Quantcast

Ευαγγελία Τσιορλίδα: Η μουσική, το surf και τα ταξίδια

Φωτογραφίζει η Αγγελική Καλαμαρά
Γράφει η Έλενα Κρητικού
Hair & Make-up Ηλιάνα Μαυροειδάκου

Η φωτογράφιση έγινε στο Life Gallery Athens

Εάν δεν είχε καταπιαστεί από νωρίς με τη δημοσιογραφία και την τέχνη του ρεπορτάζ, σήμερα θα τη συναντούσαμε σε κάποιο γήπεδο να προπονείται ή να κάνει surfing στα πιο άγρια και αθέατα υδάτινα μέρη της υδρογείου.

Ακούγοντας την εκπομπή της κάθε πρωί στον Music 89,2, μεταφερόμαστε μαζί της σε έναν κόσμο όπου η κάθε μέρα είναι γιορτή και άμυνα ενάντια σε κάθε αρνητική σκέψη και διάθεση. Η Ευαγγελία Τσιορλίδα γνωρίζει πώς να εκτοξεύει στο απόγειο την ψυχολογία μας, έχοντας δοκιμάσει πρώτα τη συνταγή στον ίδιο της τον εαυτό. Το μυστικό κρύβεται στην πολυπραγμοσύνη της, η οποία ξεκινάει από το πάθος για τη μουσική.

Η σχέση μου με τη μουσική είναι ερωτική, μια σχέση εξάρτησης. Μια μακροχρόνια σχέση με αφοσίωση και από τις δύο πλευρές

Αν και παιδί της τηλεόρασης, το ραδιόφωνο μπήκε στη ζωή της τα τελευταία χρόνια και από τότε δηλώνει μαγεμένη με αυτό. “Από την τηλεόραση ωστόσο έμαθα πολλά, διαμόρφωσα χαρακτήρα και προσωπικότητα, έμαθα να την υπηρετώ όσο πιο σωστά γίνεται και να εκφράζομαι μέσα από αυτή”. Το μικρόβιο της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς στη ζωή της, καθώς από μικρή ήξερε ότι ήθελε να εργαστεί στα ΜΜΕ. “Δε θα ξεχάσω το πρώτο άρθρο που είχα γράψει σε ηλικία 12 ετών για την σχολική εφημερίδα! Το μικρόβιο μπήκε από τότε! Κανείς δεν περίμενε ότι το εννοούσα… Η οικογένεια μου πίστευε ότι ήταν ενθουσιασμός της στιγμής”.

Η επαφή με τον αθλητισμό και το υγρό στοιχείο είναι οι επόμενοι ενθουσιασμοί στη ζωή της που κατέληξαν να έχουν τις πιο σταθερές βάσεις στη ζωή της. “Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής για μένα και όσο κι αν ακουστεί απίστευτο, μπήκε στη ζωή μου αργά”. Η επαφή με το υγρό στοιχείο, ακόμη και μια απλή βόλτα στη θάλασσα είναι τρόπος εκτόνωσης και αποφόρτισης από την καθημερινότητα. “Αρκεί να την αντικρίσω και μετά όλα ηρεμούν”.

Μέσα στη θάλασσα γεννήθηκε και ο μεγάλος της έρωτας για το surfing. Από μια πρώτη απλή δοκιμή να δαμάσει τα κύματα, ξεκίνησε να επιδίδεται στην τέχνη του θαλάσσιου αθλήματος, φτάνοντας μόνη της μέχρι το Μπαλί στην Ινδονησία για να κάνει surf πάνω σε πελώρια κύματα. “Το περσινό ταξίδι στο Maui της Χαβάης ήταν επίσης μια συγκλονιστική εμπειρία γεμάτη εικόνες”. Για εκείνη, κάθε ταξίδι είναι και μια εμπειρία ζωής. “Ένα από τα πιο έντονα και χαραγμένα στη μνήμη μου ήταν το ταξίδι στην Παταγονία, στην Αργεντινή. Εκεί εργάστηκα σαν ρεπόρτερ για το τότε Survivor του Mega και πραγματικά ήταν από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής μου”.

Από την Ελλάδα, ξεχωρίζει την Ικαρία και τα Κουφονήσια, που χαρακτηρίζονται από την ίδια, “με απίστευτο vibe και άγρια ομορφιά”. Όταν ήταν μικρότερη δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή της μακριά από την Αθήνα. Όπως όμως μας εκμυστηρεύεται, “Πλέον σκέφτομαι πόσο ευλογημένοι είναι όλοι εκείνοι που ζουν στα νησιά μας. Πολλές φορές, φλερτάρω με την ιδέα της Κρήτης!”.

Η επιστροφή της συζήτησης στην καθημερινότητα δεν παύει να είναι γεμάτη και απαιτητική. “Είναι δύσκολο να εργάζεσαι στα ΜΜΕ και να βρίσκεις το χρόνο να επιδίδεσαι σε σπορ που θέλουν χρόνο, κόπο και αφοσίωση. Πιστεύω πως έχω βρει τον τρόπο να τα συνδυάζω όλα”. Και αυτό ίσως, είναι το κλειδί της επιτυχίας που συνοδεύει την αγαπημένη Ευαγγελία. Η μέρα ξεκινάει με “ραντεβού, γυρίσματα, προπονήσεις”… “Φεύγω και αρχίζει η τρεχάλα- όπως την ονομάζω εγώ”. Κι όμως, δεν θα ήθελε τίποτα να αλλάξει από το πρόγραμμά της.

Ανάμεσα στις ευχάριστες στιγμές, υπάρχουν και έντονα αρνητικά βιώματα που “αφορούν κυρίως σε ατυχήματα και απώλειες προσώπων. Εκεί ταρακουνιέσαι, σκέφτεσαι περισσότερο και αναθεωρείς πολλά. Το πιο έντονο των τελευταίων χρόνων ήταν ένα ατύχημα πολύ σοβαρό που είχα στο surf και που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά κινητικά προβλήματα… και όχι μόνο”. Και πάλι όμως, η ίδια δεν θα εγκατέλειπε ποτέ το όνειρο και το πάθος της για τη θάλασσα. Αναζωογονείται από νέα ερεθίσματα, ανακαλύπτει, ερευνά και δοκιμάζει νέα πράγματα στην Ελλάδα, από την οποία θα ήθελε “να αλλάξουν η νοοτροπία, οι συνθήκες διαβίωσης και γενικά όλα εκείνα που μπορούν να μας παρέχουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής”.

Εκείνο που εύχεται για τη χώρα μας είναι “να παραμείνει το ίδιο φωτεινή, όμορφη και λαμπερή”. Ακριβώς, όπως ηχεί η φωνή της στο ραδιόφωνο κάθε πρωί, κρατώντας συντροφιά στους πιστούς της ακροατές από από τις 10:00- 13:00 στον Music 89,2.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR