Quantcast
wonder 18 photo designmuseum danmark 1

Το Design Museum της Κοπεγχάγης ανοίγει ξανά μετά από ανακαίνιση 2 ετών

Το Designmuseum Danmark του Kaare Klint στην Κοπεγχάγη, άνοιξε ξανά -μετά από δύο χρόνια- στις 19 Ιουνίου 2022.

Ο σχεδιασμός ή ο επανασχεδιασμός ενός μουσείου με επίκεντρο το design, φέρει μαζί του εκτός όλων των άλλων, το “βάρος” του να συμβαδίζει με τη σύγχρονη/προοδευτική τέχνη. Για το Designmuseum Danmark αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο μιας και μεγάλο μέρος από τα εκθέματά του σχεδιάστηκαν από τον χαρισματικό Δανό αρχιτέκτονα Kaare Klint, τη δεκαετία του 1920.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού και ιδρυτικός συνεργάτης του OEO Studio που ανέλαβε το έργο της ανακαίνισης, Thomas Lykke, αναφέρει: “Προσεγγίσαμε την ανακαίνιση με γνώμονα τη διαχρονικότητα της σύγχρονης τέχνης. Αγκαλιάσαμε αυτή την ιδέα ως οδηγό σχεδιασμού, τιμώντας το έργο του Klint και δημιουργώντας παράλληλα νέους, λειτουργικούς χώρους “.

Η επιλογή των υλικών, οι καθαρές γραμμές με τις κλασικές αναφορές και η δεξιοτεχνία εξασφάλισαν ότι ο σχεδιασμός του Klint θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Τα δάπεδα από νορβηγικά πέτρινα πλακάκια και οι τοίχοι από γκρι μείγμα κονιάματος έδωσαν στον χώρο διαχρονικότητα.

Η διευθύντρια του μουσείου Anne-Louise Sommer λέει: “Τα δύο χρόνια που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση χρησιμοποιήθηκαν για να επαναπροσδιορίσουμε ολόκληρη την εμπειρία του μουσείου. Η ανανέωση αυτή βραβεύει την κληρονομιά αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει σύγχρονες αξίες και ιδέες.”

Το μουσείο άνοιξε την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 με οκτώ εκθέσεις.

butik photo luka hesselberg 1 trappe iii photo luka hesselberg 1 wonder iii photo designmuseum danmark.jpg 1 the future is present 5 photo designmuseum danmark 1 formens magi ii photo designmuseum danmark.jpg 1 formens magi vii photo designmuseum danmark 1 table be set i photo designmuseum danmark 1 designmuseum danmark facade photo designmuseum danmark 1

Bredgade 68, 1260 København, Δανία

Source | Wallpaper Mag

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR