Quantcast

Οccupy Atopos #Τhe_Dreamer

 

Με αφορμή τoν εορτασμό της Διεθνoύς Ημέρας Μουσείων η Atopos cvc εγκαινιάζει την έκθεση Οccupy Atopos #The_Dreamer την Τετάρτη 18 Μαΐου. Με πρωταγωνιστή το χρώμα και με έντονη pop διάθεση ο The Dreamer επαναπροσδιορίζει την έκθεση UNLOCKED και τη θεματική της μεταμορφώνοντας το κτίριο της Atopos cvc στην προσωπική του dreamland κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο artist residency Occupy Atopos. Χρησιμοποιώντας ως βασικό καμβά τις πρωτότυπες αλουμινένιες πλάκες που χρησιμοποιήθηκαν για την offset εκτύπωση της έκδοσης UNLOCKED o Έλληνας δημιουργός επεμβαίνει στους χώρους της Atopos cvc αφήνοντας το μοναδικό καλλιτεχνικό του ίχνος.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

O The Dreamer, κατά κόσμον Σωτήρης Τρέχας, είναι ένας νεαρός, πολυσχιδής καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ως φοιτητής στο Παρίσι αναλαμβάνει για λογαριασμό της σχολής του το στήσιμο μιας ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας στον πρώτο όροφο του πύργου του Άιφελ, όπου και παρουσιάζει δουλειά του σε διεθνές κοινό για πρώτη φορά. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιλεάνα Τούντα, CAN gallery, CAMP! κ.ά.), έχει δημιουργήσει το label The Dreamer που περιλαμβάνει limited edition Tees και αντικείμενα και ως φωτογράφος συνεργάζεται με διεθνή μέσα και fashion brands. Το 2013 συνίδρυσε το Neon Raum, ένα φωτογραφικό στούντιο – showroom για νέους designers στην καρδιά της Αθήνας, ενώ το φθινόπωρο του 2015 προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου – πορτφόλιο DREAM COLOR, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει μια θέση στα πωλητήρια των μουσείων Reina Sofia της Μαδρίτης και MACBA της Βαρκελώνης.

Σχετικά με το Occupy Atopos και το project UNLOCKED

H έρευνα γύρω από τo UNLOCKED ξεκίνησε το 2013 και έλαβε διάφορες εκφάνσεις και εκδοχές με κεντρικό άξονα το ομώνυμο βιβλίο καθώς και ένα πρόγραμμα εκθέσεων, ομιλίων, workshops, performances και artist residencies. Το όλο project επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του Γυμνού Σώματος στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή. H εγκυκλοπαιδικού τύπου έκδοση UNLOCKED, μεγέθους 512 σελίδων, αποτελεί μια από τις πρώτες επίσημες καταγραφές μιας νέας οπτικής γλώσσας, η οποία αναδύεται μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες και τα social media.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την έκδοση UNLOCKED ο οργανισμός Atopos cvc εγκαινίασε, τον Οκτώβριο του 2014 το artist residency Occupy Atopos. Οι συμμετέχοντες residents oο πλα«καταλαμβάνουν» την έδρα της Atopos cvc και παρουσιάζουν τη δουλειά τους γύρώ από το γυμνό ανθρώπινο σώμα με βασικο μέσο τη φωτογραφία, το σχέδιο, το video, τη ζωγραφική, το collage ή και τις εγκαταστάσεις. Ο The Dreamer αποτελεί τον έκτο κατά σειρά καλλιτέχνη του residency μετά τις συμμετοχές των David Marinos, Clo’e Floirat, Κωστή Φωκά, Ren Hang και ΝAR.

Επιμέλεια // Βασίλης Ζηδιανάκης
Εγκαίνια // Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 // 19:00-23:00 (παρουσία καλλιτέχνη)
Διάρκεια // Μέχρι 24 Ιουνίου 2016. Ανοιχτά κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παράσκευη 11:00-19:00. Τις υπόλοιπες μέρες κατόπιν ραντεβού καλώντας στους αριθμούς 210 5242004 και 210 8838151
ATOPOS CVC // Σαλαμίνος 72 // Μεταξουργείο // Αθήνα (πλησίον σταθμών Κεραμεικού και Μεταξουργείου)
Είσοδος ελεύθερη

www.atopos.gr

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 olympic medals louis vuitton trays paris info 1 (1)
Paris 2024: Τα Ολυμπιακά Μετάλλια σε δίσκους του οίκου Louis Vuitton
DIDÉE.GR