Quantcast

Ο όμιλος Estée Lauder Companies φωτίζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Estée Lauder

Για ακόμα μία χρονιά, ο Όμιλος Estée Lauder Companies, πραγματοποίησε τη συμβολική φωταγώγηση ενός εμβληματικού κτηρίου της Αθήνας, στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Φωταγώγησης Μνημείων και Κτηρίων Οροσήμων, για την Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φωτίστηκε με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, υπενθυμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Παγκόσμιο Σύμβολο της Εκστρατείας ήταν και φέτος η Ροζ Κορδέλα, την οποία συνδημιούργησε η Evelyn Lauder το 1992. Το φετινό «σύνθημα» αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα, με παγκόσμια απήχηση:  

Είναι κάτι περισσότερο από μία κορδέλα. 

Είναι αυτό που μας ενώνει. #TimeToEndBreastCancer

Η φωταγώγηση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενός επιβλητικού και εμβληματικού κτηρίου της πρωτεύουσας, που σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, έγινε υπό τους ήχους της μουσικής October που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και μεταδόθηκε LIVE από το Facebook και το YouΤube, από τα κανάλια Estee Lauder Greece. 

Ο Όμιλος Estée Lauder Companies, σεβόμενος τα ισχύοντα μέτρα, πραγματοποίησε την εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών, επικοινωνώντας την εκδήλωση μέσω Live Streaming στα social media της Estee Lauder Greece. Με αυτό τον τρόπο και με ασφάλεια διαδόθηκε το μήνυμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, δίνοντας τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει  ελεύθερα κάθε ενδιαφερόμενος.

Κατά τη διάρκεια του Live streaming, προβλήθηκε ένα video το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να ενισχύσει το έντονο αίσθημα ενότητας και αλληλεγγύης το οποίο υποστηρίζει η φετινή καμπάνια. Δέκα (10) ξεχωριστοί  άνθρωποι, προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους της κοινωνικής ζωής, φέροντας ο καθένας τις δικές του εμπειρίες, ένωσαν τη φωνή τους για την καμπάνια και μίλησαν για τη σημασία της, παρακινώντας όλους να υποστηρίξουν την Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού και κατ’ επέκταση το σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Φιλόπουλος, ευχαριστώντας θερμά την ευγενική χορηγία του Ομίλου Estée Lauder Companies, και της προσφοράς όλων των εσόδων από τις πωλήσεις του Pink Ribbon Bracelet, που σχεδίασε και φέτος ο γνωστός σχεδιαστής Δούκας, ώστε η ΕΑΕ να έχει την οικονομική δυνατότητα να κινεί τη μονάδα κινητού μαστογράφου. «Έχουν γίνει 1500 μαστογραφίες μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα, αλλά σας υπόσχομαι ότι σύντομα θα φτάσουμε τις 2200. Το έχουμε βάλει πείσμα, ότι οι δυσκολίες της τρέχουσας συγκυρίας δε θα μας σταματήσουν. Από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα πιο αποδοτικοί του χρόνου», ανέφερε.

Το έναυσμα για τη φωταγώγηση έδωσε και φέτος η Ελένη Μενεγάκη, ως η  Ελληνίδα Πρέσβειρα της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού του Ομίλου Estée Lauder Companies, η οποία για 8η χρονιά συμμετέχει σε αυτήν την πρωτοβουλία, για την οποία τόνισε ότι ο καθένας ο οποίος θα είχε τη δύναμη να μεταφέρει ένα τέτοιο μήνυμα σε όλο τον κόσμο, θα το έκανε με όλη του την καρδιά.

«Το ότι έχουμε καταφέρει στην Ελλάδα να αφυπνίσουμε τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες ώστε να θυμούνται και να προσέχουν, να κάνουν τη μαστογραφία τους, εμένα με κάνει πολύ υπερήφανη. Με κάνει πραγματικά να συγκινούμαι.» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. 

Λίγα λόγια για την Πρωτοβουλία Φωταγώγησης Μνημείων – Κτηρίων Οροσήμων από τον Όμιλο Estée Lauder Companies στο πλαίσιο της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού 

Η Πρωτοβουλία Φωταγώγησης Παγκοσμίων Μνημείων – Κτηρίων Οροσήμων της Εκστρατείας ξεκινά το 2000 από την Evelyn Lauder, με σκοπό να αφυπνίσει την προσοχή στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Την πρώτη χρονιά, 26 κεντρικά σημεία σε 22 χώρες φωταγωγήθηκαν συμβολικά με ροζ χρώμα, συμπεριλαμβανομένων του Empire State Building (ΗΠΑ), της  Όπερας του Σύδνεϋ (Αυστραλία) και του Πύργου της Πίζας (Ιταλία).

Το 2010 η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού δημιουργεί για πρώτη φορά ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με τίτλο «Τα περισσότερα Κτήρια-Ορόσημα που φωταγωγούνται  για ένα σκοπό μέσα σε 24 ώρες».  Ιστορικά αξιοθέατα όπως το Angel de la Independencia (Μεξικό), το Peninsula Hotel (Χονγκ Κονγκ), το Ζάππειο (Ελλάδα), το Burj Al Arab (Ντουμπάι) και το Κέντρο Ροκφέλερ (ΗΠΑ), φωταγωγούνται συγχρόνως μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 24 ωρών.

Στην Ελλάδα έχουν φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο, η Αγορά του ΟΑΚΑ, o Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχείο της Αθήνας, ο πύργος του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, το Ενετικό Φρούριο ΚΟΥΛΕ στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το Κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού City Link, η Στοά Σπυρομήλιου, το Hilton Αθηνών,  το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Πύλη του Αδριανού και το Ολυμπιείο και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (Ηρώδειο).

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR