Quantcast
MTU2NDUxODQ0MzY3ODUzMTMy (1)

Nicky Zimmermann: Η γυναίκα πίσω από το μεγαλύτερο διεθνές success story της αυστραλιανής μόδας

Η Nicky Zimmermann μιλά για τον εμβληματικό οίκο από την Αυστραλία έχει καταφέρει να παντρέψει τη χαλαρότητα μιας επίσκεψης στην παραλία με την υψηλή μόδα, δημιουργώντας κομμάτια συνώνυμα του ρομαντισμού και της εκλεπτυσμένης θηλυκότητας.

Nicky Zimmermann My Theresea Capsule Collection

Φέτος το καλοκαίρι μάλιστα ο οίκος Zimmermann συνεργάστηκε με το ηλεκτρονικό κατάστημα πολυτελών ειδών MyTheresa για δεύτερη φορά για να δημιουργήσει μια capsule συλλογή βγαλμένη από όνειρα καλοκαιρινά.

Η Nicky Zimmermann μίλησε στο MOJEH σχετικά με τη νέα συλλογή και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από αυτή αλλά και για όλα αυτά που έκαναν τον οίκο Zimmermann αυτό που είναι σήμερα.

Οι δυο αδελφές Nicky και Simone Zimmermann ίδρυσαν το brand τους το 1991 και σήμερα έχουν όχι μόνο πιστούς ακόλουθους αλλά και καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Αφού σπούδασε σχέδιο στο East Sydney, η Nicky άρχισε να φαντάζεται και να δημιουργεί τα δικά της ρούχα και να τα πουλά τα Σαββατοκύριακα. Έτσι η νεαρή σχεδιάστρια ανέπτυξε τη δική της αισθητική. Το ταλέντο της έγινε γρήγορα αντιληπτό και σύντομα την ακολούθησε και η αδερφή της, Simone.

Nicky & Simone Zimmermann

Μια έντονη θηλυκότητα αναδύεται από τις συλλογές Zimmermann: ανάλαφρα και αέρινα υλικά, floral prints και ρομαντικά βολάν που αποπνέουν νοσταλγία σε συνδυασμό με έναν αέρα φρεσκάδας και ελαφρότητα στο σχέδιο.

“Οι εγγενείς αξίες καθώς και η φιλοσοφία που υπήρχαν την πρώτη μέρα εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα. Κρατάμε την ουσία αυτού που είμαστε και νομίζω ότι αυτό αγαπούν οι πελάτες μας. Παραμένουμε πιστοί στο δικό μας όραμα και αυτό λειτουργεί”.

Έδρα του οίκου είναι η Αυστραλία και συγκεκριμένα το Σίδνεϋ. Και ενώ η αυστραλιανή κληρονομιά παίζει κεντρικό ρόλο στις συλλογές, η σχέση της Nicky με την αδερφή της, Simone, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχημένης πορείας του οίκου Zimmermann. “Δε θα μπορούσα ποτέ να πετύχω αυτό που έχουμε σήμερα μόνη, χωρίς την Simone. Η Simone υπήρξε πάντα η φωνή της λογικής”.

Αιτία για τον σχεδιασμό και την παραγωγή της δεύτερης capsule συλλογής σε συνεργασία με το MyTheresa ήταν η αποδοχή που είχε η πρώτη συνεργασία. Αφορμή ήταν η επιθυμία να δημιουργηθεί μια συλλογή εστιασμένη στη διασκέδαση και τις διακοπές – έννοιες με τις οποίες είναι συνυφασμένο το καλοκαίρι. Το αποτέλεσμα είναι κομμάτια που συνδυάζουν την αυστραλιανή κουλτούρα και τα εμπνευσμένα μοτίβα με τη θερινή χαλαρότητα.

Nicky Zimmermann My Theresea Capsule Collection

“Η συλλογή είναι γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την γκαρνταρόμπα των διακοπών που απαιτεί κυρίως ευελιξία”.

Τρανό παράδειγμα είναι τα μαγιό της συλλογής, που μπορούν να φορεθούν όλη την ημέρα με τα αντίστοιχα για την περίσταση συνοδευτικά ενδύματα και αξεσουάρ. Τα μαγιό, σύμφωνα με τη Zimmermann πρέπει να είναι καλοφτιαγμένα αλλά και κολακευτικά και άνετα για αυτόν που τα φοράει.

LC Zimmermann Look

Η συλλογή επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από το πλαίσιο του “φευγάτου μυαλού” των διακοπών – βαμβακερά βουάλ, ντραπέ λινά και μεταξωτά υφάσματα, με φωτεινά και αναζωογονητικά χρώματα και σχέδια ιδανικά για τον διαφορετικό χωροχρόνο στον οποίο μας εισάγουν οι καλοκαιρινές μέρες.

Nicky Zimmermann My Theresea Capsule Collection LC Zimmermann Look

“Η έμπνευση έρχεται πραγματικά από παντού – συχνά οι προσωπικές εμπειρίες και αναμνήσεις είναι το σημείο εκκίνησης για μένα όταν δημιουργώ μια συλλογή.”

Από μέλη της βασιλικής οικογένειας και ηθοποιούς του Χόλιγουντ μέχρι γυναίκες της διπλανής πόρτας, η συγκίνηση του να βλέπει κάποιον να φορά δημιουργία της είναι το ίδιο μεγάλη ενώ ο ενθουσιασμός της δέχεται τεράστιο boost.

“Μου αρέσει να βλέπω πώς μπορεί να φορεθεί το ίδιο ρούχο από διαφορετικές γυναίκες. Επίσης το να βλέπω ανθρώπους να φορούν κομμάτια μας σε σημαντικές στιγμές της ζωής τους είναι κάτι που με συναρπάζει. Το να μπορείς να δημιουργείς κομμάτια που είναι μέρος σημαντικών αναμνήσεων είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό.”

Nicky Zimmermann My Theresea Capsule Collection

Source | MOJEH, ZIMMERMANN

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR