Quantcast

Βιώσιμη αναβάθμιση και επέκταση για ένα bungalow του ’30 στο Σίδνεϊ

Η Αυστραλή αρχιτέκτονας Emily Sandstrom μεταμόρφωσε ένα bungalow της δεκαετίας του 1930 στο Σίδνεϊ, προσθέτοντας μια επέκταση που χτίστηκε από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

Η Sandstrom είχε ως στόχο να αναβαθμίσει το κτίριο, το οποίο είχε μείνει ανέγγιχτο για δεκαετίες, και να αναδείξει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του.

emily sandstrom marrickville house bungalow sydney australia

Ο σχεδιασμός περιελάμβανε την κατεδάφιση κάποιων χώρων στο πίσω μέρος ώστε να κατασκευαστεί μια επέκταση. Τα υλικά που προέκυψαν από την κατεδάφιση, όπως τούβλα, έγιναν η πρώτη ύλη της επέκτασης σχήματος U, 45 τετραγωνικών μέτρων, η οποία φιλοξενεί μια ενιαία κουζίνα με τραπεζαρία με δύο μεγάλες συρόμενες γυάλινες πόρτες που οδηγούν στην αυλή.

emily sandstrom marrickville house bungalow sydney australia

Σύμφωνα με τη Sandstrom, το δάπεδο από σκυρόδεμα που επιλέχθηκε στην επέκταση, βοηθά στη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας εντός του σπιτιού χειμώνα-καλοκαίρι ώστε να μη χρειάζεται επιπλέον ενεργειακή κατανάλωση για ψύξη-θέρμανση.

Μια μεγάλη νησίδα, κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο αυστραλιανό σκληρό ξύλο είναι το επίκεντρο της κουζίνας.

emily sandstrom marrickville house bungalow sydney australia

“Η κουζίνα είναι το κεντρικό σημείο του σπιτιού”, είπε η Sandstrom.

Με επιρροές από ιαπωνικό ντιζάιν και spa rituals, το μπάνιο διαθέτει μια “βυθισμένη” μπανιέρα που βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του δαπέδου. Οι γυάλινες συρόμενες πόρτες οδηγούν σε έναν μικρό κήπο με εξωτερικό ντους.

“Το μπάνιο σχεδιάστηκε για να επιτευχθεί μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και απομόνωσης.”

Σε όλο το bungalow, η αρχιτέκτονας αφαίρεσε χαλιά για να αποκαλύψει το ξύλινο δάπεδο, ενώ αποκατέστησε τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως βιτρό παράθυρα, περίτεχνες οροφές, πόρτες από σκούρο ξύλο κ.λπ.

Φωτογραφίες | Rohan Venn

Source | Dezeen

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR