Quantcast
steeles road house neiheiser argyros architecture residential london england uk dezeen 1704 hero (1)

Το studio Neiheiser Argyros αναβαθμίζει βικτοριανή κατοικία στο Λονδίνο

Το στούντιο με έδρα το Λονδίνο, Neiheiser Argyros, ανακαίνισε μια βικτοριανή κατοικία με το όνομα Steele’s Road House, προσθέτοντας μπαλκόνια και ανοιχτούς χώρους που συνδέουν το σπίτι με τον κήπο του.

Η κατοικία βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο και η επέκταση που σχεδιάστηκε σκοπό είχε να ανανεώσει και να φωτίσει τους εσωτερικούς χώρους.

“Το υπάρχον σπίτι ήταν μια περήφανη αλλά ταλαιπωρημένη κατοικία, βικτωριανής εποχής”, είπε στο Dezeen η συνιδρύτρια της Neiheiser Argyros, Xristina Argyros.

“Ενώ το πάνω επίπεδο διέθετε ύψος και κάποιες λεπτομέρειες εποχής που άξιζε να σωθούν, ο κάτω όροφος είχε πολύ χαμηλά ταβάνια και λίγο φυσικό φως. Κύριοι στόχοι του έργου ήταν να συνδεθεί το σπίτι με τον κήπο ώστε να επεκταθεί οπτικά ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού χωρίς απαραίτητα να προστεθεί περισσότερη επιφάνεια”.

Για τον λόγο αυτό προστέθηκε μια μονώροφη επέκταση στον κάτω όροφο. Επενδυμένη με ξύλο, η προσθήκη αντικατέστησε μια κατεστραμμένη γυάλινη κατασκευή. Η επέκταση διαθέτει roof garden που λειτουργεί ως βεράντα για το επάνω επίπεδο.

steeles road house neiheiser argyros architecture

Σκαλοπάτια με επένδυση από τούβλα συνδέουν τα επίπεδα της αυλής και οδηγούν στο εσωτερικό του Steele’s Road House, όπου οι υπάρχοντες τοίχοι αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με μεγάλα ανοίγματα για να εξασφαλιστεί περισσότερο φυσικό φως στους χώρους.

Το υπερυψωμένο ισόγειο έχει πρόσβαση από τη βεράντα που δημιουργήθηκε και διαθέτει ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν φωτεινό σαλόνι και τραπεζαρία με χρωματιστούς καναπέδες, λευκούς τοίχους, τούβλα και χτιστά ράφια.

steeles road house neiheiser steeles road house neiheiser argyros architecture

Ένας επιπλέον χώρος ανάπαυλας είναι ενσωματωμένος σε μια εσοχή που φωτίζεται από ένα μεγάλο παράθυρο.

steeles road house

Ένα σετ από σκούρες μπλε γαλλικές πόρτες συνδέει το σαλόνι με μια κουζίνα, όπου τα ασορτί σκούρα μπλε ντουλάπια και μια νησίδα με μάρμαρο αντιπαραβάλλουν την ελαφρότητα του δαπέδου από έλατο.

steeles road house neiheiser argyros architecture steeles road house

Τα υπνοδωμάτια και η αίθουσα παιχνιδιών βρίσκονται στο ισόγειο. Κάθε υπνοδωμάτιο συνδέεται με την αυλή με συρόμενες γυάλινες πόρτες που προσφέρουν θέα και άμεση πρόσβαση στον κήπο.

“Δουλέψαμε μαζί με τη σχεδιάστρια τοπίου Joanne Bernstein για να βάλουμε τάξη στην άγρια φύση του κήπου”, ανέφερε εκπρόσωπος του studio.

Σε όλο το εσωτερικό του Steele’s Road House, στόχος του studio ήταν να εντάξει έναν σύγχρονο χρωματικό συνδυασμό ο οποίος να “δένει” αρμονικά με τις βικτοριανές λεπτομέρειες, όπως το τζάκι και οι τοίχοι.

Ροζ κιγκλιδώματα και κουφώματα στις πόρτες μαζί με κόκκινα κιγκλιδώματα στα μπαλκόνια επιλέχθηκαν για να αντανακλούν τις μηλιές στον κήπο, ενισχύοντας τη συνέχεια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του σπιτιού.

steeles road house

“Χρησιμοποιήσαμε το χρώμα με φειδώ σκόπιμα για να επιστήσουμε την προσοχή σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και για να τονίσουμε τη συνέχεια. Επειδή η παλέτα των υλικών είναι ουδέτερη και όσο το δυνατό ακατέργαστη, τα πολύχρωμα στοιχεία γίνονται πιο ισχυρά και υπάρχει μια συνολική προσέγγιση στην υλικότητα που εξυμνεί το στοιχειώδες και το απτικό”. καταλήγει η Xristina Argyros.

Φωτογραφίες | Lorenzo Zandri

Source | Dezeen

More Stories
726A2923 9x16 1
High Summer by Thom Browne
DIDÉE.GR