Quantcast

7 οικογένειες κορυφαίων οίκων μόδας με ισχυρή επιρροή

Από την πολυσυζητημένη οικογένεια του οίκου Versace, μέχρι τις πλουσιότερες των Hermès αλλά και των Prada & Ferragamo, η ιστορία αποδεικνύει πως το success story των μεγάλων οίκων, κρύβει πίσω του οικογένειες που υποστηρίζουν με ζήλο τις επιχειρήσεις τους.

Κάτι που συμβαίνει συχνά, ειδικά στον κόσμο της μόδας είναι η οικογενειοκρατία. Το όνομα είναι αυτό που ανοίγει πολλές φορές πόρτες. Είτε σε ότι έχει να κάνει με το design ρούχων, είτε με το modelling, πρόκειται για έναν κλειστό κύκλο που δύσκολα ανοίγει.

Ωστόσο αυτοί που δημιούργησαν και συνεχίζουν να συντηρούν τον κύκλο αυτό, είναι τα μέλη κάποιων από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες οικογένειες στον κόσμο της μόδας.

The Versaces

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο σχεδιαστής μόδας Gianni Versace ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό και την αδερφή του, Santo και Donatella, στην Ιταλία το brand τους που στη συνέχεια έγινε οίκος με όνομα House of Versace. Του πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό το ξεκίνημα πολλών από τα μοντέλα της δεκαετίας του ’90 όπως Naomi Campbell, Christy Turlington και Linda Evangelista.

The Pradas

Ο Mario Prada ίδρυσε το brand το 1913, ως εταιρεία δερμάτινων ειδών. Μετά το θάνατό του το 1958, η κόρη του Luisa ανέλαβε, πριν αργότερα παραδώσει τα ηνία στην ανιψιά της / υιοθετημένη κόρη, Miuccia Prada, το 1978. Η Prada αγόρασε άλλα brands όπως οι Jil Sander, Helmut Lang και Azzedine Alaïa , σχεδίασε και αντρικά ρούχα ενώ δημιούργησε και την Miu Miu.

The Ferragamos

Το 1927, ο νεαρός τσαγκάρης Salvatore Ferragamo στη Φλωρεντία της Ιταλίας τράβηξε την προσοχή πολλών σταρ του Χόλιγουντ με τις δημιουργίες του. Μετά το θάνατό του, η σύζυγός του Wanda και τα έξι παιδιά τους ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση, μετατρέποντάς την σε έναν κορυφαίο οίκο μόδας.

The Arnaults

Πίσω από τον πολυτελή όμιλο LVMH βρίσκεται η οικογένεια Arnault, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη και υποψήφιο για τον τίτλο του πιο “Πλούσιου Ανθρώπου στον Κόσμο”, Bernard Arnault. Η κόρη του Delphine είναι Executive Αντιπρόεδρος στον οίκο Louis Vuitton, ενώ οι γιοι του Frédéric, Antoine και Alexandre είναι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των TAG Heuer, Berluti και Rimowa, αντίστοιχα.

The Fendis

Το 1925, οι Eduardo και Adele Fendi εγκαινίασαν ένα μικρό κατάστημα δερμάτινων ειδών στη Ρώμη. Οι πέντε κόρες τους Carla, Paola, Anna, Alda και Franca κληρονόμησαν αργότερα την εταιρεία, η οποία έχει γίνει μια καταξιωμένη εταιρεία στον τομέα των πολυτελών ειδών. Η Silvia Venturini Fendi, κόρη της Anna,άρχισε την ενασχόληση με τον οίκο τη δεκαετία του 1990 και παραμένει ως σήμερα CEO της εταιρείας.

The Missonis

Η Ottavio και η Rosita Missoni ίδρυσαν ένα εργαστήρι πλεκτών το 1953 και πέντε χρόνια αργότερα παρουσίασαν την πρώτη τους συλλογή. Γνωστή για το πολύχρωμο μοτίβο ζιγκ-ζαγκ, η μάρκα Missoni έχει μεγάλη ιστορία. Τα παιδιά τους ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση με τον Vittorio να είναι διευθυντής μάρκετινγκ, τη Luca σχεδιάστρια της  ανδρικής σειράς και την Angela να είναι υπέυθυνη για τη γυναικεία συλλογή. Η Margherita, εγγονή των Rosita και Ottavio, θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως το βασικό πρόσωπο κληρονομιάς της οικογένειας του Missoni.

The Hermès

Η οικογένεια Hermès είναι από τις πλουσιότερες και πιο καθιερωμένες στον κόσμο της μόδας προσφέροντας πολύτιμα δερμάτινα είδη για πάνω από έναν αιώνα. Η αρχή έγινε από τον εξειδικευμένο τεχνίτη δέρματος Thierry Hermès τον 19ο αιώνα, με τη συνέχεια να είναι γνωστή. Ακολούθησε ο γιος του, Émile-Charles Hermès, τον οποίο στη συνέχεια διαδέχθηκαν οι γιοι του,  Adolphe και Èmile-Maurice Hermès. Στα μέσα του 20ού αιώνα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας ανέλαβε, με τον Robert Dumas, εγγονό του Èmile-Maurice , να γίνεται CEO του οίκου. Ο Jean-Louis Dumas, γιος του Robert, εμπλούτισε τις συλλογές με ρούχα, κοσμήματα και τη φημισμένη τσάντα Birkin. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από δώδεκα κληρονόμοι για μια περιουσία ύψους 49,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα ξαδέλφια Pierre-Alexis και Axel Dumas να ηγούνται της μάρκας.

Robert Dumas

Source: L’OFFICIEL οικογένειες οικογένειες οικογένειες

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR