Quantcast
svrn store chicago wgnb dezeen hero1 1704x958 1

Μονοχρωμίες και μπρουταλιστικός σχεδιασμός στο SVRN concept store του Σικάγο

Μια σειρά από πέτρινα έπιπλα συνθέτουν το σκηνικό στο concept store SVRN στο Σικάγο. Ένα σκηνικό σχεδιασμένο από το -με έδρα τη Νότια Κορέα- studio WGNB, το οποίο στόχο έχει να αναδείξει τα προϊόντα προς πώληση ως έργα τέχνης και όχι απλώς ως ρούχα.

Το κατάστημα 4.200 τετραγωνικών ποδιών (390 τετραγωνικών μέτρων) στην οδό North Aberdeen, στην περιοχή Fulton Market, χωρίζεται σε δύο τμήματα -τον κύριο χώρο πωλήσεων και ένα πίσω δωμάτιο- τα οποία συνδέονται με έναν στενό διάδρομο.

Μια “σιωπηλή”, μονόχρωμη παλέτα υλικών και χρωμάτων δημιουργεί μια γαλήνια ατμόσφαιρα και στους δύο χώρους, ενώ τα αρχιτεκτονικά στοιχεία “υπαγορεύουν” στους πελάτες ελικοειδείς διαδρομές εντός του καταστήματος.

svrn store chicago wgnb svrn store chicago wgnb

“Η χωροταξική διάταξη του concept store λαμβάνει υπόψη την πορεία που πρέπει να έχει ο πελάτης προκειμένου να περιηγηθεί σε όλο τον χώρο. Και η οπτική ένταση δημιουργείται από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες εικόνες των πελατών κατά την πλοήγηση στο κατάστημα”, ανέφερε εκπρόσωπος του στούντιο.

Μαύρα κιγκλιδώματα -κατασκευασμένα από υλικά όπως σκυρόδεμα και χάλυβα- διασχίζουν τους τοίχους. Οι καμπυλωτοί πάγκοι -οι οποίοι λειτουργούν τόσο ως διακοσμητικοί όσο και ως καθίσματα- είναι ισορροπημένοι σε μεγάλες πέτρες ακανόνιστου σχήματος.

svrn store chicago wgnb

Η παλέτα των χρωμάτων έχει επιλεχθεί προκειμένου να δημιουργείται αρμονική αντίθεση με το μέταλλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία του καταστήματος – προσθέτοντας μια πιο τραχιά υφή στις λείες επιφάνειες.

“Συνολικά, η χρήση υλικών και χρωμάτων προκύπτει από την ίδια την ταυτότητα του SVRN” δήλωσε εκπρόσωπος του WGNB.

Ο τοίχος στον πίσω χώρο προορίζεται για την τοποθέτηση παπουτσιών σε ράφια άνισου ύψους.

svrn store chicago wgnb svrn store chicago wgnb svrn store chicago wgnb

Φωτογραφίες | Yongjoon Choi

Source | Dezeen

More Stories
hwzD4mv6h6AwQtjPunZepi 1280 80.jpg
Οι Kariouk Architects υπογράφουν σχεδιαστικά το Forest Retreat στο δάσος του Οντάριο
DIDÉE.GR