μια ελικοειδής σκάλα οδηγεί στο κάτω επίπεδο όπου βρίσκεται η κουζίνα, με ντουλάπια από σκούρο ξύλο τα οποία συνδυάζονται με ένα vintage έπιπλο από ξύλο και γυαλί στην τραπεζαρία, ακριβώς απέναντι. Ο χώρος της κουζίνας διαθέτει μπεζ πάγκο από ασβεστόλιθο για μια ζεστή αλλά μοντέρνα πινελιά. Στην άλλη πλευρά της κουζίνας υπάρχει μια ευρύχωρη τραπεζαρία με διαφορετικές καρέκλες.

Λευκό και Ξύλο | Σοφίτα, Σουηδία Λευκό και Ξύλο | Σοφίτα, Σουηδία

Η κρεβατοκάμαρα έχει τοίχους βαμμένους σε ένα διακριτικό πράσινο χρώμα, το οποίο συναντάται και στην είσοδο του διαμερίσματος.

Οι αποχρώσεις του ξύλου στο vintage γραφείο μπροστά από το παράθυρο του μπαλκονιού συνδυάζονται όμορφα με τις πιο σκούρες αποχρώσεις στα ξύλινα δοκάρια και με τη μοντέρνα καρέκλα &Tradition In Between από βελανιδιά που προσθέτει έναν ακόμη τόνο ξύλου.

Λευκό και Ξύλο | Σοφίτα, Σουηδία Λευκό και Ξύλο | Σοφίτα, Σουηδία

Το μοντέρνο μπάνιο διαθέτει λευκά πλακάκια τύπου subway. Το πάνω μισό των τοίχων είναι βαμμένο σε ένα διακριτικό μπεζ χρώμα ενώ οι κλασικές απλίκες τοίχου και ο καθρέφτης προσθέτουν ένα όμορφο vintage στοιχείο στο χώρο.

Λευκό και Ξύλο | Σοφίτα, Σουηδία

Η είσοδος του διαμερίσματος είναι βαμμένη στο χρώμα του φασκόμηλου (όπως το υπνοδωμάτιο) ενώ διαθέτει και χώρο για αποθήκευση.

Λευκό και Ξύλο | Σοφίτα, Σουηδία

Φωτογραφίες | Jonas Berg

Source | Coco Lapine Design

More Stories
hwzD4mv6h6AwQtjPunZepi 1280 80.jpg
Οι Kariouk Architects υπογράφουν σχεδιαστικά το Forest Retreat στο δάσος του Οντάριο
DIDÉE.GR